tiistai 12. huhtikuuta 2011

Helen Walsh: Englantilainen tragedia

Helen Walsh: Englantilainen tragedia
Suom. Jonna Joskitt
s.375, LIKE


Olipas pitkästä aikaa virkistävällä tavalla hyvä kirja. Juuri sen tyylinen kirja, mistä pidän. Vaikka aihe ei tälläkään kertaa ihan kevyimmästä päästä ollut, kirja ei silti tuntunut raskaalta. Aion kyllä lukea Walshin toisenkin suomennetun teoksen heti kun ehdin. 

Englantilainen tragedia on kertomus Fitzgeraldien perheestä ja heitä kohdanneesta onnettomuudesta, joka muuttaa kaiken. Kirja on tavallaan katsaus monikulttuurisuuteen, erilaisuuteen ja sen törmäystä rasismisen vihan ja ahdasmielisyyden kanssa. Kirjassa ollaan kasvostusten sen todellisuuden kanssa, että rasismi on iso ja vakava ongelma. En kuitenkaan halua hirvittävästi kirjoittaa enempää juonesta, sillä jos joku haluaa lukea tämän, en halua pilata lukukokemusta. Kirja on kuitenkin pitkälti kuvaus perheestä, sitä kohdanneesta onnettomuudesta ja sen seurauksista.

Pidin kirjan kielestä paljon. Siinä ei ollut turhaa kikkailua, mutta se oli silti hauskaa luettavaa ja hyvin kirjoitettua. Lisäksi vaikka kirjan aihe ei todellakaan hymyä huulille tuonut, oli kirja silti todella miellyttävää luettavaa.

Kirjan hahmot olivat mielestäni todella lähelle tulevia ja hauskoja. Pidin lähes jokaisesta hahmosta. Varsinkin Vincent jäi asumaan jonnekin mun sydämen tienoille. Oli toki myös hahmoja, joista ei voinut pitää, mutta se oli tarkoituskin.

Varoitan sen verran, että tarina jäi ainakin minulla pitkäksi aikaa elämään mieleen, eikä ollut ehkä viisainta lukea kirjaa loppuun ennen nukkumaanmenoa.


 ♥♥♥♥

"Olit auttamatta liian kaunis tähän maailmaan."

2 kommenttia:

  1. Luin tämän jokin aika sitten ja tämä on miulle eräänlainen THE kirja, joka sai minut itkemään hulluna lopussa, mitä ei tosiaankaan yleensä tapahdu. Todella koskettava tarina, jää tosissaan mieleen pyörimään.

    VastaaPoista
  2. Tämä on koskettava kirja ja itsellekin jäi melkein haikea olo tämän lukemisen jälkeen. Hyvä kirja!

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.