sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Marisha Rasi-Koskinen: Katariina

Marisha Rasi-Koskinen: Katariina
s.263
Avain 2011


Ja niin  minä ihastuin Katariinaan. Tarinaan, jossa todellisuus ja kuvitelma kävelevät käsikkäin. Sanoihin ja sivuihin, joista sydän pakahtui. Tekstiin, jota lukiessa ei tajunnut lukevansa. Kirja vei minut keskelle sitä kaikkea, niin naurun kuin surunkin hetkiin, vaikka ehkä surua olikin enemmän. En tiedä miten voin palauttaa tätä kirjastoon, sillä tuntuu kuin kirja veisi samalla palan minua mennessään.

Tuntuu hassulta, että olen jälleen lukenut kirjan, joka oli niin hyvä, etten tiedä mitä kirjoittaisin siitä. Tarinasta ei voi sanoa paljon, ettei paljasta liikaa. Tätä lukiessa on vain paras, kun ei tiedä etukäteen mitään. Mutta sanon, että pidin tarinasta. Pidin siitä, miten sillä oli niin monta puolta. Pidin siitä, miten tarina pysyi kasassa, vaikka tarina ulottui kaukaisiinkin hetkiin ja henkilöihin. Pidin sen sadunomaisuudesta ja siitä, miten se törmäsi raakaan ja rumaan todellisuuteen. Pidin siitä, miten rivien väliin jäi tarpeeksi, mutta ei liikaa.

Pidin siitä, miten tämä oli kirjoitettu. Hyvin ja elävästi, ei turhaa konstailua, mutta silti jotain. Tämän on kirjoittanut joku, joka todella osaa kirjoittaa. Tarina myös rakentui tavalla, joka sopi tähän. Ei paljastettu heti kaikkea, vaan tarina aukeaa jokaisella sivulla lisää. Harvoin lukee näin hyvin kirjoitettua kirjaa ja harvoin toivoo näin paljon, että pääsisi lukemaan lisää samalta kirjailijalta ja pian.

Minä pidin Katariinasta paljon. On rohkealiasta sanoa, että jokin kirja on täydellinen, mutta tämä on ainakin hyvin lähellä sitä. Sanoisin, että lukekaa tämä.


♥♥

Kirjaan ovat ihastuneet lisäkseni ainakin Hanna, Jenni, Susa, & anni.M.

10 kommenttia:

 1. Mukava lukea, että pidit tästä! Minä jään odottamaan Rasi-Koskiselta jotakin vielä vahvempaa. Katariinassa oli siitä vankka lupaus matkassa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuun tässä kolahti eniten ehkä kieli, rakenne sekä myöskin aihe, joka koskettaa henkilökohtaisistakin syistä. En odottanut tältä ihmeitä, mutta yllätyin kyllä iloisesti! Ja uskon, että Rasi-Koskinen tulee kirjoittamaan vielä lisää upeita teoksia! :)

   Poista
 2. Eiii. Taas pitää tämäkin kirja lukea kun hehkutat näin ihanasti. :) Tunteikas postaus, Katri. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä kirja kyllä herätti paljon tunteita! Mutta suosittelen :)

   Poista
 3. Kiva että pidit tästä! Minä luin tämän joululomallani ja kirja jäi ihan hyvin mieleeni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kyllä sen verran erilainen omalla tapaansa, että varmaan jää omaankin mieleen pitkiksi ajoiksi :)

   Poista
 4. Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta, aika salaperäiseltä kirjalta. Tässä voisi olla kyllä yksi hyvä suomalaisen kirjallisuuden sivistäjä mulle, kun luen sitä niin vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä ainakin voin suositella ihan jo pelkästään kielensä puolesta :)

   Poista
 5. Ihanaa, että pidit tästä, minäkin pidin valtavan paljon! Katariinassa on sekin upea, täydellisen kirjan piirre, että sen voi lukea uudestaankin ja varmasti saa ihan eri juttuja taas itselleen kun lukee vähän eri näkökulmasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Mietin itsekin, että alun kappaleetkin aukeaisi varmaan ihan toisella tavalla, jos lukisi uudelleen :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.