maanantai 6. helmikuuta 2012

Synttäriviikko: jorinoita blogivuodesta & miniarvonta!

Olen eilen selvästi yrittänyt sumuttaa teitä väittämällä, että blogini täyttää vuoden keskiviikkona, sillä oikeastihan se täyttää vuoden jo huomenna! Tuijotin itsekin järkyttyneenä kalenteria, että kuinka tässä näin on päässyt käymään. Sen vuoksi suunnitelmat meni nyt vähän uusiksi ja katsotaan missä järjestyksessä tällä viikolla näitä merkintöjä pukkaa ulos. Tänään haluan kuitenkin vähän kirjoitella omia tuntemuksia blogivuodesta, kysellä teidän tuntemuksia ja vielä kiittää jokaista lukijaa!

Menneestä blogivuodesta sen verran, että se on tosissaan hurahtanut vauhdilla. Olen pitänyt tätä blogia aktiivisesti jo vuoden. Aivan käsittämätöntä. Nimittäin kun blogia tuossa vuosi sitten pystyyn kyhäsin, niin en ollut kovinkaan optimistinen oman intoni kestävyyden saati muiden kiinnostuksen suhteen. Mitä jos kyllästyn? Mitä jos lukemisesta tulee pakkopullaa? Ja hei miksi jotakuta juuri minun mielipiteeni kirjoista kiinnostaisi? 

Eipä käynyt mielessä sellainen vaihtoehto, että mitäpä jos tämä blogi muodostuukin minulle hauskaksi ja tärkeäksi harrastukseksi, jonka ansiosta saan keskustella itseäni kiinnostavista asioista, jakaa mielipiteitä ja löytää vielä mahtavia uusia blogeja ja niiden takana olevia huippuja tyyppejä? Koska niinhän tässä pääsi käymään!

Alkuunhan oli aivan käsittämätöntä kun yhtenä päivänä huomasin lukijapalkissa olevan 4 lukijaa. Sitten pian teitä olikin jo 10 ja minä hihkuin riemua. "Voitko uskoa, että oikeasti 10 ihmistä on mun lukijoissa?" hehkutin poikaystävälle. Mitä isommaksi luku kävi, sitä käsittämättömämmältä se tuntui. Nyt palkissa lukee, että 64 lukijaa. En olisi ikinä uskonut, että tulen tällaisenkin päivän näkemään. Että saan viettää ihka oikeasti blogisynttäreitä 64 lukijan kera! 

Parasta koko hommassa on mielestäni se, että koen olevani tässä blogissa todella aito oma itseni. Hehkutan, inhoan, oon sanaton tai sitten pursuan sanottavaa. Jokainen arvostelu on vähän erilainen. Joskus kirjoitan niin tunteen palolla tekstiä, että saatan huomata hehkuttaneeni kirjan maasta taivaisiin kertomatta sanallakaan, mitä kirjassa tapahtuu. Toisinaan joudunkin jälkeenpäin tekemään pieniä muutoksia, mutta toisaalta pyrin pitämään tekstit mahdollisimman tuoreina ja alkuperäisinä. Sellaisina juuri syntyneinä, joissa vielä vähän kytee. Toki niitä voisi silotella ja tehdä hommaa vähän ammattimaisemmin. Karsia nyt ekana vaikka kirjoitusvirheitä. Mutta toisaalta on kiva kirjoittaa vähän samaan tyyliin kuin juttelisi vaikka parhaalle kaverilleen. Ja ilmeisesti tämä tyyli ei aivan toivoton ole, kun usein teiltä löytyy vieläpä jotain sanottavaakin takaisin?

Mitä blogattaviin kirjoihin tulee, niin minähän luen mitä milloinkin mieli tekee. Laahaan uutuksien suhteen aivan jälkijunassa, mutta eipä sen väliä, kun hyvä kirjahan ei vanhene! Oon aina tykännyt koluta kirjaston hyllyjä ja pongata sieltä mitä erikoisempiakin opuksia välillä. Joskus huomaa lukevansa hyvin valtavirrasta poikkeavasti ja sitten taas välillä luen juuri ne Sinä päivänä ja muut hehkutukset. Hirveästi en etukäteen suunnittele lukemisiani, sillä siitä ei vain tule mitään ja se vie ilon lukemiselta jos alkaa sitä pakkopullaksi itselleen vääntää. Joskus kun ei edes tee mieli lukea yhtään mitään. Mutta uudet tuttavuudet ovat aina kivoja ja teidän blogeja lukiessa lukulistani on kasvanut niin pitkäksi, että hyvällä tuurilla saan sen luetuksi tämän elämäni aikana hahas. Joka tapauksessa nyt kun blogisynttärien arvontoja pohdin, niin halusin ehdottomasti vähän erilaisempia kirjoja arvontaan ja ehdottomastia sellaisia, joita olen lukenut, jotta voin niitä myöskin suositella. Toivottavasti olette ennakkoluulottomasti mukana tässä!

Sen verran vielä bloggailusta haluan sanoa, että on ollut ihana päästä tällaiseen blogiyhteisöön mukaan. Teidän joukossa on nimittäin aivan loistavia tyyppejä! Harmittelen lähes päivittäin vieläkin sitä, kun ei vain aika riitä jokaiselle blogille. Mielelläni kommentoisin vieläkin useammin, mutta tällä hetkellä aika ei siihen aina riitä. Joskus tekisi mieleni osallistua haasteisiinkin ihan vain teidän takia! Toistaiseksi kuitenkin olen antanut tämän blogin olla suurin haasteeni, siinä sivussa olen parit haasteet yrittänyt ottaa vastaan jos ovat muutenkin olleet sellaisia, jotka sopivat lukusuunnitelmiini. Katsotaan miten jatkossa käy!


Ja lyhyesti parit tilastot! (Mikäli näitä osaan tulkata oikein...)

Blogia on katsottu yhteensä 9 857 kertaa.

Tammikuussa 2012 on ollut eniten katselijoita: 1 668  !

Kiinnostavin merkintä on ollut Tove Janssonin - Muumit: Sarjakuvaklassikot IV (661 katsottu ja minä kun pohdin kannattaako sarjakuvista edes blogata...) ja toisena Kirpparilöytöjä ja kirjahyllyjä.

Hakusanoina ovat olleet mm.

muumit


muumi sarjakuva
becca fitzpatrick
muumi sarjakuva juoma


(ym muumeihin liittyvät hakusanat!)


Eniten katselijoita on ollut Suomesta, mutta myös Yhdysvallat, Venäjä ja Saksa täytyy mainita!


Ja kiitos tästä kaikesta kuulluu ennen kaikkea siis teille! Eli KIITOS JOKAISELLE, JOTKA OLETTE MUKANA KULKENEET, TE TEETTE TÄSTÄ KAIKEN TÄMÄN ARVOISTA ♥ Ja enpä minä täällä yksinäni mitään blogisynttäreitä edes järjestelisi. Lukijoitahan varten tämä on. Ja sen kunniaksi tänään otetaankin pieni lämmittely tulevaan pienen miniarvonnan yhteydessä!


Miniarvonta!

Tähän miniarvontaan saavat osallistua aivan kaikki yhdellä arpalipukkeella! Arpalipukkeen saadakseksi sinun pitää jättää kommentti jossa jaat risuja, ruusuja tai vaikka ohdakkeita tästä blogista. Mielipiteitä niin teksteistä, kuvista, blogin ulkoasusta ja kaikesta muusta otetaan vastaan. Toiveita saa myöskin esittää! Aion nimittäin blogimuutoksia tehdä, joten palaute on enemmän kuin tervetullutta. Jos et ole kirjautuneena bloggeriin niin keksihän itsellesi nimimerkki, josta tunnistat itsesi (samalla kannattaa myös jättää jo valmiiksi sähköposti!). Mielipiteitä saa myös jättää, vaikka arvontaan ei tahtoisi ottaa osaa! Mainitsehan haluatko ottaa osaa vai et, niin helpottaa kummasti.


Ja arvonnan kohteena on seuraava:Miniarvontaan voi osallistua aina 15.2 asti, ja arvonta suoritetaan 16.2!
Arpaonnea kaikille!


(Ps. Kirja on kirppislöytö ja tästä syystä bonuskirjana. Kirja ei hohkaa uututtaan, mutta on hyvässä kunnossa ja itse huolisin hyllyyni mielelläni, ellen tätä olisi jo lukenut!)


26 kommenttia:

 1. Onnea blogitaipaleesta! Tällä kertaa en osallistu arvontaan, nyt on jo sen verran monta kirjaa tullut haalittua kotihyllyyn:) Kommentoimaan tulin kuitenkin sitä, että minullekin sopii juuri tuo tyyli, että kirjoitetaan kirjoista kuten puhuttaisiin parhaan kaverin kanssa. Yritän itsekin siihen suuntaan tekstejäni lykkiä ja olen huomannut mieluiten lukevani sellaista leppoisen puoleista tekstiä. Toki fanitan osaksi myös sitä ammattimaisen laadukasta tekstiä, mutta huomaan usein silmän (ja ajatusten) harhailevan pitkissä esseetyyppisissä arvosteluissa. Jatka siis samaan malliin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja itse tykkäilen myöskin juuri sellaisesta rennosta otteesta, kun turhan pitkät ja "ammattimaiset" saa usein kyllästymään, vaikka lajissaan kivoja ovatkin.

   Poista
 2. Onnea onnea onnea blogisynttäreiden johdosta! :)

  Sun juttuja on mukava lukea ja sun blogi onkin yksi lemppareistani. Mukava lisä on ollut nuo itse otetut kuvat. Odotan mielenkiinnolla uutta banneria, jos sellaisen innostut väsäämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja uusi banneri on tulossa, kun tuota kröhöm innostun toteuttamaankin ideani vielä tässä...

   Poista
 3. Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta!

  Risuja en keksi, mutta ruusuja annan rohkeasta ja persoonallisesta omasta äänestä. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 4. Mukana! ja onnea. ♥

  Olen vasta uusi lukija, mutta heti tykästyin tyyliisi kirjoittaa ja lukemasi kirjat ovat lähellä omaa makuani sekä siitä poikkeavia, erilaisia vinkkauksia. Tänne on kivaa tulla uudestaan tutkimaan. :) Sydänten antaminen kirjoille on hauska erikoisuus!

  VastaaPoista
 5. Sinun blogisi on kymmenen päivää minun blogiani vanhempi, joten tosi "samanikäisiä" tässä ollaan. :D Paljon onnea siis yksivuotiaalle! <3 Minäkään en keksi mitään risuja, mutta olen iloinen siitä että kirjoitat rohkeasti oman mielipiteesi, blogisi on selkeästi omaääninen. :)

  Ja arvontaan ottaisin mielelläni osaa, olen joka tapauksessa lukemassa tämän Walshin kirjan jossain kohtaa (Englantilaista tragediaa olenkin jo vähän aloitellut). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosi samanikäisiä ollaan! Joten onnea pian sinunkin yksivuotiaallesi.

   Noniin, tämähän tuli sitten sinulle hyvään saumaan ;)

   Poista
 6. Hyvää syntymäpäivää blogille!

  Tätä blogia on ihana lukea monestakin syystä. Mutta yksi erityiskiitos tulee siitä, että koskaan ei ole tarvinnut pelätä että jostakin kirjasta paljastuisi liikaa! Se on oikeasti mielestäni todella suuri ongelma kirjablogeissa, että lähestulkoon koko juoni kerrotaan arvostelussa ja ainakin itselläni myös kiinnostus kirjan lukemista kohtaan laskee. Risuja ei ole antaa, tässä blogissa kun on kaikki kohdallaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Turhaa juoniselostusta yritän välttää, koska inhoan itse yli kaiken sitä, jos juonesta kerrotaan liikaa. Olen useamman kerran tullut todella pahasti spoilatuksi ja siinä ei sitten paljon auta, että "no se on kirjotettu niin hyvin" kun ei kiinnosta lukea, jos tarinan jo tietää.

   Poista
 7. Aurinkoista syntymäpäivää blogillesi! :)

  Risuja en nyt millään keksi, mutta ojennan päivänkakkaroita rennosta otteesta :) Minusta on syväanalyyttisia arvioita mukavampaa lukea enemmänkin lukukokemuksista ja kirjan herättämistä tunteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva, että tämä rentoilu miellyttää muitakin kuin minua :D

   Poista
 8. Synttärionnittelut!

  Samoin tykkään minäkin selkeästä omaäänisyydestäsi - kun sanot kokevasi olevasi blogissa oma itsesi, niin sama vaikutelma välittyy kyllä lukijallekin. :)

  Skippaan nyt arvonnan kun on tuota lukemista päässyt ihan "pikkuriikkisen" jo kertymään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva kuulla, että aitous välittyy myös lukijoille :)

   Poista
 9. Onnea Katri ja ihana blogisi! Tänne on aina ilo palata ja rehellinen mielipiteesi lukemistasi kirjoista on blogisi parhaimpia puolia. Tykkään myös hirmuisesti blogin ulkoasusta, oon selkeyden ystävä. Risuja en millään keksi!

  Arvontaan en tällä kertaa osallistu.

  VastaaPoista
 10. Onnea päivänsankarille! Löysin blogisi vasta aika hiljattain, mutta sen jälkeen täällä on ollut jo monta mielenkiintoista juttua. Aitous ja oma ääni ovat ehdottoman hyviä asioita, jatka samaan malliin!

  Arvonnan jätän tällä kertaa väliin – kirja on hieno, mutta omistan sen jo alkukielisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoilla linjoilla kyllä pyritään eteenpäin menemään.

   Ja kirja on hieno!

   Poista
 11. Onnea monta sylillistä :)

  Viihdyn blogissasi koska se on nuorekas (ei sillei niiku keski-ikäiset naiset räikeissä väreissä, vaan siksi koska tekstit ovat niin persoonallisia), rehellinen ja hauska.

  Jos jotain miinusta tai risua pitäisi antaa, niin se ropsahtaisi bannerista. Osaat ottaa niin hienoja kuvia, että niitä olisi hienoa nähdä myös edustamassa blogisi otsikon vieressä ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olo on kyllä välillä vähän kuin marttakerholaisella neonvihreissä trikoissa.

   Banneri on menossa vaihtoon! Sitä on tässä jo tovi suunniteltu, katsotaan koska saan sen vielä toteutettuakin :D

   Poista
 12. Ja arvontaan osallistun toki, kuolailinkin tuota teosta ja kirpparilla pari päivää sitten :)

  VastaaPoista
 13. En osallistu tällä kertaa kiinnostavan kuuloisen bonuskirjan arvontaan mutta halusin silti tulla onnittelemaan lämpimästi vuoden ikäistä blogia ja sen pitäjää. Minäkin olen melko uusi lukija, mutta viihdyn täällä jo nyt. Oman äänen kuuluminen on hyvä juttu ja täällä on mukava käydä.

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.