sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Helen Walsh: Lutka

Helen Walsh: Lutka
suom. Juha Ahokas
s. 251, Like

Luinpas sitten Helen Walshin esikoisteoksen Lutkan ihastuttuani aikoinaan hänen kirjaansa Englantilainen tragedia. Tämä kirja tuotti ehkä lievän pettymyksen ja onneksi olen lukenut jo aiemmin Englantilaisen tragedian, sillä tämän kirjan jälkeen en välttämättä olisi ollut yhtä kiinnostunut kirjailijan muusta tuotannosta.

Lutka kertoo pääasiassa nuoresta tytöstä Milliestä, sekä myös hänen ystävästään Jamiesta. Ja heidän ystävyydestään. Kirjassa kertojana onkin vuorotellen Millie ja Jamie. Tarina ei ole kovin kummoinen. Muutama nuori tyyppi vetää aineita, ryyppää ja harrastaa seksiä. Taustalla häilyy Millien perheen salaisuus sekä Jamien naisystävä. Osittan tarina on jopa hieman tylsähkö, vaikka kirja varmaan yrittääkin järkyttää lukijaansa sillä faktalla, että tällaista oikeasti tapahtuu. Kirja sijoittuu Englantiin ja kirjan mukana pääseekin taittamaan monia katuja esimerkiksi Liverpoolissa.

Kirjan kieli on ronskia ja raisua. Paljon kirosanoja ja yksityiskohtaisia seksikuvauksia. Kieltä ei siis kovin kauniiksi voi kutsua, oikeastaan hieman liioitelluksi jopa. Aivan nuorille kirjaa en suosittele karun kielen vuoksi. 

Jos haluatte lukea jotain Helen Walshilta, niin suosittelen tutustumista ennemmin tai ainakin ensin Englantilaiseen tragediaan kuin Lutkaan.

♥♥

"Tytöllä on samat hiukset ja kasvot, mutta ihon alla asuu nyt joku muu."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.