tiistai 26. huhtikuuta 2011

Day 23, 24, 25, 26 + kuulumiset


Niinhän siinä sitten kävi, että ilman tietokonetta eleltiin pääsiäsloma, mutta tällä kertaa se oli pelkästään positiivista vaikka tämä haaste nyt katkesikin tyhmästi. Vietin loman aikana aikaa ulkona varmaan enemmän kuin sisällä, haravoin käteni rikki, lapioin lunta t-paidassa ja vietin mukavia rupatteluhetkiäkin pihalla istuskellen. Eipä olisi siis paljon parempi sää voinut kohdalle osua. Kaikesta huolimatta sain Paulo Coelhon Zahirin luetuksi!  Kirjoittelen siitä lisää heti tänään tai huomenna, kunhan aikaa on. Nyt voisin ottaa takaisin näitä haastepäiviä.


Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t

To-read listani on pitkä, mutta yksi ehkä kaikista pisimpään listalla olleista kirjoista on George Orwellin 1984. Olen varmaan joskus maininnut siitä, että olen todella huono lukemaan niitä kirjoja, jotka "pitäisi" lukea. Sen vuoksi tämäkin on edelleen lukematta. Voisi kyllä yrittää tämän lainata kirjastosta pian!


Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Toivon, että ihmiset ylipäänsä lukisivat enemmän. Varsinkin kirjoja, jotka herättävät ajatuksia ja mahdollisesti antavat lukijalleen uusia näkökulmia vanhoihinkin asioihin. Välillä kun tuntuu siltä, että tietyt ihmiset lukevat hyvin yksipuolisia kirjoituksia ja tekstejä, ja tämän vuoksi he eivät osaakaan nähdä asiaa kuin yhdeltä kantilta. Lukeminen avartaa mieltä.
Kirjabloggarreille ja muille paljon lukeville voisin suositella jälleen kerran Augusten Burroughsin kirjoja. Varsinkin sitä Maagista ajattelua.

 
Day 25 – A character who you can relate to the most

Yhtäkkiä ei tule kyllä mitään tiettyä hahmoa mieleen. Ehkä viimeksi luetuista voisin sanoa Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia kirjasta tutun Vilijonkkan. Hänet on kuvattu juuri sellaiseksi persoonaksi, jollaisena itseni ainakin osittain näen. Joka päivähän sitä kokee pienen maailmanlopun tai ainakin sen uhkan leijuvan yllään! Ja miten siinä sitten muka voi stressata jotain lautasliinoja tai edes puhtaita astioita!

 
Day 26 – A book that changed your opinion about something

Sanonpa tähän nyt ihan ensimmäisenä mieleeni tulevat Marjaneh Bakhtiarin Mistään kotosin ja Toista maata kirjat. Vaikka en ole koskaan kokenut olevani missään mielessä rasistinen ja hyvin vähän ennakkoluuloinenkin, niin tässä kirjassa oli taas kuvattu pitkälti ainakin minulle hyvin uusi näkökulma maahanmuuttajista, jonka voisi sanoa ainakin jossain määri muuttaneen aiempaa näkemystäni. Vaikka olen itse ollut hyvin paljon maahanmuuttaneiden kanssa tekemisissä (työt, muutama hyvä ystäväni, isän naisystävä jne), niin tässä kirjassa on silti jotain ihan uutta ja erilaista. Saa tavallaan tajuamaan aivan uudella tavalla miten rankkaa se voi olla, kun joutuu kotimaansa jättämään ja kohtaamaan toisen kulttuuriin. Lisäksi kirjat ovat hauskoja!


Mutta nyt muihin puuhiin. Katsotaan jos siitä Zahirista kirjottaisin vaikka huomenissa!

2 kommenttia:

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.