perjantai 1. huhtikuuta 2011

Day 01: Best book you read last year


Luin viime vuonna 35 kirjaa ja vieläpä poikkeuksellisen hyviä kirjoja. Tästä syystä yhden kirjan julistaminen parhaaksi tuntuu mahdottomalta tehtävältä. Goodreadsissakin useampi kirja on saanut ne täydet viisi tähteä.

Viisi tähteä ovat saaneet mm. Augusten Burroughsin Kuivilla, John Irvingin Garpin maailma, Leena Parkkisen Sinun jälkeesi, Max, Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin, Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa, Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia sekä Cormac McCarthyn Tie.

Jokainen näistä kirjoista on myös hyvin erilainen ja näitä ei oikein pysty edes vertailemaan keskenään. Pitkän harkinnan jälkeen uskallan kuitenkin ehkä valita sen yhden parhaan ja näin ollen viime vuonna paras lukemani kirja on ollut:

John Irvingin Garpin maailma.

Muistan kuinka vaikuttunut olin koko sen ajan, kun kirjaa luin. Nolona myönnän, että tämä oli myös minun ensitutustuminen Irvingin kanssa ja tällä kirjalla hän todellakin näyttää kykynsä kirjailijana. Luin hyvin pian tämän jälkeen Kaikki isäni hotellit, niin vaikuttunut olin. Kirja on niin mielikuvituksellinen ja moniulotteinen, että harva kirjailija pystyy samaan kuin mitä Irving tämän kirjan kanssa. Tämä ei tosiaankaan ole suotta kaikilla "nämä täytyy ainakin lukea ennen kuolemaansa" - listoilla.

Mutta kuten jo sanoin, valinta oli vaikea ja jokainen aiemmin mainittu teos on tehnyt minuun hyvin suuren vaikutuksen. Suosittelen lukemaan siis kaikki tässä merkinnässä mainitut kirjat, ellei niin ole jo tehnyt.

(Täältä voi muuten vilkaista, mitä kaikkea muuta olen viime vuonna lukenut.)

1 kommentti:

  1. Hello there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could
    locate a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one?
    Thanks a lot!

    My web-site Jackpot 6000

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.