perjantai 30. joulukuuta 2011

Lukutoukan katsaus vuoteen 2011 - haaste

Yritetään nyt olla hukkumatta näihin vuoden vaihteen blogimerkintöihin, vaikka näitä nyt tuntuu tulevan aika syötöllä. Huomenna - jos tämä pätkivä netti suo - niin on tulossa ainakin kaksi merkintää tältä suunnalta ja tämäkin on jo tämän päivän toinen. En kuitenkaan halunnut tehdä tätä Susan ilmoille heittämää haastetta kuin vasta luettuani kaikki tämän vuoden kirjat. Olisihan tässä vielä puoltoista päivää aikaa lukea, mutta seuraavan kirjan sivumäärää en kyllä jaksa, ehdi tai halua tuhota tässä ajassa. 

Pidemmittä puheitta siis teen tämän jo varmaan kaikkien muiden blogeissa näkyneen Lukutoukan katsaus vuoteen 2011 - haasteen. Haasteen luonteesta poiketen vastauksista löytyy useampi kuin yksi kirja (koska en osaa valita) ja myös hyvin lyhykäisiä lausuntoja. Samoja kirjoja löytyy vastauksista, mutta en halunnut väkisin laittaa jokaiseen eri kirjaa.


1. Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi juuri joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä?

Augusten Burroughsin Maagista ajattelua

2. Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole lukenut paljoa, mutta kaipaisi lukuelämyksiä?

 Tarinansa puolesta Jodi Picoultin Yhdeksäntoista minuuttia tai Burroughseja!

3. Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken ?

Luonto ei salli jättää mitään kesken, mutta Paulo Coelhon Zahir, Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyys tai Chun Shu Beijing Beibi olisi voinut jäädä lukematta kokonaan. Suoraan sanoen helvetti mitä paskaa.

4. Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneleitä?

Jean Kwok Käännöksiä

5. Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten?

Boel Westin Tove Jansson: Sanat, kuvat, elämä nyt ainakin. Ja Burroughsin kirjoja!

6. Mikä kovasti pitämäsi kirja sai mielestäsi aivan liian vähän näkyvyyttä ja ns. blogisavuja?

Augusten Burrougsin kirjat ja Jodi Picoultin Yhdeksäntoista minuuttia (tosin olen aktiivisesti seuraillut kirjablogeja vasta vuoden, eli en tiedä jos tästä on aiemmin kohistu) niin ja Jane Austen & Seth Grahame-Smithin Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit.

7. Mikä kirja oli suurin pettymys?

Becca Fitzpatrickin Langennut enkeli, koska odotin siltä edes jotain ja se oli täyttä kuraa.

8. Minkä kirjan ottaisit ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle uudestaan...ja uudestaan luettavaksi?

Liian absurdi tilanne ajateltavaksi, mutta jonkun pitkän, esimerkiksi Justin Cronin Ensimmäinen siirtokunta ei loppuisi heti kesken.

9. Mikä kirja herätti sinulla eniten halua keskustella kirjan tapahtumista ja henkilöistä?

George Orwell Eläinten vallankumous ja Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa.

10. Minkä kirjan sulkisit aikakapseliin avattavaksi sadan vuoden päästä täällä Suomessa?

En mitään, mutta koska en halua jättää vastaamatta kokonaan niin sanotaan nyt Paula Havasten Kaksi rakkautta ihan vaan koska se on suomalainen ja ihan hyvä.

11. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan, ellei sitä jo ole tehty?

Justin Cronin Ensimmäinen siirtokunta ja tästähän on tekeillä elokuva!

12. Minkä kirjan ns. jälkimaku oli niin voimakas, että mietit sitä vielä pitkään viimeisen sivun kääntämisen jälkeenkin?

George Orwellin Eläinten vallankumous, Doris Lessing Viides lapsi ja Laura Gustafsson Huorasatu pyörii edelleen päässä. 

13. Mikä kirja oli suurin yllättäjä hienon lukukokemuksen myötä?

Nicole Krauss Rakkauden historia. Jotain ihan muuta kuin odotin - jotain paljon parempaa.

14. Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia ja pätkiä sieltä täältä tapahtumista?

Ekana mieleeni tulee Kamila Shamsien Poltetut varjot, pidin kirjasta kovasti, mutta siinä tapahtuu niin paljon, että osa on jo unohtunut.

15. Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille?

Jodi Picoultin Yhdeksäntoista minuuttia ja Burroughsin molempia Maagista ajattelua ja Mahdolliset sivuvaikutukset!


Osaan kysymyksistä oli hyvin vaikea vastata ja samoja kirjoja tosiaan löytyy monesta kohdasta. Mutta sehän kertoo vain siitä, että kirjat ovat tosissaan olleet mieleenpainuvia. Huomenna jatketaan kokoamalla vähän yhteen tämän vuoden 2011 luettuja!

11 kommenttia:

 1. Oi että, mulla olis omassa hyllyssä odottamassa tuo Krausen Rakkauden historia!

  Oletko muuten lukenut Picoultilta muutakin? Tuo 19 minuuttia on tosi hyvä, mutta vielä enemmän pidin Sisareni puolesta- teoksesta.

  VastaaPoista
 2. Jos pitää valita muutamia kirjoja, joiden kanssa ei ole tullut juttuun sitten ollenkaan, niin Sadan vuoden yksinäisyys pitelisi kärkisijoja. Ei niin yhtään minun kirjani!

  VastaaPoista
 3. Susa: Kannattaa lukea Rakkauden historia! Se osaa yllättää, ainakin minut osasi.

  Olen lukenut Picoultilta Sisareni puolesta ja Koruton totuus. Itse pidin eniten Yhdeksäntoista minuuttia kirjasta, Sisareni puolesta tulee vahvana kakkosena, mutta Koruton totuus oli aika heikko veto.

  Sonja: Sadan vuoden yksinäisyys on sadan vuoden kärsimys, tai siltä se ainakin tuntuu.

  VastaaPoista
 4. Mulla on myös Sadan vuoden yksinäisyys kesken ihan samasta syystä kuin sinullakin :-D. Olen silti ajatellut antaa sille vielä mahdollisuuden (äläkä kerro minulle, ettei kannata... :-D...). Kirja on omassa hyllyssäni ja huutaa siletä minulle joka kerta, kun käyn sillä kohtaa.

  Ihanan erilainen lista sinulla moniin muihin blogeihin verrattuna!

  VastaaPoista
 5. Paula: Itseasiassa Sadan vuoden yksinäisyys alkoi aueta minulle siinä puolivälin jälkeen, joten kannattaa sinnitellä vaan loppuun asti! Muistaisin, että lopussa oli jotain, joka vähän aukaisi kirjan solmuja.

  Itseasiassa huomasin itsekin listani aika poikkeavaksi monien muiden listoihin verratessa. Luulen sen johtuvan pääasiassa siitä, että luen niin vähän uutuuksia. Itseasiassa ilman blogimaailmaa lukisin tätäkin vähemmän uutuuksia! Huorasatukin olisi kyllä jäänyt lukematta, jos en lahjaksi olisi saanut.

  VastaaPoista
 6. Hih, en ole lukenut vielä Sadan vuoden yksinäisyyttä, vaikka tuo kanssa-asukki sitä on jo monta vuotta kovasti suositellut. Alan jo tulla epäileväksi, kun näissä kommenteissa sitä parjataan ja tämä yksi kehuu taivaisiin :D No ei kai se auta kuin lukea se kirja ensi vuonna!

  VastaaPoista
 7. Laura: Lue! Haluan ehdottomasti kuulla kyllä sun mielipiteen siitä. Ja kun olet lukenut, kuulisin mielelläni myös kanssaeläjältäsi, miksi tai MITEN hän on voinut pitää kirjasta? :D

  Tosin se on aika friikki. Ehkä se iskee joihinkin. Ja onhan siinä historiaa mukana.

  VastaaPoista
 8. Luin jo parisen vuotta sitten tuon Yhdeksäntoista minuuttia, ja se oli kyllä totta tosiaan vahva lukukokemus!

  VastaaPoista
 9. Tuulia: Se on kyllä! Ja oikeasti sellainen, joka pitäisi jokaisen teinin lukea. Että mihin oikeasti se kaikki voi johtaa.

  VastaaPoista
 10. Sadan vuoden yksinäisyys on aika omalaatuinen kirja, ei mikään ihme että se jakaa vahvasti mielipiteitä. Itse kallistun enemmän sinne "hyvä kirja" puolelle, minulla oli matalat ennakko-oletukset siinä vaiheessa kun aloitin mutta jotenkin se veti mukaansa.

  VastaaPoista
 11. hdcanis: Se on omalaatuinen. Minun kohdallani kirja ei vetänyt mukaansa, vaan työnsi luotaan.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.