keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Omaan hyllyyn ostettuna


Kysymys: Kiinnostaako teitä blogimerkinnät, joissa kerrotaan mahdollisista kirjahankinnoista ja ostoksista? Vai onko se täysin turhanpäiväistä?

Itse henkilökohtaisesti tykkään sekä lukea toisten löydöistä ja ostoksista sekä hehkuttaa omiani. Varsinkin kaikki superit kirppislöydöt tai alennuksesta pongatut ovat mieleeni. Ja toisinaanhan niistä voi jopa saada vinkkejä, että mistä voi jotain tiettyä kirjaa ehkä halvemmalla metsästää.

Minä nimittäin tein tänään jotain ennenkuulumatonta kun tajusin jotain näin hyvin jälkijunassa, mutta ei se mitään. Olen nimittäin aina vältellyt Hulluja päiviä kuin ruttoa, sillä sieltä ei kyllä saa mitään muuta kuin ahdistuskohtauksen mukaansa ja vitutuksen jokaista kanssaeläjää kohtaan. Tänään sitten tajusin jotain todella mullistavaa (ja seuraavan paljastuksen jälkeen saa kutsua millä tahansa imbesillin tai idiootin synonyymillä): "Akateeminen kirjakauppahan myös kuuluu tähän hullutukseen. Ja siellä myydään kirjoja. Ja nythän siellä myydään niitä halvalla!"

Niimpä minä sitten tuossa kello puoli kahdeksan illalla eksyin kyseiseen kirjapuljuun ja pongasinkin vaikka mitä kirjoja ja vaikka mihin hintaan! Ellei järki olisi vähän toppuutellut, olisin varmaan joutunut kyselemään kotiinkuljetuksen perään. Niin, se nimi Hullut päivät ja sen merkitys selvisi siinä kohtaa aika hyvin.

Loppujen lopuksi ostinkin vain yhden ainokaisen kirjan (!), mutta ehkä sitäkin paremman.

John Irving - Viimeinen yö Twisted Riverillä noin 15 euroa!

Ja ihan sellainen vinkki kaikille muille Hullujen päivien karttelijoille, että tosissaan kun menin sinne kirjakauppaan siinä puoli kahdeksan aikoihin illasta, niin siellä oli suht vähän ihmisiä, paljon tilaa katsella kirjoja ja jopa ihan vapaita kassoja. Päivällä kuulemma oli ollut vähän eri meininki.

Mutta sellaista. Siellä oli kyllä todella paljon houkuttavia kirjoja, että mun on ehkä pakko käydä joku toinenkin ilta vielä siellä piipahtamassa! Ja niin kuin olen niille keltaisille pussukoille nauranut, tänään kannoin sellaista itse muutaman metrin ennen kuin poikaystävä sulloi sen reppuunsa piiloon haha.

9 kommenttia:

 1. Hih, minäkin kävin tänään Hullareilla ja lähinnä nimenomaan katsomassa kirjatarjonnan, mutta petyin pikkuisen. Oli siellä muutama ihan sellainen jota olisi voinut harkita, mutta siihenpä se sitten jäi. Ja kun tuo Twisted Riverkin on hyllyssä, muuten olisin itsekin sen napannut mukaani!

  Tuossa kaksi viikkoa (?) sitten käydessäni Suomalaisessa siellä oli meneillään joku ale ja ostin Anna Godbersenin Huumaa-sarjan kolmannen osan reilulla kuudella eurolla! Normaali ale-hinta olisi ollut 8 euroa, mutta siellä sai juuri silloin muutaman päivän ajan vielä 20 prosentin lisäalen jo alennettuihin kirjoihin. Se on ollut kyllä yksi viime aikojen parhaimpia kirjalöytöjä erityisesti hintansa puolesta :--)

  Minua ainakin kiinnostaa valtavasti toisten kirjaostokset ja -löydöt (jopa kirjastolainojenkin osalta), joten ihmeessä lisää tällaisia! :D

  VastaaPoista
 2. Minä kyllä löysin vaikka mitä, mutta toisaalta ehkä sekin kertoo jotain, että ostin vain yhden kirjan...

  Toisaalta pongasin paljon kirjablogeissa pyörineitä kirjoja, joita en ole itse lukenut, eli luulen, että aika monelle bloggaajalle ja tuollaisia luetumpia kirjoja lukevalle ei varmaan niin paljon uutta löydy ja jos muuten ostelee paljon kirjoja.

  Olisi ihan hirveästi tehnyt mieli ostaa se Ihmishirviöt, mutta en tiedä kykenenkö lukemaan sitä :D

  VastaaPoista
 3. Heh, tiedätkö, juuri tuo Ihmishirviöt oli yksi niistä joita katsoin sillä silmällä ja jota harkitsin! Ja oli siellä muutama muukin historiaan liittyvä kirja, jotka olisi ihan mukava lukea. Ja pokkarialen valikoima näytti muuten aika kivalta... Eli oli siellä ilmeisesti sittenkin useampi kuin muutama mielenkiintoinen kirja :--D Täytyy yrittää pysyä pois sieltä, että saisin hankittua ennemmin uudet talvikengät haha.

  VastaaPoista
 4. Minulla on se ajatus, että haluan, että kirjahyllyssäni on vain hyviä kirjoja ja siksi ostelen yleensä pitkän harkinnan jälkeen :D Tai hyväksi luulemiani kirjoja, jos ostelen lukemattomia.

  VastaaPoista
 5. Mie tykkään kyllä lukea kirjalöydöistä ja -hankinnoista, mutta olen vähän pelännyt, että se tuntuu "leuhkimiselta". Käytän aika paljon rahaa kirjoihin (hyvä niin, jokuhan niitä kirjoja pitää ostaakin) ja jos niitä blogissa esittelee, niin onko se turhanpäiväistä. Kuin esittelisi "päivän asuja".

  Silti pidän kun muut tekevät sen, enkä malta olla itsekään kirjaostoksia esittelemättä. :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoita vaan kirjahankinnoista, minua ainakin kiinnostaa sekin puoli. Itsekin välillä kirjoitan talouteemme eksyneistä kirjoista, mutta useamminkin kai voisi (kirjoja tulee meille aika usein, kun molempien työ liittyy niihin).

  Itselleni tarttui Hulluiltä päiviltä mukaan viisi kirjaa, tosin melkein kaikki sellaisia, joita olin suunnitellut hankkivani joka tapauksessa, heräteostoksena vain Colm Tóibinin Brooklyn englanninkielisenä pokkarina. Pokkaritarjouksesta voisin ehkä vielä pari teosta lisääkin kotiuttaa :)

  VastaaPoista
 7. Totta hemmetissä kirjaostokset kiinnostaa! Usein jopa enemmän kuin pitkät kirja-arvostelut...

  VastaaPoista
 8. Tällaiset postaukset ovat juuri mukavaa vaihtelua, lisää vain! :)

  Itse olen välttynyt koko Hullut päivät -hulinalta, kun Porista ei Stockmannia löydy. Telkkarissahan niihin mainoksiin aina törmää ja sitten nykyään netissä aika hyvin blogeista huomaa, kun nuo on tulossa.

  Mutta nyt eksyinkin Akateemisen nettiin ja käsittääkseni sielläkin on noita alekirjoja! Nyt houkuttaisi Alkulukujen yksinäisyys 14,90€. Sitten siellä näkyi muutamia Muumikirjojakin, mutta kaikki ruotsiksi, plääh!

  VastaaPoista
 9. Hanna: Minulla on vähän sama tunne asiasta. Ja sitten kun käyn aika usein kirppareilla ja ostelen sielä kirjoja, niin tuntuu hassulta silleen "joka sunnuntai" raportoida löytöjään :D Mutta toisaalta tykkään lukea toisilta sellaisia, joten miksei sitten itsekin kirjoittelisi? Varsinkin jos löydöt ovat oikeita aarteita!

  Miia: Ehkä tässä uskaltaa jatkossakin tosiaan näistä löpistä, kun ei kovin moni ainakaan vastaan ole :D Ja jei, minun teki mieli tänään käydä lisää kirjahyllyn täytettä hakemassa, mutta maltoin mieleni. Ihan siitä syystä, että pitäisi ehkä ensin ostaa se kirjahylly...

  Pekka: Haha jees! Jatketaan siis samalla linjalla!

  Jaana: Vitsit mua harmitti kun katsoin, että "vau muumeja!" ja kaikki ruotsiksi. Multahan ei siis ruotsi suju lainkaan. Minä tosissani en kestä noita Hulluja päiviä yhtään, mutta kirjojen vuoksi koittelin hermojani :D

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.