torstai 31. maaliskuuta 2011

Tammi-helmi-maalis 2011

Useammissa kirjablogeissa olen törmännyt tapaan listata joko viikon, kuukauden tai vuoden aikana luettuja kirjoja. Ajattelin, että koska olen yksi listojen tekemistä rakastava, voisin itsekin ottaa tämän tavaksi. Mutta koska lukemieni kirjojen määrä vaihtelee seitsemästä kirjasta viikossa yhteen kirjaan kuukaudessa, niin ajattelin listata aina kolmen kuukauden välein luetut kirjat. Ja tänään maaliskuun viimeisen päivän kunniaksi teenkin ensimmäisen listaukseni!

Tummennetut/paksunnetut kirjat ovat olleet erityisesti mieleeni ja ovat sellaisia, jotka tästä listasta suosittelisin ainakin lukemaan. Suluissa päivämäärä, jolloin olen saanut kirjan päätökseen.

Tammi-helmi-maalis 2011

Tove Jansson - Vaarallinen juhannus (01.01)
Tove Jansson - Muumit ja suuri tuhotulva (04.01)
Justin Cronin - Ensimmäinen siirtokunta (18.01)
Tove Jansson - Taikurin hattu (21.01)
Tove Jansson - Muumipeikko ja pyrstötähti (23.01)

Siri Hustvedt - Lumous (08.02)
Gabriel Garcïa Márquez - Sadan vuoden yksinäisyys (27.02)

Augusten Burroughs - Maagista ajattelua (08.03)
Jodi Picoult - Yhdeksäntoista minuuttia (10.03)
Alan Drew - Vesipuutarhat (16.03)
Nicholas Sparks - Haikein terveisin (21.03)
Tommi Liimatta, Jouni Hynynen - Rillipää ja läski (29.03)


Vuosi alkoi tosiaan melko muumipainotteisesti. Itseasiassa joululomalla selailin ja lueskelin Tove Janssonista kirjoitettua elämänkertaa ja innostuin taas vähän enemmän muumeista, joista olen tosin tykännyt siitä asti kun äiti pisti ensimmäiset muumianimaatiot meillä kotona pyörimään noin 20 vuotta sitten. Muumien lisäksi lukaisin Ensimmäisen siirtokunnan ja vaikka mulla on sitä kohtaa edelleen hyvin ristiriitaiset tunteet, niin jos ylimääräistä aikaa on, niin kyllä se kannattaa melkein läpi lukaista.

Helmikuussa tuli luettua kaksi kirjaa, jotka eivät suoraan sanoen oikein iskeneet ja tästä syystä jankkasin niiden parissa turhankin pitkään. Maaliskuussa sen sijaan olen lukenut erilaisia ja innostavia kirjoja paljon! Maagista ajattelua oli tosiaan ihan lemppari ja myös Yhdeksäntoista minuuttia oli kiehtova. Eikä nuo kolme muutakaan huonoja olleet.

Sellainen lista. Miltäs näyttää? Olisi kiva kuulla vähän muidenkin mielipiteitä näistä kirjoista!

Nyt täytyy rientää syömään. En ole vielä ehtinyt, kun kävin töiden jälkeen ostamassa uudet silmälasit. Katsotaan, josko ne saatuani näkisinkin taas jotain. Sellaista. Hyvää huomenna alkavaa huhtikuuta!

2 kommenttia:

  1. Paljon minulle tuntemattomia tai lukemattomia kirjoja, paitsi muumit. :)
    Mielenkiintoista olisi kuulla, että miksi suosittelit jotain muumikirjaa ja toista et. Tammikuun arvioita kun ei blogistasi löydy. Tee muumipostaus!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen tottakai kaikkia muumeja! Mutta tästä listasta parhaimpia olivat nyt Vaarallinen juhannus sekä Muumipeikko ja pyrstötähti. Rehellisesti sanottuna en enää tarkalleen itsekään muista miksi näin, mutta olen sitten vain jostain syystä tykännyt vähän vähemmän Taikurin hatusta. Lunttasin itseasiassa nämä suoraa goodreadsista :D

    Muumipostaus voisi ollakin kiva tehdä! Laitetaan harkintaan.

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.