sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Sunnuntain suunnitelmia


En tiedä muistaako kukaan enää kuinka kesäkuussa haastoin itseni?

"Haastoin itseni nimittäin lukemaan ennen mitään uutta niin oman kirjahyllyn lukemattomat kirjat ja ne, jotka olen jo lainannut kirjastosta."

No jokainen varmaan osaa arvata miten tämän haasteen kanssa kävi. Jaksoin lukea jopa yksi ja puoli kirjaa omasta hyllystä, kun jo huomasin raahaavani kirjastosta selkävääränä lisää luettavaa mokoman haasteen unohtaneena.

Eilen kun lähdin palauttamaan kirjastoon kasan kirjoja, huomasin yöpöydälleni jäävän yhden oman hyllyn kirjan. Puoliksi luetun Sovituksen. Siellä se oli ollut hautautuneena kirjaston kirjojen alla ties kuinka pitkään. Näin minä sitten päätin uuden kerran ottaa tosissani osaa omaan haasteeseeni ja lukea ainakin Sovituksen loppuun ennen mitään muuta. 

Kun tarkemmin aloin hyllyäni jälleen tutkiskella, huomasin siellä olevan seitsemän lukematonta kirjaa. Lisäksi tilauksessa on yksi (odottelen sen saapumista innolla!) ja tänään kirpparilta tarttui mukaani Anja Snellmanin Parvekejumalat.

Niinpä päätin haastaa itseni uudelleen, tähän samaan haasteeseen, mutta yhdellä uudella säännöllä. Uusi haaste menee näin: "Haastan itseni lukemaan tällä hetkellä kirjahyllyssä olevat YHDEKSÄN kirjaa ennen joulukuun viimeistä päivää."

Tilauksessa olevaa kirjaa en ota mukaan haasteeseen ja nyt tämä haaste antaa tilaa myös muille kirjoille. Minulla on sellainen kutina, että tämä saattaa jopa onnistua! Vaikka aloitinkin haasteen ehkä väärällä kirjalla aikoinaan: Sovitus ei jostain syystä vieläkään oikein sytytä kirjana, vaikka elokuva oli mielestäni jopa ihan hyvä. Mutta eilen pääsin siinäkin jo aimo harppauksella eteenpäin, joten eiköhän tämä tästä lähde rullaamaan.


TÄLLÄ HETKELLÄ KESKEN (OMAN HYLLYN KIRJA):

♥ Ian McEwan - Sovitus

LUKEMATTOMINA LUKUJONOSSA (OMAN HYLLYN KIRJOJA):

♥ John Irving - Leski vuoden verran
♥ Peter Mayle - Vuosi Provencessa
♥ Paul Auster - Sattumuksia Brooklynissa
♥ Jane Austen & Seth Grahame-Smith - Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit
♥ Ernest Hemingway - Nuoruuteni Pariisi
♥ Veikko Huovinen - Havukka-Ahon ajattelija
Anne Tyler - Amerikan lapset
♥ Anja Snellman - Parvekejumalat

TULOSSA OMAAN HYLLYYN (ei kuulu haasteeseen):

♥ Boel Westin - Tove Jansson: Sanat, kuvat, elämä
(Lisäksi voitin arvonnassa yhden kirjan, mutta katsotaan koska se saapuu tänne asti.)
Tällainen olisi siis suunnitelma. Onhan tässä nyt kolme kuukautta aikaa, joten ei pitäisi käydä täysin mahdottomaksi. Vai mitä luulette, riittääkö näihin kirjoihin kolme kuukautta? Varsinkin jos on sellainen mielialalukija kuin minä.

Nyt toivotan leppoisaa ja lukuisaa sunnuntaita kaikille söpön Prinssin kuvin!
(Prinssi on sisareni uusi perheenjäsen!)Ps. Sunnuntain kunniaksi olisi kiva kuulla millaisia lukusuunnitelmia muilla on!

14 kommenttia:

 1. Tsemppiä tähän! Mäkin olen useampaan kertaan päättänyt, ettei yhtäkään kirjaston kirjaa ennen kuin oman hyllyn kirjat on luettu. Mutta sitten sitä aina eksyy kirjastoon ja uutuushyllystä löytyy aina joku "apua tää on täällä hyllyssä vähän hyvä tuuri!" -kirja ja siinä sitä taas mennään..

  Vilkaisin tuossa äkkiä yhtä omista hyllyistäni ja pelkästään jo siellä oli 22 lukematonta kirjaa. Apua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos!

  Itselläni tämä viimeksi tyssäsi ihan samaa. Menin poikaystävän seuraksi kirjastoon, kiertelin siinä häntä odotellessa ja "hei täällä on tämä!" ja "tämäkin, pakko lainata" ja siinä sitä oltiin. Nyt ajattelin yksinkertaisesti olla menemättä kirjastoon hetkeen.

  22? Huh! Siinä sitä on tekemistä. Kun olin vähän nuorempi ja innokkaampi, en suostunut laittamaan kirjahyllyyn yhtäkään lukematonta kirjaa. Luin ne saman tien (tai pidin niitä hetken jossain yöpöydällä ennen lukemista) ennen kuin päätin niiden paikan kirjahyllyssä.

  Mitä kaikkea sinulla on omissa hyllyissä lukemattomana?

  VastaaPoista
 3. Itsekin olen törmännyt samaan ongelmaan. Oman kirjahyllyn kirjoja on jotenkin vaikeampi lukea kuin lainattuja kirjoja. Onneksi ainakin pari kirjahyllyni kirjaa kuuluu 1001 kirjan listaan, joten tulee ne vielä joskus luettua!

  Toivottavasti onnistut haasteessasi! :)

  Ps. Odotan arviota Sovituksesta, sillä olen kuullut siitä paljon kehuja, mutta yksi lisää on aina kiva tietää. :)

  VastaaPoista
 4. Kirjahiiri, tämä on selvästi joku oman kirjahyllyn kirjojen kirous, kun ne tahtoo jäädä lukematta. Ehkä se ajatus, että "no ne on jo mulla, voin lukea ne koska vaan" ajaa sitten lukemaan jotain mitä itsellä ei vielä ole ;)

  Toivottavasti!

  Ja sen verran voin luvata, että minun arvioni Sovituksesta ei ainakaan ole pelkkää kehua.

  VastaaPoista
 5. Sieltä löytyy Järki ja tunteet, Oi ihana toukokuu, Paulo Coelholta joku, suurin osa Eddingsin Mallorean tarusta, Pasianssimysteerio, Haiteksti, Herrasmiehiä ja huijareita... Voisinkin kirjoitella nuo ylös omaan blogiin. Ehkä sitten itsekin innostuisin lukemaan läpi omaa hyllyä! :) Joskus ostin vain kirjoja, jotka olin jo lukenut ja joista tiesin pitäväni. Sitten alekirjat ja kirppislöydöt vähän karkasivat käsistä.

  VastaaPoista
 6. Ja eikun kirjoittamaan blogiin listaa ja heti!

  Sullahan on hyviä kirjoja tuolla. Herrasmiehiä ja huijareitakin!

  VastaaPoista
 7. Voi miten suloinen kisu!

  Yhdeksän kirjaa kuulostaa ihan kohtuulliselta määrältä vuoden loppuun mennessä luettavaksi. Kolme per kuukausi. Toivottavasti onnistut!

  En ole lukenut yhtäkään lukujonosi kirjoista, mutta Irving tietysti kiinnostaa aina ja Hemingwayn Nuoruuteni Pariisi ainakin nimensä puolesta kuulostaa kiehtovalta.

  Mulla on oman hyllyn lukemattomia kirjoja tällä hetkellä 37 kappaletta! Järkytyin tuosta määrästä, mutta niin ainakin Goodreadsin waiting-on-my-shelf-lista näyttää (näyttää oikeasti 40, mutta kolme niistä on lukemattomia kirjastolainoja). Lisäksi menin tilaamaan perjantaina Adlibriksestä yhden kirjan lisää... :--D

  Tällä hetkellä eniten hyllyn kirjoista kiinnostavat paitsi kirjastolainat (etteivät laina-ajat venyisi aivan mahdottomuuksiin) mutta myös mm. Huumaa-sarjan kaksi seuraavaa osaa, Sinä päivänä, Vieras kartanossa, Lindqvistin kirjat, Nora & Alicia, Näkymätön lapsi... Hukun pian näihin lukemattomiin kirjoihin :--D

  VastaaPoista
 8. Kisu on suloinen! Olen käynyt moikkaamassa sitä tässä lyhyen ajan sisään ties monestiko. Ei suinkaan siskot ihmettele kun vierailutahtini on hieman tihentynyt haha.

  Tuo on kohtuullinen määrä (ellei erehdy kirjastoon), mutta vähän se, että on tavallaan pakko lukea, voi tehdä jutusta nihkeeä jos kirjat ei heti uppoakaan.

  37 vasta onkin jo jotain! Kuten jo aiemmin kommentoin, niin itse en joskus nuorempana laittanut kirjahyllyyni mitään, mitä en ollut lukenut. Siksi minulle tämä määrä on aivan liikaa :D

  Sulla vaikuttais kyllä olevan varsin kiinnostavia kirjoja lukujonossa. Sinä päivänä, Vieras kartanossa, Nora & Alicia ja tietty Tovea.

  Ei auta kuin siis lukea!

  VastaaPoista
 9. Onnea tavoitteen kanssa! :)

  Minulla on hieman päinvastainen ongelma. Yritän lukea kirjastosta lainaamiani kirjoja pois alta, ennen kuin taas tartun oman hyllyn kirjoihin. Etenkin eräs kirja (Scott Lynch: Locke Lamoran valheet) pitäisi lukea loppuun, sillä olen uusinut sitä jo maksimimäärän verran ja joudun kiikuttamaan sen reilun viikon päästä kirjastoon. Olisi mukavaa, jos sen voisi jättää sinne, enkä joutuisi tuomaan sitä uudelleen takaisin. Toisen samassa jamassa olevan kirjan (Enrique Moriel: Ajattoman kaupungin varjot) sain onneksi jo loppuun, sillä sen olisin saattanut muutoin vain palauttaa ja jättää ikuisiksi ajoiksi kesken.

  Omassa hyllyssä saisi puolestaan olla lukemattomia kirjoja, sillä pidän siitä, että kirjahyllystä löytyy aina jotain kiinnostavaa luettavaa (joiden palauttamisesta ei tarvitse murehtia).

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä haasteeseen! Olen itsekin mahdottoman huono lukemaan jo kirjahyllystä löytyviä kirjoja, vaikka ne olisivatkin kiinnostavia. Saatanpa haastaan itsenikin ensi vuoden puolella tutkailemaan omaa kirjahyllyä tarkemmin. Mistään ihan mahdottomista määristä ei ole kyse, ehkä 15 kirjaa kokoelmistamme on sellaisia, jotka kiinnostavat minuakin. Kaikkia mieheni fantasiapainotteisia kirjoja en aio lukea. Sinunkin listallasi oli vaikka mitä mielenkiintoista! Lukuiloa siis!

  VastaaPoista
 11. Ihana kisu!

  Omien kirjojen lukeminen on vaikeaa; huomasin sen kun viime syksynä kehittelin itselleni vastaavaan haasteen, jossa piti lukea oman hyllyn lukemattomia kirjoja. Vuoden aikana olen lukenut jopa YHDEN kirjan tuolta listalta. Omia lukemattomia kirjoja en edes uskalla laskea (tiedän, että niitä on ihan liikaa), mutta seuraan innolla, miten oma haasteesi alkaa edetä.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 12. Jenni, kiitos! Minäkin kyllä tykkään, että kotoa löytyy ehkä se yksi tai kaksi kirjaa, joita ei vielä ole lukenut. Mutta se, että on useamman vuoden takaa lukemattomia kappaleita hyllyssä ei ole ihan mun tavoitteeni :D

  Toivottavasti saat luettua tuon lainaamasi kirjan ennen palautuspäivää!

  Sonja, kiitos! Itse en tähän mukaan ottanut lainkaan noita poikaystävän kirjoja (vaikka siellä sellaisiakin on, jotka varmaan tulen lukemaan).

  Susa, niin on ihana ja kiitos! Minä sain nyt tuon yhden luetuksi ja yritän kyllä tehdä parhaani, että saisin muutkin luetuksi!

  VastaaPoista
 13. Omasta, 500-600 kirjan kirjastosta (lopetin laskemisen puolitoista vuotta sitten, kun koneella ollut tietokanta kaatui) on lukematta varmaan yli puolet :-D Ja aina vaan tulee hamstrattua lisää. Ehkä kyseessä on jo jonkinlainen addiktio... :O

  VastaaPoista
 14. Noora: Ehkäpä se on addiktio! Minä en vain ole koskaan ollut kovin materialistinen ihminen ja inhoan "turhaa" roinaa kotona, joten kaikki keskinkertaiset kirjat olen antanut pois ja sitten ostan tosi vähän kirjoja, koska lainaan mieluummin kirjastosta, kun lukemattomista ei osaa sanoa onko vai eikö ne ole hyviä. Tästä syystä siis omissa kirjahyllyissä ei mitenkään mielettömästi ole kirjoja ylipäänsä saati lukemattomia.

  Toisaalta joskus haaveilen, että olisi kirjoja lattiasta kattoon, mutta toisaalta taas en :D

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.