maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaanKukaan ei ole varmaan voinut välttyä huomaamasta kirjablogeja kiertävästä Ota riski ja rakastu kirjaan - haasteesta. Nyt haasteen sain minä ihanaiselta Lukuisan Lauralta, joka haastoi minut lukemaan Max Brooksin Sukupolvi Z. Zombisodan aikakirjat. Muistan kun Laura tämän luki itse ja odottelenkin ihan mielenkiinnolla, että pääsen itse kirjaan tutustumaan. Ilman tätä haastetta kirja kyllä olisi jäänyt lukematta, mutta välillä on vähän hyvä tuuletella omia lukutottumuksia. Ihan hauska haaste siis!

Haasteen sääntöjen mukaan minun pitää haastaa myös haasteen antaja eli Laura lukemaan jokin kirja. Yritin keksiä jonkun, jota Laura ei olisi vielä lukenut ja näin keksin haastaa hänet lukemaan Marina Lewyckan Meidät kaikki on tehty liimasta. Tätä kirjaa ei ole hirveästi blogeissa luettu ja muutenkin kirjailija on jäänyt blogimaailmassa vähälle huomiolle, joten siinäkin mielessä ihan hauska lukea sitten Lauran ajatuksia kirjasta. (Mikäli kirjaa on hankala saada käsiinsä, niin haastan sitten toisen kirjan kera!)

Minä sen sijaan ajattelin laittaa haasteen eteenpäin Tea with Anna Karerinan Nooralle ja haastaa hänet lukemaan elämänkertaa. Haastekirjaksi valitsin itseäni ravisuttaneen Mende Nazerin Orjan, mikäli hän ei ole sitä vielä lukenut. Uskon, että Nooralta saa ainakin kuulla siitä vähän erilaisia mielipiteitä ja ajatuksia.

Haasteen säännöt menevät tarkalleen näin: 

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.


Toistaiseksi jatkan vielä Shieldsin parissa. Tänään kyllä etenin aimoharppauksen, mutta vielä on sivuja jäljellä kiitettävästi. Eikä luonto anna jättää kesken tai ottaa edes toista kirjaa rinnalle! Pahoittelen siis edelleen jatkuvaa blogihiljaisuutta, mutta minäpä en nyt anna periksi tuon kanssa. Palailleen mahdollisimman pian!

4 kommenttia:

 1. Kiitos sinä ihana nainen! <3 Piristit miun sairastelua, kiitoskiitos. :)

  VastaaPoista
 2. Oo, hyvin valitsit, sillä kirja todella kuulostaa mielenkiintoiselta :) Kirjastossa näyttää olevan saatavilla hyvin, joten sen suhteen ei tule ongelmia. Seuraavalla kirjastoreissulla siis haastekirjojen etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Itse en meinannut kirjaa heti löytää silloin kun sen halusin lukea, mutta ehkä se on vain tämä asumani kaupunki syypäänä siihen haha :D

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.