tiistai 5. huhtikuuta 2011

Day 05: A book that makes you happy

Olen pohtinut tämän päivän haastetta eilisestä lähtien ja siitä huolimatta pää lyö edelleen tyhjää. Apua, en mä keksi.

Tämän päivän haaste keksiä kirja, joka olisi tehnyt iloiseksi tai onnelliseksi, taitaa olla siksi niin vaikea, että minulla on jostain syystä tapana lukea aihepiireiltään melko raskaita kirjoja. En keksi yhtäkään sellaista kirjaa, jota voisi kutsua suorilta käsiltä onnelliseksi tai iloiseksi, tai edes sellaisia tunteita herättäväksi. Jokaisessa mieleen tulevassa on myös surulliset, ankeat tai raskaat piirteensä. Jotkut kirjat käsittelevät huumorimielellä maailman epäkohtia ja totuuksia, joten eivät nekään pohjimmiltaan hilpeäksi tee. Siitä huolimatta uskallan sanoa muutaman kirjan, jotka ovat ainakin jollain tavalla minua ilahduttaneet.

Marjaneh Bakhtiarin Mistään kotosin on ainakin yksi minua viihdyttänyt kirja, jota voi sanoa myös hauskaksi. Kirja nauratti paikoitellen paljonkin, joten kai se myös teki iloiseksi. Kirjassa on kuitenkin myös se synkempi puoli tai oikeastaan juuri ne maailman epäkohdat esillä. Luin saman kirjailijan "jatko-osan" heti kun sitä kirjastosta sai lainattua.

Toinen mieleeni tuleva kirja on Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia. Minusta kirja oli jotenkin niin ihana, että omalla tavallaan se teki onnelliseksi, vaikka ei tämäkään kirja pelkkää iloista tarinaa ole.

Ja mainitaanpa vielä Harry Potterit, jotka tekevät olon aina iloiseksi ja onnelliseksi. Sekä sarjakuvana Nemi,  jota luen usein iltaisin ja naureskelen yksinäni.

Sellaisia kirjoja. Pitäisi varmaan ihan vakavissaan harkita lukevansa joskus jotain iloista ja kevyttä, eikä aina vain jotain sydäntä ja hermoja raastavaa tekstiä. Tälläkin hetkellä luen kirjaa nimeltä Englantilainen tragedia ja nimestä voi jo päätellä miten iloisissa tunnelmissa mennään. Mikähän tuossa raakuudessa ja epätoivossa ja -onnessa oikein viehättää? Jokin siinä on, että lukee kirja kirjan jälkeen yhtä synkeitä elämäntarinoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.