tiistai 31. heinäkuuta 2012

Heinäkuun luetut, kirjalöytöjä & blogiasiaa


Heinäkuussa luettuja:

♥ Marisha Rasi-Koskinen: Katariina
♥ L.J. Smith: Vampyyripäiväkirjat: Korpinmusta
♥ Dodie Smith: Linnanneidon lokikirja
♥ Turkka Hautala: Kansalliskirja

♥ Kazuo Ishiguro: Ole luonani aina

♥ Ally Condie: Rajalla

♥ Petter Sairanen: Muisti on unta

Heinäkuu oli aika monipuolinen lukukuukausi. Tuli luettua kotimaista, nuortenkirjoja ja pari "suurempaa" ja tunnetumpaa teosta. Kirjojen joukossa oli sekä pettymyksiä että ihania löytöjä. Saa nähdä millainen kuukausi elokuusta tulee, sillä yöpöydällä odottaa jo kaksi täysin toisistaan poikkeavaa kirjaa lukijaansa.Kirjalöytöjä kirpparilta:

♥ Kjell Westö: Missä kuljimme kerran, 6 e
♥ Michael Viewegh: Kotiopettajan romaani, 1 e
♥ Franz Kafka: Linna, 0,50 eBlogiasiaa:

♥ En tiedä onko kellään muulla samaa ongelmaa, mutta jostain syystä minulla on jo hetken aikaa ollut vaikeuksia kommentoida blogeja, joissa on sanavahvistus. Ja olen huomannut tämän vasta sitten, kun olen mennyt katsomaan, onko kommenttiini vastattu ja huomaan, ettei koko kommentiani ole missään. En tiedä missä vika, bloggerissa vai kommentoijassa.

♥ Toivoisin ainakin omasta puolestani, että mikäli toisten blogeista lainataan jotain, oli se sitten kuva tai lausahdus, niin myös alkuperä mainittaisiin samassa yhteydessä. Ymmärrän, että toisten blogeja lukiessa "inspiroituu", mutta jos kyse on lähes suorasta kopioinnista, niin sitä ei voi enää laskea pelkäksi inspiraatioksi. En aio nostaa tästä sen isompaa haloota, mutta sanottakoon, että en voi enää yhtä blogia lukea lainkaan samoin kuin ennen.

♥ Tällä hetkellä ollaan 10 lukijan päässä arvonnasta! 

♥ Kirjavaa huomenna alkavaa elokuuta kaikille!

28 kommenttia:

 1. Silmät kiinnitty ensimmäisenä tuohon kirjojen taustalla olevaan kauris-kankaaseen -miten ihana!! :D Onko se paita vai joku muu?

  Kommentointi on tosiaan ollut hiukan nihkeää, olen ajatellut että oma nettiyhteys tökkii. Ehkäpä vika saattaa olla myös Bloggerissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itseasiassa pussilakana! Kuvaan aika usein kirjoja sitä vasten, kun se on niin nätti.

   Minulla on blogger kyllä tehnyt ihan sitäkin, että joskus vain se jumahtaa, kun yrittää kommentoida. Mutta eniten se tuntuu tökkivän noiden sanavahvistusten kanssa.

   Poista
 2. Minä poistin sanavahvistuksen omasta blogistani, kun itellä ainakin menee aina hermo niiden kanssa. Ainakaan vielä ei ole spämmikommentteja tullut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin poistin sen omastani ja olen myöskin säästynyt toistaiseksi roskalta. Ei se minua muuten niin paljon ärsyttäisi, mutta nyt kun sen kanssa on koko ajan ongelmaa, niin kyllästyttäähän se.

   Poista
 3. Sinulla on ollut hyvä lukukuu! Ja mukavan erilaisia kirjoja olet lukenut.

  Olen samaa mieltä tuosta sanavahvistuksesta. Blogeja, joissa se on käytössä, on hankala kommentoida. Joskus olen luovuttanut, kun kommenttini ei kolmannellakaan kerralla ole mennyt perille ja jättänyt sitten kommentoimatta.

  Ja onpa harmi, että blogiasi on plagioitu. Kyllä siitä voi mielestäni ainakin pienen haloon nostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kesällä tulee herkästi luettua vähän laidasta laitaan kaikkea.

   Joo minulla on aivan sama kommentoinnin kanssa! Joskus tosiaan ei edes jaksa taistella sitä yhtä kommentiaan läpi. Kiva kuulla, etten ole ainoa sen ongelman kanssa, vaikka sinänsä kivasta jutusta ei kyllä ole kyse.

   No katsotaan jos tämä jatkuu, niin sitten en jätä asiaa sikseen. Nyt kyseessä kuitenkin sen verran vähäpätöinen juttu, etten jaksa alkaa mekkaloida.

   Poista
 4. Westön Missä kuljimme kerran on myös minun lukulistallani, hyvä löytö!

  Ääh, tuo kopioiminen on todella ilkeää ;( Kirjablogeissa sitä ei taida onneksi tapahtua pahemmin, mutta tässä tapauksessa sitten ilmeisesti? Saanko kysyä sen verran, että oliko kyseessä nimenomaan sinun kuvasi tai tekstisi kopioinnista? Jos näin on, toivottavasti asianomainen ottaa tästä nyt vinkin.

  Tuo teidän kirjahylly on muuten nätin mallinen. Harmi, että itsekin suosin valkoista ja kun asunkin vielä täällä kaukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä löytö! Ja hintakin ihan ok vielä. Välillä kun tuollaisista pyydetään herkästi lähes samaa kuin kaupassa.

   Minäkin ajattelin, ettei kirjablogeissa moista harrastettaisi, mutta näköjään sitten niin. Ja kyllä, minun tekstiäni. Ei nyt mitään pitkää pätkää, mutta sen verran, että tunnistin sen heti omakseni. Toivon tosiaan, että ottaa vinkin, sillä koen tuollaisen törkeäksi, mutta en nyt kuitenkaan viitsisi tästä sen enempää metelöidä.

   Se on ihanan mallinen, ja minä kyllä pidän tuosta väristäkin, mutta tässä muutaman kuukauden sisällä (mitä se meillä siis on ollut) niin on tajunnut, että se on vain ihan liian tumma tänne. Eikä minulla ole mahdollista oikein saada sitä minnekään edes säilöön "siksi aikaa" että joskus olisi koti jonne se sopisi paremmin.

   Poista
 5. Missä kirppareilla käyt (Turun, oletan)?

  Onkohan mulla myös toi sanavahvistus päällä, en tiedä, kun asetuksissani lukee ettei ole, mutta joku joskus sanoi, että voitko ottaa sen pois.. :o

  Ihanaa elokuuta myös sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa kyllä ja no kierrän aika lailla mahdollisuuksien mukaan kaikilla kirppareilla mitä täältä löytyy, mutta useimmiten Manhattanilla. Näistäkin kirjoista yksi on Manhattanilta ja kaksi länsikeskuksen kirpparilta, sen nimi taitaa olla ihan vaan Kirppis-center.

   Minä voin käydä kurkkaamassa blogiisi ja ilmoittaa onko vai eikö!

   Kiitos :)

   Poista
  2. Tosi kiva, kun kävit katsomassa! :)

   Aivan eli samoilla kirppareilla mennään :) Mun tulee käytyä nyt varsinkin tossa Länsikeskuksessa ihan 1-2 kertaa viikossa, kun asun siinä ihan lähellä. O ou. Tänään onneksi valikoima oli niin tuttua ettei tullut ostettua mitään..

   Poista
  3. No nuo taitavat olla aika lailla parhaimmasta päästä Turussa, varsinkin kirjojen suhteen. Itse käyn kyllä useammin Manhattanilla kun sinne pääsee näin kesällä ihan kävellenkin/pyörällä.

   Poista
 6. Kannattaa ehkä ottaa suoraan yhteyttä siihen bloggaajaan, jonka epäilet kopioineen tekstiäsi. Voisiko se olla tahatontakin, siis että olisi lukenut tekstisi jonkin aikaa sitten ja jokin lause/ilmaisu jäänyt mieleen ja sieltä sitten noussut myöhemmin omaan blogiin ikään kuin omana? (Luulisi, ettei kukaan tahallaan kopioisi toisen blogitekstejä, mutta kaikenlaista on toki nähty...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisenä mieleeni tulikin, että se on varmaan tahatonta ja uskon edelleen osittain niin. Tässä on kuitenkin kyseessä sana sanalta samanlainen pätkä, että sen vuoksi hieman ihmetyttää. Varsinkin kun kyseessä on sellainen juttu, että henkilöllä oli hieman erilainen käsitystä eräästä asiasta, ja sitten yhtäkkiä luenkin sieltä ajatuksen (joka oli siis sama kuin minulla) ja se kääntää koko homman hieman päälaelleen.

   No katsotaan mainitsenko hänelle suoraan asiasta vai en. Kyseessä voi kuitenkin olla edelleenkin tahaton teko. Jatkossa aion kyllä varmasti sanoa, jos törmään vielä moiseen.

   Poista
 7. Bloggerin kommentointi on välillä aika erikoista :( Kommentti katoaa ennen kuin edes yrittää lähettää sitä tai sitten lähetettäessä tulee virheilmoitus, mutta kuitenkin kommentti menee läpi.

  Ikävä juttu tuo kopionti :( Ehkä asiasta kannattaisi mainita suoraan kyseiselle bloggarille?

  Hyviä kirpparilöytöjä! Minä olin eilen lujana erään kaupan ale-kirjojen kohdalla. Heräteostosvaihtoehtoja oli useampia, mutta koska ne eivät ole "hankintalistallani" jätin ne ostamatta! (Tiukkaa teki.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nimenomaan. Toisinaan kopioin kommentin, ennen kuin painan lähetys-nappia, sillä siinä kohtaa minulla katoaa useiten.

   Onhan se ikävää, mutta toivottavasti tahatonta. Aion mainita, jos tämä vielä jatkuu. Tämä oli kuitenkin toistaiseksi sen verran harmitonta, etten viitsi ihan hirveästi tämän enempää asiaan ottaa kantaa. Eiköhän ko. henkilö tämänkin bongaa täältä.

   Minäkin olin kyllä kirpparilla jo tiukkana, sillä sieltä olisi löytynyt vaikka mitä! Nuo olivat kuitenkin sellaisia, jotka varmasti pääsevät luettaviksi.

   Poista
 8. Hyvältähän tämä sinun heinäkuun lukusaldosi vaikuttaa! :)

  Minullakin on ollut ongelmia tuon kommentointi homman kanssa. Olen miettinyt että syy voisi olla bloggerissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta kun ottaa huomioon, että mulla ei ole ollut kuin aikaa niin... mihin sen kaiken olen käyttänyt?

   Luulenpa hyvinkin, että syy tosiaan on bloggerissa.

   Poista
 9. Tämä plagiointijuttu kyllä hätkähdytti! Taisin syödä illalla liikaa jätskiä, näin nimittäin viime yönä painajaistakin jossa olin vahingossa kopioinut jotakuta.. Mun postaukset on kyllä sen verran päättömiä että on melko epätodennäköistä että olisin onnistunut vahingossa plagioimaan ketään ;)

  Ja pitääpä vielä tsekata itsekin onko sanavahvistus yhä käytössä. Kerran sen olen jo kytkenyt pois mutta silti vähän epäilyttää kummitteleeko se siellä yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo ja siis toki on ymmärrettävää, että kun joskus itsekin lukee putkeen toisten blogeja, että niistä nousee ajatuksia ja ideoita, joiden alkuperä hämärtyy ja saattaa olla, että käyttää hyvinkin samankaltaisia juttuja blogissaan ilman, että olisi tarkoitus kopioida ketään. Mutta sana sanalta kopiointi on kyllä aika erikoista, jos sen tekee "vahingossa". No mutta, tiedä sitten.

   Jep kannattaa. Se ilmeisesti on aiheuttanut useammilla ongelmia kommentoinnissa.

   Poista
  2. Helpottavaa kuulla että vahingossa plagiointi on varmasti hyvin epätodennäköistä. Eli hän joka on plagioinut varmaan itse hyvin tietää plagioineensa (tunnollisena panikoiduin silti).

   Poista
  3. Tässä tapauksessa kyllä todella epätodennäköistä. Ja kyseessä et todellakaan ollut sinä :D

   Toivon itse vain, että jatkossa ei tällaista tapahtu.

   Poista
 10. Katri,ne sanahäkkyrät ovat hirveitä. Jotkut luulevat vieläkin, että kommenttivalvonta poistuu, jos poistaa sanavahvistukset: Ei pidä paikkaansa. M.O.T.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Ja totta, kommentteja pystyy valvomaan ilman niitäkin, kuten minä teen :)

   Poista
 11. Mielestäni sinun kannattaa ottaa bloggaajaan henk.koht. yhteyttä. Kannattaahan nuo selvittää, plagiointi on aina sen verran ikävää! Ja jos kyse on tahattomasta "inspiraatiosta", niin silloin bloggari varmaan poistaa siun ideaa sisältävän tekstin. Koska eihän se ole oikein, että joku esittää siun mielipiteitä ominaan. Ikävää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt. Toivoin, että ko. henkilö ottaisi tästä vihjeen, sillä mitä ilmeisemmin lukee blogiani. Onhan se ikävää, mutta onneksi kyseessä on sen verran pieni juttu, etten ihan vedä hernettä nenääni. Ja tosiaan mahdollista on, että se on tahatonta.

   Poista
 12. Kivat löydöt kirpparilta! Kävin itse Helsingin kirppareita läpi ihan kirjat mielessäni, mutta ongelma on se, että niitä saakutin kirppareita on niin paljon, että en ole ainakaan vielä löytänyt mitään hyvää. Ja ne, jotka tietävät parhaat paikat, salaavat ne kuin mustikka- ja sienimetsänsä.

  Pitääkin tehdä postaus jossain vaiheessa niistä kirpparilöydöistä.

  Kopioinnista kannattaa mainita sille, jota epäilee kopsaajaksi, niin tulee selvitetyksi asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakko kyllä myöntää, että vaikka Turku on pieni paikka, niin en minä siltikään aina huutele, mistä parhaimmat löytöni olen tehnyt :p Toisaalta minä löydän lähes joka kerta JOTAIN ostettavaa niiltä kirppareilta, joilla eniten käyn, mutta en aina raaski ostaa.

   Ja tee! On aina kiva nähdä, mitä löytöjä muut ovat tehneet :)

   No minä olen asian maininnut täällä ja uskon ko.henkilön sen lukeneen. Katsotaan täytyykö tässä sen enempää tehdä.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.