torstai 5. toukokuuta 2011

Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville

Mary Ann Shaffer & Annie Barrows:
Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
suom. Jaana Kapari-Jatta
s.301, Seven


Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville oli aivan loistava! Kirja oli viihdyttävä ja hauska, vaikka tarina olikin osittain aika rankka. Kirjassa oli mielestäni yhdistelty taitavasti vakavuutta ja huumoria, kirja oli kepeä mutta ei pinnallinen. Ja mikä parasta, kirja oli kirjoitettu kirjemuotoon, joka ainakin minulla toimii loistavasti.

Minusta tämä on sellainen kirja, joka kannattaa vain lukea, ilman että tietää etukäteen hirvittävästi. Tässä on hyvin niukasti tekstiä takakannessa ja minusta juuri niin kuuluukin olla. Senpä vuoksi en itsekään halua nyt kertoa mitään sen enempiä kirjan juonesta tai hahmoista tai muusta.

Kirjan ainoa miinus taisi olla siinä, että kirjassa oli ehkä muutama hahmo liikaa ainakin minun kaltaiselle lukijalle, joka sekoittaa Timot ja Simot. Niin ja tietysti siinä, että kirja loppui turhan lyhyeen.

♥♥

"-- mutta ruikutan aina mieluummin kuin iloitsen siitä mitä olen saanut."

"Miehet ovat kirjoissa kiinnostavampia kuin todellisuudessa."

"Pastorin kertomana elämä on lantakuoppa (tai likeltä sitä), jossa ihmisen on parhaansa antaen kahlattava sonnassa ja paha löytää hänet aina."

6 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä ihana! Ihana on jotenkin niin hyvä sana kuvaamaan tätä kirjaa, vaikka siinä on myös niitä rankkoja teemoja. Tästä tulee loppujen lopuksi silti hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 2. Minullakin on tämä juuri nyt kesken ja RAKASTAN tätä kirjaa!! <3 Tämä tulee helposti olemaan viiden parhaan tänä vuonna lukemani joukossa, tiedän sen jo nyt. :)

  VastaaPoista
 3. Tämä odotteleekin omassa hyllyssäni lukijaansa. Kirjassa on mielettömän kaunis kansi. Ja sen verran omituinen nimi, että unohdan sen aina:)

  VastaaPoista
 4. Minulla tämä nököttää kirjahyllyssä, mutta en jotenkaan vielä uskalla aloittaa. Jotenkin pelkään, että kaikkien niiden ylistävien arvioiden jälkeen mitä olen lukenut (joista sinun on hyvä esimerkki) en itse pitäisikään siitä niin paljon.

  Hmm... tuskinpa se lukemisen lykkääminen eteenpäin silti vaikuttaa kirjan sisältöön. :D

  VastaaPoista
 5. Laura, joo ihana on kyllä hyvä sanavalinta. Tämä on jotenkin niin sykähdyttävä. Minusta tässä kirjassa kaikki on niin kohdallaan. Haluan omaan hyllyyni tämän!

  Sara, minä olin lukenut kirjaa ehkä kolmasosan kun sanoin jo sitä aivan parhaaksi ja olin varma, että se yltää tänä vuonna parhaimmistoon todellakin. Nyt olen siitä vielä varmempi!

  Sonja, kansi on kyllä kaunis. Haluaisin tämän ihan omaksi omaan hyllyyn! Nyt se oli kirjastosta lainassa.

  Peikkoneito, itselleni on käynyt usean kirjan kohdalla niin, että ylistävien arvioiden jälkeen en ole itse liiemmin pitänyt. Mutta vaikka olin kuullut tästä paljon hyvää ennen lukemista, tämä silti tuntui täyttävän ainakin minun odotukset. Kannattaa lukea!

  VastaaPoista
 6. Minäkin pidin kovasti tästä kirjasta, mutta nyt kun lukukokemuksesta on aikaa yli vuosi, on kirjan tunnelma jäänyt mieleeni paremmin kuin itse tarina. Kirjeromaanin muotoon oli aluksi vaikea tottua, mutta kun siihen pääsi sisälle, ihastutti tämä suuresti.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.