perjantai 30. syyskuuta 2011

Heinä-elo-syys 2011


Taas on aika listata viimeisen kolmen kuukauden aikana luetut kirjat ja tällä kertaa luettujen määrä jäi aika vähäiseksi, mutta siihen oli omat syynsä ja ehkä vauhti kiihtyy tässä taas kun lähestytään kylmää (tosin jos nämä säänvaihtelut jatkuu, niin tämä ei ole itsestäänselvä vaihtoehto) talvea. Uusille, jotka eivät ehkä tätä vielä tiedä, niin olen ottanut tavaksi listata aina kolmen kuukauden luetut kerralla, koska lukutahtini vaihtelee niin, että joskus luen kuukaudessa yhden kirjan joskus usean kymmenen. Aiemmat listat voi vilkaista täältä ja täältä.

Kuten aiemminkin paksunnetut ovat tältä listalta lemppareita (4-5 sydämiä/tähtiä saaneita) ja suosittelen tutustumaan etupäässä ainakin niihin.  Kirjan nimeä linkkaamalla pääsee minun arviooni kirjasta.


Heinä-elo-syys 2011

Becca Fitzpatrick - Langennut enkeli  
Jodi Picoult - Sisareni puolesta
Tove Jansson - Muumit: Sarjakuvaklassikot I

♥ Mary S. Lovell - Mitfordin tytöt

♥ Jodi Picoult - Koruton totuus 
♥ Hal Sirowitz - Isä sanoi 
♥ Claudie Gallay - Tyrskyt
Ian McEwan - Sovitus 
Anja Snellman - Parvekejumalat


Sellainen huomio muuten, kun nyt aloin listaa katsomaan, niin voisin heti suositella tästä luettavaksi kaikki kirjat paitsi tuota Langennutta enkeliä, josta en erityisemmin pitänyt. Siinä mielessä nuo paksunnetut/tummennetut voivat vähän hämätä, mutta olen tosiaan selvyyden vuoksi päättänyt, että paksunnetuksi pääsevät vain ne kirjat, jotka ovat saaneet 4-5 tähteä. Eli kaikki 3½ ja 3 jäävät listan ulkopuolelle, vaikka 3 tähteä saanutkin saattaa olla ollut todella hyvä. Älkää siis hämmentykö, kun esimerkiksi Mitfordin tytöt ovat jääneet tummentamatta. Pidin kirjasta paljon ja suosittelen sitä, mutta se on jäänyt kuitenkin sen 4 tähden alle.

Tulikin siitä mieleeni, että kiinnostaisiko teitä joskus tarkempi reportaasi vaikka siitä, miten näitä sydämiä/tähtiä ainakin minä jakelen? Olen huomannut, että joillain on esimerkiksi sivupalkissa lyhyt selitys omille tähtimäärille, ja voisin kaavailla samantapaisen. Jokaisella kuitenkin on varmaan omat krieerit siitä, mikä yltää sinne 5 tähteen ja miksi joku saa vain 1.

Itse saatan antaa 1 sydämen jo pelkästään siitä, että olen saanut kirjan luettua, vaikka se olisi ollutkin täysin surkea. Sen sijaan harvempi kirja saavuttaa sen 5 sydäntä. Tyrskyt, joka on aivan älyttömän upea kirja, sain 4½ koska kirjassa oli pari pientä mitätöntä juttua, jotka minusta rikkoivat kirjan täydellisyyttä :D

Vai onko tämä täysin selvää? Vai onko koko pisteytystouhu ihan typerää ja naurettavaa?

Olisi kiva kuulla mielipiteitänne tästä! Kuten myös kirjalistasta.

2 kommenttia:

  1. Sulla on jäänyt Tyrskyt tummentamatta, vaikka tykkäsit siitä paljon!

    Mä ajattelen omien tähtieni kohdalla noita Goodreadsin selityksiä. Musta ne toimii aika hyvin.

    VastaaPoista
  2. Tyrskyt oli tummenettuna, kunnes vänkläsin tämän tekstin kanssa ja näköjään se on sitten hävinnyt. Nyt korjasin tämän kauhean erheen!

    Ne toimii kyllä aikas hyvin!

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.