sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kirjalöytöjä kirpparilta & kuulumisia


Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Oma äitini on tänään(kin) töissä, joten olen viettänyt tällaista äiditöntä äitienpäivää ja käynyt kirpparilla pitkästä aikaa. Pieni tauko on tehnyt ilmeisesti hyvää, sillä tänään tuli tehtyä hyviä löytöjä ja kirjahyllykin sai jälleen täytettä. Ja katsokaapa millaista täytettä!

 

♥ Dodie Smith: Linnaneidon lokikirja (2,50 e)
♥ J.W. von Coethe: Nuoren Wertherin kärsimykset (1,00 e)
♥ Joyce Carol Oates: Kosto: Rakkaustarina (2,00 e)
♥ Siri Hustvedt: Vapisena nainen - Hermojeni tarina (2,00 e)

Mitäs pidätte? Itse olen aika innoissani! Nuoren Wertherin kärsimykset olen joskus nuorempana lukenut, mutta näin kaunista kirjaa ei voinut jättää ostamatta. Hustvedtiltä olen aiemmin lukenut Lumouksen, johon en ihastunut, mutta ajattelin antaa vielä mahdollisuuden ja lähestyä kirjailijaa vähän erilaisella teoksella. Pari muuta nappasin mukaan ihan vain muiden blogiarvioiden perusteella. Katsotaan koska nämä ehdin lukaista!

Tällä hetkellä elelen varmaan vuoden kiireisintä kuukautta, mikä ei ihan sovi yhteen sen kanssa, että energiat alkaa olemaan aika vähissä jo tässä vaiheessa. Työpäivistä vielä selviäisi kunnialla, mutta kun tähän kuukauteen mahtuu vielä ne kaikki kevätjuhlat, iltapalaverit, ylimääräset koulutuspäivät ja kaikki rästihommat pitää viimeistään nyt saada tehtyä, niin alkaa kyllä vähän puhti loppua. Kirjojen kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että luen illalla ne kaksi sivua ennen kuin nukahdan kirja käsissäni. Tästä syystä yhden kirjan lukeminen vie vähän tavallista enemmän aikaa. Mutta eiköhän ala helpottamaan, kun työt loppuu ja saa hetken hengähtää. 

Ai niin! Ja hei koska kirjahylly on saanut taas paljon uusia asukkeja, niin osa jo luetuista saisi kyllä puolestani lähteä vähän muidenkin hyllyihin vierailemaan, elikkäs eiköhän tässä jossain välissä arvontaa pukkaa! Ajattelin, että kun 100 lukijan raja menee rikki, niin järkkäisin jotain kivaa, mutta katsotaan nyt onko se turhan kunnianhimoista. Joka tapauksessa arvontaa on varmasti tulossa ennemmin tai myöhemmin.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille muillekin kuin äideille!

20 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis tuo Linnanneidon lokikirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Samoin tuo Nuoren Wertherin kärsimykset on saanut kauniit kannet :)

   Poista
 2. Hyvät löydöt, vaikkaen olekaan niistä lukenut kuin tuon Oatesin :) tosi hyväkuntoisia, varsinkin hintaansa nähden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, varsinkin Linnaneidon lokikirja ja Oates ovat kuin koskemattomia!

   Poista
 3. Minäkin kiinnitin heti huomioni kirjojen hyväkuntoisuuteen, yleensä kun kirpparikirjat (etenkään pokkarit) eivät kovin priimakunnossa ole. Hyvin pidetty ja/tai hyvin vähän luettu!

  Kosto: rakkaustarina on oikein hyvä, muita en ole lukenut. Linnanneidon lokikirja kiinnostaa minua näistä eniten, miten kaunis kansi!

  Kevätkiireet ovat aina niitä pahimpia kiireitä. Mullakin kevät on ollut yhtä hullunmyllyä, onneksi huomisen jälkeen alkaa kesäloma. Tosin valitsin oikein nokkelasti lukemisiksini kaksi järkälemäistä kirjaa, toinen yli 650-sivuinen ja toinen yli 800-sivuinen, joten voi mennä vähän aikaa siihen, että tulee taas kirjoiteltua blogiin, ainakaan siis lukemistani kirjoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä tosi hyväkuntoisia ja kuten tossa ylemmässä kommentissa kirjoitinkin, niin Linnanneidon lokikirja ja Oates näyttävät lukemattomilta.

   Minä juuri jahkaan, josko lukisin tuon Oatesin pian. Ihan juuri siksi, että tässä kiireissä ei viitsisi kovin paksua kirjaa aloitella.

   No, kyllä minullakin nämä tauot täällä blogissa aika pitkiä nykyään ovat vaikka luettavana olisi ohuempiakin kirjoja :D Mutta eiköhän se ole välillä ihan sallittua.

   Poista
 4. Kirppareilla näkyy tosiaan joskus myös ilmeisesti täysin lukemattomia kirjoja (pokkareissa se yksikin lukukerta yleensä näkyy, kovakantisissa ei välttämättä).

  Onkohan tuo Werther osa jotain klassikkosarjaa, olen vähän samannäköisen Dumaksen nähnyt tässä vastikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut tuntuvat tosiaan myyvän lukemattomia kirjoja kirpparilla, mutta eipä tuo minua haittane ;) Pokkareista kyllä tosiaan herkästi huomaa heti, jos se on luettu.

   Voisin kuvitella tuon Wertherin olevan osa jotain sarjaa, sillä mielestäni olen itsekin nähnyt aiemmin samankaltaisen version jostain muusta klassikosta! Mietin sitä samaa jo kirpparilla :)

   Poista
 5. Minullakin taitaa olla tuo Nuoren Wertherin kärsimykset hyllyssä ihan kauniiden kansien takia, kirjana se ei ole minulle niin tärkeä :). Linnanneidon lokikirjaa sen sijaan rakastan <3

  Vapisevan naisen haluaisin lukea, ehkä Kostonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnanneidon lokikirjaa odotankin näistä eniten :)

   Poista
 6. Katrii! Käyhän mun blogissa, siellä on jotain sulle :)

  VastaaPoista
 7. Oi mitä löytäjä! Pitäisikin muistaa etsiä käsiin kirjastosta tuo Linnanneidon lokikirja vihdoin ja viimein, eikä aina vain aikoa :)

  VastaaPoista
 8. Jopa on hyviä, edullisia ja jopa kauniita löytöjä :)

  VastaaPoista
 9. Werther oli oikein hauska :D Kirja ei ole ihan pitänyt aikaa, mutta viihdyttää varmasti.

  Ja ääh kuinka upeita löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kirjassa kiehtovinta oli ja no on kai edelleen se, että kirja on aikoinaan saanut niin valtavan itsemurhabuumin aikaiseksi.

   Poista
 10. Mäkin olen lukenut Hustvedtiltä ainoastaan Lumouksen, ja vaikka se olikin osittain pitkäveteinen, tykkäsin paljonkin! Lukupiirissämme oli kirjavalintana alkuvuodesta Kaikki mitä rakastin, mutta sitä en saanut luettua.. Vaikutti ainakin todella taiteelliselta, mutta ihan ok -opukselta.
  Vapisevasta naisesta en ole kuullut kamalasti hyvää, kuulemma liikaa psykologiaa :/ Jään seurailemaan mitä sanot siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaisi kovasti lukea myös Kaikki mitä rakastin, mutta katsotaan! Ja psykologia on vain eduksi kirjalle minun kohdalla :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.