lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuoden 2011 kirjat & Top 10


Vuoden viimeistä päivää eletään, joten on aika summata vuoden 2011 luetut kirjat ja paljastaa vuoden Top 10. Arvioita kirjoista löytyy helmikuulta asti, jolloin blogia olen alkanut pitämään. Kaikki luetut kirjat voi vilkaista kolmen kuun kirjoista täältä, täältä, täältä ja täältä tai sitten goodreadsista. Arviot kirjoista löytyy sivupalkin arkistosta!


Vuonna 2011

luettujen kirjojen määrä: 59
kotimaisten osuus: 18
elämänkertoja: 3
runokirjoja: 1
muumikirjoja(!): 4 + 3 muumiaiheista sarjakuvaa + 2 Tove Janssonin elämää käsittelevää kirjaa


Tammikuussa luin muumeja ja Justin Cronin Ensimmäistä siirtokuntaa.

Helmikuussa luin vain Siri Hustvedin Lumouksen ja tankkasin Sadan vuoden yksinäisyyttä. Kummastakaan en erityisemmin välittänyt.

Maaliskuun aloitin loistavalla Augusten Burroughsin Maagista ajattelua - kirjalla ja Jodi Picoultin Yhdeksäntoista minuuttia. Näiden lisäksi luin kolme muuta kirjaa.

Huhtikuussa luin Nälkäpelin viimeisen osan ja pidin kovasti Helen Walshin Englantilaisesta tragediasta

Toukokuussa sain päätetyksi vain Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, joka kyllä korvasi laadussa määrän. Loistava kirja!

Kesäkuussa olin sairaslomalla ja luin 14 kirjaa! Mm. Nicole Kraussin Rakkauden historian, Kamila Shamsien Poltetut varjot ja Doris Lessing Viides lapsi, joka hätkähdytti. Myös loistava Tove Janssonin & Tuulikki Pietilän Haru, eräs saari tuli luetuksi itse saaressa ollessa!

Heinäkuussa luettuja kertyi 2: Jodi Picoultin Sisareni puolesta ja Becca Fitzpatrickin Langennut enkeli, josta en pitänyt.

Elokuun touhuissa luin Mary.S Lovellin Mitfordin tytöistä kertovan kirjan. 

Syyskuussa tuli taas 5 luettua. Mukaan mahtui mm. Claudie Gallayn Tyrskyt, Picoultin Koruton totuus ja Ian McEwanin Sovitus, jonka tosin aloitin paljon aiemmin. Tässä kuussa luin myös runokirjan!

Lokakuun saldo oli 6 kirjaa, joista yksi oli Boel Westin kirjoittama Tove Jansson: sanat, kuvat, elämä ja kävin myös Austenin maailmassa zombeilla varustettuna!

Marraskuussa jälleen 6 kirjaa, joista henkilökohtaiselta tuntui Susanna Alakosken Sikalat. Luin myös Irvingiä ja Austenia!

Joulukuussa ehdin lukea 7 kirjaa, mm. George Orwellin Eläinten vallankumous, Jean Kwok Käännöksiä, Laura Gustafsson Huorasatu ja vuoden päätti loistava Augusten Burroughsin Mahdolliset sivuvaikutukset!


Top 10 - vuonna 2011

♥ Augusten Burroughs - Maagista ajattelua
♥ Augusten Burroughs - Mahdolliset sivuvaikutukset
♥ Jodi Picoult - Yhdeksäntoista minuuttia
♥ Mary Ann Shaffer & Annie Barrows - Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
♥ Nicole Krauss - Rakkauden historia
♥ Kamila Shamsie - Poltetut varjot
♥ Claudie Gallay - Tyrskyt
♥ John Irving - Leski vuoden verran
♥ Boel Westin - Tove Jansson: sanat, kuvat, elämä
♥ Jean Kwok - Käännöksiä

+ lukekaa kaikki George Orwellin Eläinten vallankumous!

Tällainen lukuvuosi takana. Paljon hyviä kirjoja mahtui joukkoon ja Top 10 tekeminen raastoi hermoja. Tuntuu, että siitä puuttuu paljon, mutta pakkohan niitä hyviäkin kirjoja oli joukosta karsia. Mietin pitkään, otanko mukaan lainkaan tuota Tove Jansson elämänkertaa, sillä se ei ole kaunokirjallinen teos, mutta se oli mielestäni sen verran huikea lukukokemus, ettei sitä voinut jättää listasta. Pitkään veivasin Irvingin Leski vuoden verran ja Austerin Sattumuksia Brooklynissa, mutta päädyin Irvingin vahvaan teokseen. Kwokin Käännöksiä halusin mukaan, vaikka tätä parempiakin kirjoja luetuista löytyi, mutta tuo oli minulle henkilökohtaisesti erittäin loistava lukukokemus. Top 10:ni koostuu siis pääasiassa loistavista lukukokemuksista, vaikka periaatteessa olen lukenut ehkä myös vahvempiakin kirjoja.


Huippua vuoden vaihdetta ja hyvää uutta vuotta 2012 kaikille!5 kommenttia:

 1. Hyvää uuttavuotta sinulle! :)
  Olen lukenut kärkikymmeniköstäsi vain kaksi. Täytyy ottaa loput korvan taakse.

  VastaaPoista
 2. Sinulla oli mukava tapa listata suosikkejasi jokaiselta kuukaudelta.

  Olen iloinen, että Leski vuoden verran on suosikkilistallasi, koska olen itse pitkän linjan Irving-fani. Ihastuin itse keväällä Gallayn Rakkaus on saareen niin, että aion ehdottomasti lukea Tyrskyt tulevan vuoden aikana.

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Sinä oletkin sitten viettänyt Muumi-vuotta. Minäkin luin ensimmäiset muumini tänä vuonna. Top kympissäsi on lähinnä lukemattomia kirjoja minulle, mutta erityisesti minua kiinnostaa Tyrskyt. Toivottavasti saan aikaiseksi ensi vuonna sen lukemisen. Nyt uutta vuotta juhlimaan!

  VastaaPoista
 4. Oletpas lukenut paljon hyvää! Kirjallinen piiri, Rakkauden historia ja Leski vuoden verran olivat minullekin hienoja kokemuksia tänä vuonna, viimeksi mainittu nyt toista kertaa. Orwellin luin joskus nuorena, ensi vuonna voisi olla uusinnan paikka (alkukielinen versio on odotellut hyllyssä jo pitkään). Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Peikkoneito: Kiitos samoin! Ja suosittelen kyllä lämpimästi, hyviä kirjoja ovat.

  Katja: Kiitos samoin! Irving on yksi minunkin lempparikirjailijoistani. Ja itse ihastuin Tyrskyihin sen verran, että pistin lukulistalle myös Rakkaus on saari - kirjan.

  Sonja: Tyrskyt on ihana! Minä luin vuonna 2010 ja 2011 eniten muumeja. Joitain muumeja en ollut lukenut koskaan aiemmin.

  Pekka: Paljon hyvää tuli kyllä luettua ja tuohon listaanhan mahtuu tosiaan vain 10 ;) Mutta hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.