sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Elokuun luetut & Inton bloggaritapaaminen & muita kuulumisia


Elokuun luetut:
♥ Lauren Oliver - Delirium: Rakkaus on harhaa
♥ Max Brooks - Sukupolvi Z. Zombisodan aikakirjat
♥ Colin Beavan - Ekovuosi Manhattanilla
♥ Riikka Pulkkinen - Totta
♥ Jane Austen - Uskollinen ystävänne: kootut kertomukset
♥ Witi Ihimaera - Valasratsastaja

Myös blogattu:

♥ Emily Mainquist - Vegeherkkuja

 

Jotain kertoo tämän hetken kiireisestä elämästä se, että normaalisti kuun viimeisenä päivänä kokoamani lista kuukauden luetuista saadaan aikaiseksi vasta näin toisena syyskuun päivänä, ja se, että minulla ei ole tällä hetkellä edes mikään kirja kesken, kun en sellaista ole ehtinyt aloittaa. Oikeasti pitäisi nytkin olla muualla, mutta ensi viikko näyttää vieläkin kiireisemmältä, joten en uskalla jättää tämän tekemistä sinnekään. 

Mutta palataan vielä hetkeksi elokuuhun. Elokuu oli lukemisen suhteen hyvä kuukausi, luin melko paljon ja hyvin erilaisia kirjoja. Ekovuosi Manhattanilla inspiroi, Valasratsastaja tuotti taasen lievän pettymyksen, mutta muista pidin enemmän tai vähemmän. Esittelin myös blogissani ensimmäistä kertaa leivontakirjan ja positiivisen vastaanoton innoittaman luulen, että jatkossakin voi joku ruokakirja täällä vilahtaa. 

Elokuussa blogissani järjestettiin arvonta 100 lukijan kunniaksi (lähettelen voittokirjat ensiviikolla ehtiessäni) ja haastoinpa itseni lukemaan jälleen oman hyllyni kirjatkin. Haasteeseen olen lukenut jo 5 kirjaa, joka on mielestä aikas hyvä määrä. Varsinkin kun noita haasteen jälkeen hyllyyn haalittuja kirjoja ei tarvitse laskea mukaan haasteeseen.

Kirjojen lisäksi ehdin kuitenkin sairastamaankin. Oikeastaan yli puolet kuukaudesta ja jälkitaudin jälkitautia sairastessa ei muuten enää paljon naurattanut. Onneksi sekin tauti kuitenkin lopulta hellitti ja niinkin sopivasti, että ehdin kuun lopussa juhlia synttäreitäni ja pääsin Helsinkiin ensimmäiseen bloggaritapaamiseeni.

Olin tosiaan perjantaina Into-Kustantamon järjestämässä bloggaritapaamisessa muutaman muun bloggaajan kanssa. Bloggaajien lisäksi tilaisuudessa oli Intosta Milla Karppinen ja Inton kirjailijoista Laura Gustafsson ja Saara Henriksson. Tapaaminen oli Helsingin Kirjatyöntekijäkadulla Sikariklubin kokoustiloissa. Lähinnä tilaisuudessa keskusteltiin kirjoista ja kirjoittamisesta, mutta mikäs sen parempaa! Saatiin ottaa mukaan muutama kirjakin, joista tulen vielä blogiinkin kirjoittamaan kunhan ehdin ne jossain välissä lukaista. Tapaamisen jälkeen Kirjan Salissa oli Inton 5 v. synttärijuhlat, joihin en itse ehtinyt valitettavasti jäämään ja en kyllä olisi enää jaksanutkaan. Mutta osa bloggaajista jäi vielä juhliinkin, joten toivottavasti päästään lukemaan siitäkin tilaisuudesta enemmän. Ainakin Linnea oli jo ehtinyt tilaisuudesta jotain kirjoitella.

Oli kyllä tosi kiva tavata muita bloggaajia, Inton väkeä sekä kirjaijat, joten toivottavasti vastaavia tilaisuuksia tulee vielä eteen. Omalta osaltani ilta tosin meni hieman väsyneissä merkeissä. Ihan näin vinkkinä sanottakoon, kun on herännyt ennen aamukuutta ja painellut menemään pitkin Helsinkiä puolet päivästä 3 tunnin yöunilla, niin ei ole ehkä se virkein hetki tavata muita bloggaajia. Kun pääsin takaisin Turkuun vievään bussiin, niin olin kyllä täysin poissa pelistä. No, ottakaamme tästä opiksemme ja ensi kerralla en aio haalia samalla päivälle saati viikonlopulle ihan yhtä paljon tekemistä kuin nyt. 

Mutta sellainen oli elokuu tällä suunnalla. Sairastettiin, luettiin, tavattiin bloggareita ja juhlittiin! Syyskuu onkin siitä poikkeuksellinen, että tämä jo ehkä turhankin pitkään lomaillut menee huomenna taas vähän kokeilemaan ihan oikeaa työntekoa ja jotta ei menisi liian helpoksi, niin onpa sitä taas suunniteltu yhtä sun toista menoa jo heti ensiviikosta lähtien. Että jos täällä tulee olemaan hiljaista, niin siinä syy.

Aion myöskin vihdoin ja viimein toteuttaa jo muutaman kuukauden aikeen, eli muuttaa vähän blogin ulkoasua. En tiedä tarkalleen koska tämä tapahtuu, toivottavasti pian, mutta en aio siksi aikaa pistää blogia suljetuksi tms, joten jos täällä näyttää siltä, kuin joku olisi räjäyttänyt html-koodit, niin se olen vain minä remppaamassa blogia. 

Mutta hei hyvää alkanutta syyskuuta kaikille! Palaillaan toivottavasti seuraavaksi kirja-arvion kera.

14 kommenttia:

 1. Oli kivaa tavata, vaikkakin nopeasti! :)

  Tsemppiä töihin ja toivottavasti tauti on nyt kokonaan selätetty. Syksy on kyllä usein kiireistä aikaa. Toisaalta yleensä energiaakin riittää, ainakin itse olen jollain tavalla parhaimmillani syksyisin. Toivon sen jatkuvan tänä syksynä siten, että saisin sen hemmetin gradun nyt loppuun saakka väännettyä. Huoh.

  Mukavaa alkavaa syyskuuta myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, toivottavasti näemmäe vielä ja toivottavasti silloin on hieman enemmän aikaa :)

   Minäkin olen yleensä kokenut syksyn suht energisenä kautena, mutta juurikin sairastelun takia aika hitaasti on täällä lähtenyt tämä syksy liikkeelle. No, eiköhän se tästä!

   Kiitos samoin :)

   Poista
 2. Hauska lukea tunnelmiasi Into-tapaamisesta, toivottavasti olet toipunut univeloista :)

  VastaaPoista
 3. inspiroivaa syksyn alkua sinnekin! Toivottavasti lukemisellekin riittää kiireiden keskellä aikaa, sitä olen miettinyt omankin aikataulun kanssa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Jep, toivotaan ja no, eiköhän sitä aina jostain muutaman hetken ainakin saa varastettua myös lukemiselle :)

   Poista
 4. Kiva oli tavata!

  Tsemppiä rientoihin ja ihanaa syyskuuta! Syksy on hyvää aikaa lukeatehdänauttiahymyillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Toivottavasti tavataan uudelleen ja vähän paremmalla ajalla (siis näin omasta henkilökohtaisesta katsannasta ajatellen).

   Kiitos ja ihanaa syyskuuta sinullekin :)

   Poista
 5. Olisi ollut ihana päästä mukaan Inton tapahtumaan, mutta pikkulapsiperheessä tulee joskus aikatauluongelmia (=puolison työmatkoja). Intolla on muuten tosi kiinnostavia kirjoja syysohjelmassaaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kiva tavata! Mutta ehkä tavataan toisissa merkeissä vielä :) Ja niin on! Lukulistani kasvoi hurjasti jälleen kerran.

   Poista
 6. Harmi kun täältä Keski-Suomesta on niin hankala lähteä kaikkiin noihin kivoihin kirja/bloggaajatapaamisiin. Kiva kuitenkin tunnelmoida näiden paikalle olleiden postausten myötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän harmi bloggaritapaamisissa on että kaikki ei millään voi päästä paikalle, kun bloggaajat asuvat ympäri Suomea ja sen ulkopuolellakin. Vaikka itse koen asivani lähellä Helsinkiä niin ei minunkaan paikalle pääsemiseni mikään itsestäänselvyys ollut. Onneksi sain aikataulut sopimaan :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.