keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kirppisostoksia!


Käytiin sitten näin keskiviikon ratoksi kirpparilla ja pakko sanoa, että huh, eipä ole tainnut ikinä olla tuollaista kirjatarjontaa missään kirpparilla aiemmin. Ellei seulani olisi todella tiukka, olisin valehtelematta tuonut sieltä lähemmäs parikymmentä kirjaa kotiin ja jos lukisin englanniksi, olisi määrä ollut sitäkin suurempi. Oli vaikka mitä uutuuksista klassikkoihin ja erikoisempiin kirjoihin. Esimerkiksi Anna-sarjaa olisi ollut tarjolla, mutta mielestäni hinta oli melko kova (6e) varsinkin kun ne olivat painoksia, joissa teksti oli tavattoman pientä. Irvingiä olisi saanut englanniksi, Coelhon ystäville olisi ollut kaikki Coelhon kirjat täysin uusina, Jane Austenia, Himoshoppaajaa jne. Siis mielettömästi hyviä kirjoja myynnissä. 

Itse en kuitenkaan osta kuin todella hyväkuntoisia kirjoja, sillä haluan kirjojen olevan kauniin näköisiä kirjahyllyssäni (pieniä poikkeuksia riippuen kirjasta). Kaikkia painoksia en huoli. Lisäksi en suostu kirpparikirjoista maksamaan maltaita, ellei kyseessä ole jokin todella erikoinen kirja. En myöskään halua hamstrata hyllyyn kirjoja, jotka "ehkä voisi lukea" vaan kriteerinä on: "tämän haluan lukea!". Joku vähemmän neuroottinen ostelisi varmaan euron hintaan vähemmänkin merkittäviä ja vähemmän hyväkuntoisia kirjoja, mutta minä en voi. En voi ostaa edes sillä tavalla, että "luen tämän ja vien sitten vaikka kierrätykseen" periaatteella. Outoutensa kullakin.

Tällä kertaa ostin 3 kirjaa ja mielestäni todella hyvään hintaan, nimittäin maksoin yhteensä 5 euroa! Kaikki kirjat ovat todella hyväkuntoisia, tuskin luettu kertaa enempää jos edes sitä.

Khaled Hosseini - Leijapoika (pokkari)
Rebecca Wells - Jumalaiset jajasiskot (kovakantisena), tästä kiinnostuin Lauran blogin kautta ja euron hinta on mielestäni aika kohtuullinen!
Chun Shu - Beijing Beibi (kovakantisena), olen joskus lukenut tämän, mutten muista tästä mitään muuta kuin sen, että en itseasiassa tainnut tykätä tästä erityisesti koska en tajunnut tätä. Nyt aion yrittää uudelleen!

Vuosi Provencessa on edelleen kesken ja vaikka se ei ole huono missään nimessä, niin ei se silti nyt oikein nappaa. Yritän sen tässä kuitenkin lukea, että pääsisin lukemaan jo muutakin. Luulen, että seuraavaksi nimittäin luen jotain omasta hyllystä, mutta haasteen ulkopuolelta! Siihen asti hyvää loppuviikkoa kaikille ja hyvää lomaa niille onnekkaille, joilla sitä on. Muille muistutan vain, että enää kaksi päivää ja viikonloppu. Sen voimilla mennään!

2 kommenttia:

  1. Minulla on sama juttu, että en osta kovin huonokuntoisia, sillä ei niitä ole kiva lukeakaan, saati säilyttää esillä hyllyssä.

    VastaaPoista
  2. No ei ole ei. Tosin esimerkiksi ostin Irvingin kirjan kirpparilta, joka on muuten kuin uusi, mutta kansipapereissa jonkin verran kulumaa. Että tällaisia poikkeuksia on aina.

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.