keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Day 13: Your favourite writer

Yksi suosikkikirjailijoitani on Augusten Burroughs. Olen lukenut häneltä hänen kolme suomenettua omaelämänkerrallista kirjaa ja voin sanoa, että mitä tahansa häneltä suomennettaisiinkaan, niin lukisin ne. Mikäli kielitaitoni olisi yhtään parempi, lukisin hänen englanninkieliset teoksensa heti. Ehkä tässä olisikin hyvä syy parantaa vähän omaa kielitaitoa.

Haluan kuitenkin vielä mainita tähän kaksi muuta minuun suuren vaikutuksen tehnyttä kirjailijaa. John Irving on ainakin minut lumonnut ja todellakin osoittanut taitonsa kirjailijana. Kenellä on niin mahdoton mielikuvitus ja pokkaa kirjoittaa se kaikki vieläpä ylös? Nostan hattua miehelle. Lisäksi mies on muutenkin kuin kirjailijana ihan vaikuttava persoona. Selvinnyt mm syövästä.

Sitten eräs jo edesmennyt nainen, joka minua on kiehtonut lapsesta saakkaa. Tove Jansson. Älyttömän lahjakas nainen monella alalla, muumikirjat ovat aivan lumoavia ja vaikka en ole Tovelta lukenut hänen muita kirjojaan, pidän häntä silti yhtenä hyvin merkittävänä kirjailijana. Tove kiinnostaa minua myös ihmisenä ja olenkin lukenut jo palan matkaa hänen elämänkertaansa. Nyt täytyy ostaa se vielä omaksi ja lukea kokonaan.

Kaikkien edellämainittujen teoksia löytyy tietysti myös omasta kirjahyllystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.