torstai 7. huhtikuuta 2011

Day 07: Most underrated book

Vaikka olenkin kova lukemaan ja rakastan kirjoja, niin siitä huolimatta kirjamaailma on mulle omalla tavallaan vieras. En useinkaan tiedä, mikä on se tämän hetken kovin juttu ja mistä puhutaan paljon. Tottakai kirjablogien kautta saa vähän tuntumaa sekä kirjakaupoissa tai kirjastossa vieraillessa, sekä joitain lehtiä lukiessa. Mutta koska en juokse uutuksien perässä ja luen ihan siltä tuntumalta, mikä juuri minua kiinnostaa ja viihdyttää, niin olen huono sanomaan ylipäänsä kirjojen tai kirjailijoiden yleisestä arvostuksesta. Tiedän vain mistä itse pidän ja mistä en.

Siksipä vastaankin tähän nyt omilla lemppareillani, jotka ovat mielestäni vieläkin turhan vieraita suurelle yleisölle. Kyseessä on siis Augusten Burroughsin Juoksee saksien kanssa, Kuivilla ja Maagista ajattelua. Pakko tosin heti perään sanoa, että minusta Burroughsin omaelämänkerralliset kirjat ovat aivan huippuja, mutta ymmärrän myös sen näkökulman, joka näistä ei välttämättä suuresti piittaa. Mutta siitä huolimatta näihin pitäisi kiinnittää paljon enemmän huomiota!

Toinen minusta aliarvostettu joukko on muutenkin omaelämänkerrat. Ja en nyt tarkoita mitään superjulkkisten tunnustuksia, vaan sellaisia, jotka avaa oikeasti silmiä ja näyttää sen puolen maailmasta, jota me ei muuten nähdä ehkä koskaan. Hyvänä esimerkkinä Sabine Kueglerin Viidakkolapsi ja Paluu viidakkoon. Varsinkin toinen osa paljastaa jotain ihan kammottavaa taas.

Huomiselle päivälle mulla onkin jo vastaus valmiina!

2 kommenttia:

  1. Voin allekirjoittaa täysin tuon ensimmäisen kappaleen tekstin. Uunituoreet uutuudet eivät oikein edes kiinnosta. Lainaan ja luen kirjoja pitkälti mutu-tuntumalla. Siksi tämä päivä onkin erityisen vaikea. Haasteen huomiseen päivään olen jo keksinyt vastauksen!

    VastaaPoista
  2. Aivan. Itse luen todella harvoin uutuuksia, koska pidän siitä, että kirjat ovat vähän eläneet aikaa (voiko näin sanoa?). Niissä on tuntuma eri silloin ja näkökulma. Ehkä tämän vuoksi pidän paljon historiaan sijoittuvista kirjoista tai joskus kauan sitten kirjoitetuista.

    Huominen on helppo!

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.