sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Syyskuun luetut & kuulumiset


Syyskuun luetut:

Muriel Barbery: Siilin Eleganssi
Jaakko Laitinen: Kuolema Ulan Batorissa
Laura Maragnani & Isoke Aikpitanyi: Musta, kaunis ja kaupan


 
Kiireisen syyskuun viimeistä päivää viedään. Kirjakuukautena syyskuu oli aika erikoinen, vaikka ehdinkin lukea melko vähän. Tai sanottaisiinko, että sain päätökseen aika vähän kirjoja, sillä olen kyllä aloitellut paria muutakin tässä väsyneiden iltojeni ratoksi. Se on jo uutta, että useampi kirja on minulla kesken, sillä yleensä haluan keskittyä vain yhteen, mutta nyt olen kaivannut eri iltoina vähän erilaista lukemista. 
Joka tapauksessa kuukauteen mahtui heti lempparikirjakseni noussut Siilin Eleganssi, minulle etäiseksi jäänyt Kuolema Ulan Batorissa ja sitten tärkeällä asialla ollut Musta, kaunis ja kaupan. Kaikki kolme ovat keskenään hyvin erilaisia kirjoja, ja jotenkin jokainen omalla tavallaan herättänyt paljon ajatuksia. Enpä muista koska olisin viimeksi lukenut yhtä vähän, mutta saanut samalla kaikista niin paljon ajatuksia. Erikoinen kuukausi, kuten sanoin.

Syyskuu on tosiaan ollut todella kiireinen, sillä olen ollut tekemässä yhtä sijaisuutta ja työpäivät ovat olleet melko raskaita ja pitkiä. Mukava tietenkin tehdä töitä (ja saada taas vähän rahaakin säästöön), mutta ei sitä työpäivien jälkeen enää paljon juhlita ja varsinkin kirjojen kanssa käy niin, että kun päättää lukea kirjaa, niin ottaa sen kirjan käteensä, lukee pari sivua ja sitten hätkähtää tunnin päästä hereille kirja kainalossa. Mutta vielä viikko rutistusta ja sitten pitäisi helpottaa. Ehkäpä sitten on taas enemmän aikaa kirjoillekin. Ja teidän muiden blogeille!

Niin joo ja ulkoasu blogissani on edelleen tämä väliaikainen ja tulee vielä hetken olemaan. Tänne tulee kyllä muutoksia ja aika paljon olen jo suunnitellut valmiiksi, mutta siihen toteutuspuoleen en ole vielä ehtinyt paneutua. Ei vain ole ollut aikaa. Tosin, älkää nyt odottako ihmeitä (vaikka tämä tekstini antaa ehkä olettaa, että olen jotain tosi suurta muutosta tekemässä), sillä tarkoitus on tosiaan tehdä pientä remppaa vain, mutta sekin vaatii kyllä aikansa. Mutta muutoksia tulee varmasti, toivottavasti heti lokakuun alkupuolella. Voisin myös yrittää taas tehdä vaikka jonkinlaisen postauksen viimeisimmistä kirjahankinnoista, sillä on tullut taas muutama kirjanen ostettua ja aikas kiinnostavia tapauksia mielestäni.

Mutta huomenna tosiaan alkaa lokakuu ja se olkoon ainakin parempi kirjakuukausi! Minulla on tällä hetkellä kesken erittäin hyvältä vaikuttava Irvingin kirja. Satuin meinaan tuossa viikko sitten muistaakseni katsomaan dokumentin John Irvingistä ja samaan syssyyn elokuvana Garpin maailman, joka kirjana oli huippu ja heti samana iltana oli pakko taas päästä lukemaan Irvingiä. Ei voi kuin sanoa, että mahtava kirjailija kaikin puolin.

Hei mitä teille kuuluu? Mitä te luette nyt? Ja hei, ketkä ovat menossa kirjamessuille viikonloppuna? Itse yritän päästä paikalle lauantaina tai sunnuntaina. Mitään lippua en ole kyllä ehtinyt hankkimaan vielä, mutta kaikki ajallaan...

Hyvää ja kirjaisaa lokakuuta kaikille!

18 kommenttia:

 1. Siilin eleganssi onkin TBR-listallani ja nyt en kommenttisi jälkeen malttaisi enää millään odottaa sen lukemista! Tällä hetkellä minulla on jännittävät, mielenkiintoiset ja mukaansatempaavat lukuhetket päällä, sillä luen juuri sekä Timosta että Valaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilin eleganssi oli kyllä hyvä. Timosta minäkin haluan lukea, mutta kaikki ajallaan :)

   Poista
 2. Siilin eleganssin olen miettinyt lukevani joskus, mutta en tiedä, onko se kuitenkaan minun kirjani. No, pitää kokeilla, eihän sitä muuten tiedä.

  Oliko Garpin maailma hyvä elokuvana? En ole koskaan uskaltanut katsoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilin eleganssista on vaikea kyllä sanoa, kehen se uppoaa ja kehen ei. Siinä on niin paljon kuitenkin kaikkea. Mutta kokeilemallahan sen tietää.

   Sanotaanko näin Garpin maailmasta elokuvana, että se olisi voinut olla huonompikin. Koska en odottanut mitään, niin en pettynyt. Ja onneksi kirjan lukemisesta oli aikaa, niin ei ärsyttänyt kaikki eroavaisuudet juurikaan. Mutta tosiaan, se olisi voinut olla huonompikin! Ei kaduta, että katsoin.

   Poista
 3. Siilin eleganssi kuuluu minulla edelleenkin ihaniin kirjamistoihin.

  Syyskuu on ruuhkakuu;-) Minullakin on niin kiire, että en meinaa ehtiä lukea.Tai olen illalla niin poikki, että nukahdan kirjojen ja kuulakärkikynän etc. päälle.

  Kaunista lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilin eleganssi on kyllä aika lailla parhaimpia, mitä olen hetkeen lukenut.

   Sama täällä, jos kirjan jaksaakin ehkä illalla avata, niin aika varmaan herää sitten kirjan kansien välistä ;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Minä en lopultakaan oikein tajunnut tuota Siilin eleganssia vaikka yritin kyllä. Meillä oli se lukupiirikirjana reilu vuosi sitten ja olimme kyllä kaikki aika erimielisiä. ;)

  Irving on kyllä mahtava kirjailija. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että Siilin eleganssi ehkä aukeaa jokaiselle lukijalle vähän omalla tavallaan. Tai en tiedä, mutta luulen, että monia voi sykähdyttää eri asiat siinä. Itse pidin siitä, enkä oikein kaipaa enempää "tajuamista" kuin mitä nyt jo sain siitä irti. Minusta siinä oli paljon ajatuksia ja ideoita.

   Irving on yksi lemppareitani!

   Poista
 5. Syksy tuntuu aina kesän laiskottelujen jäljiltä niin kiireiseltä, että harvoin on tosiaan tuntitolkulla aikaa käpertyä kirjan kanssa sohvan nurkkaan. Seuraava sivujen ahmimis-aika taitaakin olla joulu... :D
  tsemppiä arjen tohinaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Tosin itselläni on tällä hetkellä aivan uudet kuviot, ja tosiaan pidemmät työpäivät kuin muistaakseni koskaan aiemmin, ja fyysinen työ, joten se vaatii veronsa. Yleensä kun olen töiden/koulun lisäksi saanut luettua paljonkin, mutta nyt yksinkertaisesti nukun mieluummin kuin luen :D

   Samoin tsemppiä sinulle!

   Poista
 6. Nähdään kenties siis kirjamessuilla!
  Mulla on ollut ihan sama juttu! Yleensä haluan lukea yhtä kirjaa kerrallaan, mutta jostain syystä niitä on nyt kesken jopa seitsemän.. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemän on kyllä jo paljon :D

   Hei nähdäänpä ehkä hyvinkin! Saa tulla nykimään hihasta jos tunnistat :)

   Poista
  2. Okei, muistin vielä yhden, (onko paha jos ei muista kaikkia kesken olevia kirjoja?) joten kahdeksan...

   Juu! Mulla ei valitettavasti ole blogin puolella muita tuntomerkkejä kuin tatskat :D

   Poista
  3. No, ehkä mä käyn repimässä hihasta kaikkia, joilla on tatuointi.....

   Poista
 7. Täällä meinaa kans käydä aina samalla tavalla, kun kiireisen päivän jälkeen nappaan kirjan käteen niin herään hätkähtäen hereille joskus myöhemmin. Yleensä tulee jatkettua suoraan yöunille sitten. :)

  Luen itse tällä hetkellä Tove Janssonin Kesäkirjaa. Syksyn pimeydessä onkin mukava muistella kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah itsekin haluaisin lukea tuon Janssonin kirjan! Kiva kuulla, mitä sitä siitä pidät sitten kun saat leuttua :)

   Ja joo, kyllä tässä on tullut aika pitkiä yöunia välillä nukuttua (kun ensin nukahtaa kirjan kanssa, eikä sitten viitsi enää noustakaan ylös kun herää). Mutta hyvä niin, jaksaa paremmin kun ei turhaan kitkuta hereillä vaikka väsyttäisi :D

   Poista
  2. Minullakin on ollut niin tapahtumarikas syksy etten ehtinyt lukea niin paljon kuin halutti. Onneksi laatu korvasi määrän!
   Juuri nyt minulla on lukusessa syntymävuoteni Kamputseaan sijoittuva In The Light Of The Banyan, joka on aika hieno! Lisäksi sain juuri eilen vinon pinon syysuutuuksia kirjastosta. Enkä millään malttaisi olla lukematta kaikkea kerralla heti nyt!!
   Lukuisaa lokakuuta ja bloggailun riemuja sinulle.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.