torstai 30. kesäkuuta 2011

Huhti-touko-kesä 2011


Näin kesäkuun viimeisen päivän kunniaksi on jälleen aika vilkaista taaksepäin ja listata viimeisten kolmen kuukauden aikana luetut kirjat. (Edellinen listaus löytyy täältä.) Minun lukuintonihan tosiaan vaihtelee ja välillä tulee luettua kuukaudessa yksi kirja, joskus 30. Sen vuoksi listaan aina kolmen kuun kirjat kerralla.

Jatketaan samalla linjalla kuin viimeksikin, eli paksunnetut kirjat ovat olleet erityisesti mieleeni (4-5 sydämen/tähden saaneita kirjoja) ja sellaisia kirjoja, jotka ainakin listoilta kannattaisi lukea. Suluissa päivämäärä, jolloin kirja on saatu päätökseen. Tällä kertaa myös kirjan nimeä klikkaamalla pääsee lukemaan kirjan arvostelun.

Huhti-touko-kesä 2011

Miina Supinen - Liha tottelee kuria (03.04.)       
Kim Echlin - Kadonneet (04.04)
Helen Walsh - Englantilainen tragedia (11.04)          
Paulo Coelho - Zahir (24.04)
Suzanne Collins - Matkijanärhi (Nälkäpeli #3) (29.04)

Mary Ann Shaffer & Annie Barrows - Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville (05.05.)

Nicole Krauss - Rakkauden historia (04.06)
Emma Puikkonen - Turkulainen näytelmä (05.06)
Sue Monk Kidd - Mehiläisten salaisuudet (06.06)
Uma Karma - Kaiken se kestää (07.06)
Heidi Köngäs - Luvattu (09.06)
Helen Walsh - Lutka (12.06)
Patricia McCormic - Viilto (13.06)
Kamila Smahsie - Poltetut varjot (17.06)
Paula Havaste - Kaksi rakkautta (18.06)
Noora Shingler - Marjoja & Maskaraa (20.06)
John Boyne - Poika raidallisessa pyjamassa (22.06)
Tove Jansson - Muumit: Sarjakuvaklassikot IV (23.06)
Tove Jansson & Tuulikki Pietilä - Haru, eräs saari (23.06)
Marjane Satrapi - Persepolis (24.06)
Marjane Satrapi - Persepolis 2 (24.06)
Aino Kontula - Rexi on homo ja opettajat hullui! Opettajan päiväkirja (25.06.)
Doris Lessing - Viides lapsi (26.06)

Mielestäni tämä listaus on aika hauska, kun tästä huomaa hyvin viimeisten kolmen kuukauden elämäntilanteeni. Huhtikuussa luin melko innokkaasti töiden ohessa, kunnes jäin tankkaamaan tuota Coelhon Zahiria. Zahirin aloitin jo maaliskuun puolessa välissä, mutta vasta huhtikuussa sain sen päätökseen. Huhtikuussa osallistuin myös monen muun bloggaajan tavoin 30 days of books - haasteeseen.

Toukokuun alussa olen saanut luetuksi yhden kirjan, yhden erittäin hyvän kirjan. Tämä oli ennen kuin kuulin toukokuun lopulla odottavasta selkäleikkauksesta ja muutosta. Toukokuu meni tosiaan pakatessa, stressatessa ja ylimääräisten työjuttujen parissa. Luin Rakkauden historiaa toukokuun puolella, mutta ehdin lukea sen loppuun vasta kesäkuussa.

Kesäkuu on mennyt sairaslomaa viettäen ja tästä syystä aikaa lukemiselle on toden totta ollut. Kesäkuussa luettujen määrä näyttää melko suurelta, mutta sen verran on sanottava, että mukaan mahtuu tosiaan 3 sarjakuvaa ja monta melko ohutta kirjaa. Kesäkuun listassa näkyy myös hyvin se, että juhannuksena mökillä tuli tosiaan vielä luettua, mutta kaupunkiin palatessa ja olon kohentuessa lukemiset ovat jääneet. Eilenkin oltiin uimassa ja tänään olisi tiedossa pieni kaupunkikierros (ostosten tiimoilta), eli saa nähdä, millainen kuukausi tuosta heinäkuusta tulee!

Mutta tällainen lista tällä kertaa. Miltäs näyttää? Mielelläni kuulisin myös muiden mielipiteitä! Ja suosittelinko ollenkaan oikeita kirjoja tältä listalta mielestänne?

Nyt täytyy varmaan harkita aamupalaa (kyllä kello yksi päivällä, mutta eilen vasta heräsin tähän aikaan) ja sitten suunnnata kohti keskustaa. Toivotan teille maailman parasta kesäkuun viimeistä päivää (tehkää jotain spesiaalia!) ja huomenna alkavaa heinäkuuta!

2 kommenttia:

  1. Oo, kesäkuu näyttää olleen sulla todella lukuisa kuukausi! Koko kolmen kuun satsistasi en ole lukenut kuin vain Liha tottelee kuria ja KPPY:n (niin ihana), mutta monia kiinnostavia löytyy. Muumi-sarjiksia on minulla luvussa heinäkuussa ja näin kerran kirjastossa käydessäni nuo molemmat Persepolikset siellä, mutta en sitten napannut mukaani. Väärin! Rakkauden historiakin tosiaan kuulostaa kiehtovalta.

    VastaaPoista
  2. Kesäkuussa on tosiaan tullut luettua, mutta kun ei voi paljon muuta kuin kököttää kotona, niin mitä sitä muutakaan tekisi. Nyt kun selkä alkaa jo antaa myöden muullekin tekemiselle, niin en tiedä saanko luetuksi enää mitään :D

    Lue ehdottomasti Persepolikset ja Rakkauden historia!

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.