maanantai 13. kesäkuuta 2011

Patricia McCormick: Viilto

Patricia McCormick: Viilto
suom. Milla Karvonen
s.171, Minerva kustannus oy


Viilto kertoo nuoresta tytöstä Calliesta, joka itsensäviiltelyn vuoksi joutuu "Laholatvaan" eli hoitokotiin. Callie ei aluksi puhu, mutta tarkkailee muita. Hänen kauttaan tutuksi tulevatkin syömishäiriöiset Becca, Tara ja Debbie, päihderiippuvaiset Tiffany ja Sydney sekä Amanda, joka myös viiltelee itseään. Kirjan edetessä Callie joutuu kuitenkin tilanteeseen, joka pakottaa hänet puhumaan - mikäli hän haluaa parantua. Kirjassa syvennytäänkin Callien viiltelyyn, syihin, miksi hän viiltelee ja tarina Calliesta aukeaa lukijalle pikku hiljaa. (Tai no, sivumäärän huomioiden melko nopeasti...)

Lainasin kirjastosta kirjan vain, koska se sattui olemaan jollain hyllyllä näytillä ja vaikutti takakannen perusteella ihan mielenkiintoiselta. Takakansi on kyllä hyvin harhaanjohtava. Kirja käsittelee mielenterveysongelmia ja itse olen ainakin syömishäiriöistä ja muista mielenterveydenongelmista niin paljon lukenut, että en kokenut saavani kirjasta irti mitään uutta. Tarina oli hyvin perinteinen, eikä kerrontakaan tehnyt kirjasta sen ihmeellisempää.

Kerronta on kyllä siitä aika hauska, että siinä on minäkertoja Callie, joka tavallaan kertoo kirjan terapeutilleen, "sinulle". Mitään muuta erikoita kirjassa ei oikeastaan olekaan. Kirja ei ole huono, mutta jos aiheesta on jo lukenut, kirja ei tosiaankaan tuo mitään uutta. Lyhyeen sivumäärään on kyllä mahdutettu yllättävän paljon, se on oikeastaan aika taidokasta kirjailijalta. Toisaalta kirjassa haluais ehkä syventyä myös muihin hahmoihin enemmän, kuin vain Callieen. Mutta tällainen tapaus tällä kertaa!
♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.