torstai 24. toukokuuta 2012

11 asiaa & jotain muuta

(Muutama päivä sitten saatiin tällaista piknikseuraa!)


Hellou ja pahottelut heti alkuunsa, sillä luvassa ei ole vieläkään uutta kirja-arviota, vaan rutinaa lukujumista sekä vastauksia Jossun heittämiin kysymyksiin.

Ensinnäkin siis kärsin kyllä tällä hetkellä ihan totaalisesta lukujumista. Olen viimeisen viikon aikana lukenut maksimissaan 20 sivua - en ole kehdannut päivittää edes goodreadsiin mokomaa määrää. Syynä nyt ensimmäisenä työt, jotka ovat vieneet päivien lisäksi myös iltoja. Eilen pääsin töistä seitsemän jälkeen illalla ja tänään meni lähemmäs kahdeksaa. Mutta sitten kun en ole töissä, niin minähän painelen pitkin kyliä tuolla! Tai siis lähinnä istuskelen puistoissa ja jokirannassa vaan fiilistelemässä tätä kevättä! Ah! Niin ja okei, ei tuo kirja nyt ihan täysillä vedä mukaansakaan. Tai välillä joo ja välillä ei. Kyseessähän on siis novellikokoelma (tai tarinakokoelma, kuten tykkään sanoa) ja toisista jutuista lukisi vaikka kirjan verran ja toiset puuduttavat heti alkuunsa. Ehkäpä aloitan siihen rinnalle toisen, niin saisi edes jotain luetuksi.

Hiljaiselooni syynä on siis lähinnä nämä mahtavat ilmat! Ei malta jäädä sisälle, kun mittari näyttää 26 astetta ja kaverit istuskelee viereisessä puistossa. Miten on teidän laita? (Tai ei tarvitse kertoa, toi bloglovinin lista, jossa noita lukemattomia merkintöjä on taas kiva määrä, kertoo ehkä tarpeeksi...:D)

Mutta jotta ei juttu tähän päättyisi, niin tosiaan tässä vielä 11 vastausta Jossun antamiin kysymyksiin!

1. Oletko koskaan pyytänyt kirjastonhoitajaa suosittelemaan kirjaa?

No en kyllä ole. Mulla on aina to-read listassa niin monta kirjaa, että jotain luettavaa keksii pakostakin.

2. Millainen olisi unelmiesi kirjasto?

Sellainen, missä olisi hyllyssä aina juuri se kirja, jota itse on hakemassa. Ja sellainen, josta löytyy helposti myös harvinaisempia teoksia!

3. Paljonko omistat kirjoja?

Sanottaisiinko, että kohtuullisesti. Nuorempana ostin todella harvoin kirjoja, ja suosin enemmän kirjastoa, joten kirjaostoja on tullut tehtyä enemmän vasta viimeisen parin vuoden sisällä. Johtuu ihan mm. tuloista.

4. Mikä niistä on sinulle rakkain?

Jos tulipalo tulisi ja ehtisin vain muutaman pelastaa, niin kyllä ensimmäisenä tarttuisin varmaan Tove Jansson elämänkertaan ja Pottereihin. Mutta tilaisuuden tullen pelastaisin kaikki, jotka voisin. (Ne, jtoka eivät ole rakkaita, lähtee yleensä kiertämään...)

5. Kuinka paljon blogin pitäminen on muuttanut lukutottumuksiasi?

Ainakin tiedostan nykyään lukemisiani enemmän kuin ennen. Huomaan herkästi onko kausi, että luen paljon tai kausi, etten lue juuri mitään. Arvioita kirjoitellessa on myös havainnoinut ehkä entistä paremmin, minkätyypin kirjat sytyttää ja mitkä ei. Ja okei - joskus saatan lukea kirjan loppuun nopeammin vain siksi, että pääsisin kirjoittamaan siitä, mutta sitä en pidä kyllä mitenkään huonona. En kuitenkaan lue blogin takia.

6. Kuka kirjan henkilö on sinulle tärkeä? Miksi?


A-P-U-A-! Okei, naurakaa pois, mutta Pottereiden kolmikko. Kun on kasvanut Harryn, Ronin ja Hermionen seurassa, niin ei ole voinut kuin toivoa, että itsellä olisi samanlaisia ystäviä.

7. Milloin viimeksi itkit lukiessasi?

Okei, saatte nauraa lisää, mutta Maggie Stiefvaterin Väristys on tainnut viimeksi saada kyynelkanavat auki.

8. Lempparikirjasarja lapsena?

Tykkäsin Laura-sarjasta, Tiinasta, Bertistä ja tietty Pottereista!

9. Kuunteletko lukiessasi musiikkia, pidätkö telkkaria auki vai pidätkö enemmän hiljaisuudesta?

Riippuu fiiliksestä. Ennen halusin lukea aina hiljaisuudessa, mutta nykyään sillä ei ole niin väliä. (Tinnituksen myötä toisinaan ihan kaipaa jotain taustahälyä....)
10. Kerro joku kirjoihin liittyvä kommelluksesi.

Yksi Pottereistani on kupruilla suurimmasta osasta, koska se on joutunut minun vuokseni kastumaan. Ja useista kirjoistani löytyy suklaisia sormenjälkiä. Muuta ei tule nyt mieleeni.

11. Minkä kirjan haluaisit lukea uudestaan ensimmäistä kertaa?

Jonku hyvän ja siirappisen rakkaustarinan hahas.

Siinä ne. Nyt painun telkkarin eteen (kirjaahan ei voisi lukea...) ja toivottelen hyvää huomenna alkavaa viikonloppua jokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.