torstai 21. huhtikuuta 2011

Day 21: Favourite book from your childhood

En kyllä rehellisesti sanottuna taida muistaa varsinaisesti lapsuudestani kovinkaan montaa kirjaa, tai no onhan sitä lapsi 11 vuotiaanakin, mutta jos tällä haetaan takaa jotain varhaislapsuuden teoksia. Eli nyt täytyy sitten tyytyä näihin hieman vanhempana (11-14 v) luettuihin.

Yksi ehdottomia ja useaan luettuja lemppareita oli Laura Honkasalon kirjoittama Siskoni, enkelinluinen tyttö. En enää tarkalleen muista kirjasta syömishäiriöisen tytön lisäksi muuta, mutta jostain syystä pidin siitä. Olen kyllä lukenut mielettömät määrät syömishäiriötä käsitteleviä teoksia, että ehkä se on se kiinnostava aihepiiri sitten muutenkin. 
Sitten oli tietysti Tuija Lehtisen Laura - sarja, joka oli tosi kivan arkinen, olen aina pitänyt sellaisistakin kirjoista. Myös Angela Sommer-Bodenburgin Pikku Vampyyri oli kestosuosikki.

Ihan varhaisesta lapsuudestani mieleen on jäänyt yksi kirja. Tai kirjat. Nimittäin Puppe - kirjat! Ne, missä saa availla luukkuja ja kurkkailla niiden taakse. Meillä on päiväkodissakin sellaisia ja luen niitä aina mielelläni lapsille. Ja pääsi melkein unohtumaan loistavat Sven Nordqvistin Viiru ja Pesonen - kirjat!

 Päiväkodissa työskennellessäni olen muuten lukenut varmaan enemmän lastenkirjoja kuin tähän astisessa elämässä yhteensä. En kuitenkaan ole maininnut yhtäkään täällä, enkä kyllä näe siihen varsinaisesti syytäkään. Tosi lastenkirjatkin kivoja ovat, mutta eivät ehkä sellainen laji, jota viitsisin hirveästi esitellä. Ja haluaisiko joku lukea täällä, kuinka olen viikon aikana lukenut jonkun 10 lasten kirjaa? :D Sama pätee sarjakuviin muuten. Todella harvoja jaksan täällä mainita, koska saatan viikossa lukea useammankin albumin ihan vain muuten huvikseni jossain siinä sivussa.

Että tällaista tänään! Hyvää alkanutta pääsiäislomaa kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.