lauantai 2. huhtikuuta 2011

Day 02: A book that you’ve read more than 3 times

Olen lukenut useampia kirjoja moneen kertaan, mutta koska en ole harrastanut kirjojen säännöllistä listausta kuin vasta parisen vuotta, en osaa sanoa aivan tarkasti olenko lukenut jonkun kirjan kolme kertaa vai useammin. Sen vuoksi listaan tähän nyt muutaman kirjan, jotka olen lukenut useasti, mutten enää muista kuinka useasti!

Ensimmäisenä tulee tietenkin koko Harry Potter kirjasarja, joka on läpiluettu sen verran useasti, että laskuissa on seottu aikapäivät sitten. Joitakin Potter kirjoja olen lukenut useammin kuin joita, esimerkiksi viimeinen on luettu ainakin sen kolme kertaa läpi, mutta ensimmäinen on luettu reippaasti yli kolme kertaa.

Seuraanvana nolo tunnustus, että Stephenie Meyerin Houkutus kirja on luettu monesti läpi. Se on sellainen kevyt kirja, joka jostain syystä tulee usein unettomina öinä luettua läpi. Myös muita osia kuten Uusikuu ja Epäilys on luettu useamman kerran, viimeisen luin vain kerran. Ja syy ei todellakaan ole siinä, että kirjat olisivat minun ultimate lemppareita, mutta joskus kun tekee mieli lukea jotain kevyttä ja nollaavaa, niin nämä toimivat. (Älkää nyt tämän perusteella tuomitko minua!)

Kolmantena mainitsen vielä Judith Couldin Synnit, joita en ole tainnut lukea yli kolmea kertaa, mutta vähintään kaksi ja mahdollisesti kolme kertaa. Kirja on kuitenkin jostain syystä hyvin vaikuttava ja sellainen, jonka pystyy lukemaan useasti läpi. Tämä sävähdytti jo hyvin nuorena, kun tämän ekan kerran luin.

Nuorempana saatoin herkästi lukea esimerkiksi Laura-sarjan kirjoja useaan otteeseen ja joitain oikein herkkiä rakkausromaaneja. Joskus kun tekee mieli lukea jotain oikein itkukirjaa, niin on hyvä valita jo kertaalleen luettu ja kuohuttanut rakkausnyyhky.

Tässä nyt muutama maininta usein luetuista kirjoista. Jos olisin listannut lukemiani kirjoja jo kauemmin ja tarkemmin, listasta saattaisi löytyä vähän Jane Austeniakin ja muita lemppareita. Mutta tässä nyt nämä, jotka tulivat ihka ekana mieleen.

Ps. Potterit ja Twilightit ovat todellisuuspakoilua parhaimmillaan! Jostain syystä kaikki realistiseen maailmaan sijoitettu fantasia toimii mun kohdalla. Jopa vähän kyseenalainen sellainen. Miten teillä, toimiiko vai eikö toimi?

2 kommenttia:

  1. No niinpäs onkin! Muhun Houkutus vetosi ihan täysillä silloin 15-vuotiaana ja pakkohan ne oli loputkin lukea ja nyt niitä on mukava lukea ja tuntea olonsa nostalgiseksi ♥

    VastaaPoista
  2. Joo, aivan sama. Nuorempana tietysti haaveilin omasta Jacobista, nykyään menee kevyenä viihteenä unettomina öinä :D

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.