tiistai 12. huhtikuuta 2011

Day 12: A book you used to love but don’t anymore

Ensin en keksinyt yhtäkään kirjaa, ja sitten keksinkin jo vaikka kuinka monta nuoruudestani. Jostain syystä esimerkiksi 13 vuotiaana luetut kirjat ei ehkä iske enää näin 21 vuotiaana. En kuitenkaan halua laittaa tähän jotain täysin "merkityksettömiä" kirjoja nuoruudesta tai arvailla, että en varmaan enää pidä siitä ja siitä, vaikka silloin pidinkin. Mistä sen tietää, kun en ole kokeillut niitä enää näin aikuisuuden kynnyksellä lukea?

Sanoisinkin kuitenkin, että joskus elämäni suurimpiin kirjoihin kuului Eoin Colferin Artemis Fowl. Siitä ei ole kauaakaan kun ostin samaan sarjaan kuuluvan jatko-osan, jota en ollut vielä lukenut. Se jatko-osa on edelleen hyllyssäni lukematta. Ei vaan enää herätä yhtä suurta kiinnostusta kuin aikanaan. Ei silti, etteikö kirjojen maailma edelleen ihan kiehtova olisi, mutta kyllä se taitaa nuoruuden piikkiin se suurin innostus mennä.

Toinen nuoruuden kuohuissa luettu ja ihastuttanut on se surullisen kuuluisa Houkutus. Kyllä se ensimmäisellä lukukerralla iski ja lujaa. Ja vaikka edelleenkin kyllä onnistun sen ääressä unettomina öinä itkemään (jaa miten niin nolo), niin ei siinä enää sellaista hohtoa ole kuin joskus. Ja paistaahan siitä läpi vaikka mitä, ja kirjoitustyyli on mitä on. Mutta nuoruudessa se oli vain yksi kovin traaginen rakkaustarina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.