maanantai 18. heinäkuuta 2011

Tove Jansson - Muumit: Sarjakuvaklassikot I


Tove Jansson - Muumit: Sarjakuvaklassikot I
suom. Anita Salmivuori
s. 96, WSOY

Lainasinpas tänään kirjastosta tämän, kun se sattui hyllyssä olemaan. Tämä Sarjakuvaklassikot 1 sisältää sarjakuvat Muumipeikko, Muumiperhe, Muumiperhe Rivieralla ja Yksinäinen saari. Tällä kertaa minulla ei ole jokaisesta sarjakuvasta esimerkki ruutuja kuten Muumit: Sarjakuvaklassikot IV:n kohdalla oli. Toisaalta, eipä minulla ole tästä nyt kovin paljon sanottavaa.

Muumit ihastuttaa aina, eikä tämäkään sarjakuva-albumi ollut poikkeus. Pistävää huumoria, ironiaa, sarkasmia ja hyvin kärkkäitä näkemyksiä erilaisista ajan ilmiöistä - I liked! Sarjakuvissa pohdittiin mm. rikkautta ja kuuluisuutta, äitiyttä ja naisten hulluuksiin meneviä romanttisia ajatuksia.

Lukaisin tämän sen verran nopeasti, etten jäänyt tarinoita sen syvällisemmin pohtimaan. Halusinkin vain vähän kevyempää viihdettä välillä. Ainoa varsinainen heikkous sarjakuvissa oli mielestäni Toven hieman haparoiva tyyli, näissä eivät hahmot tai tarinat ole vielä ihan asettuneet uomiinsa. Tai ainakin minusta tuntui siltä. 

Mutta en voi tälläkään kertaa muuta kuin suositella lämpimästi!

 ♥♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.