keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Lokakuun luetut


Lokakuun luetut:

♥ Teppo Vapaus - Herra Ylpön sydän
♥ Muriel Barbery - Kulinaristin kuolema
ja ihmiset niiden takana
Tuomas Kyrö - Miniä (arvio tulossa!)


Lokakuun kirjasaldo jäi aika lailla yhtä laihaksi kuin syyskuussakin, vaikka syyskuun rutistusten jälkeen ajattelin, että vihdoinkin olisi aikaa lukea. No lokakuukin on kyllä mennyt enemmän tai vähemmän kiireisenä ohitse ja kirjoja on ehtinyt lähinnä katsella kaihoisasti lukemisen sijaan. Tosin olen aloittanut useampaa kirjaa (tällä hetkellä kesken neljä kolme), mutta oikein mikään ei ole tuntunut tämän hetken kirjalta. Tuomas Kyrön Miniää olen lukenut kevyenä välipalana ja saatankin saada sen päätökseen vielä tänään sen sainkin juuri päätökseen ja pian tulee arvio, Gabaldonin Muukalaista iltaisin väsyneenä (en pelkää menettäväni mitään, vaikken lukisikaan sitä ihan täydessä terässä) ja Irvingiä hetkinä, jolloin on oikeasti aikaa syventyä kirjaan. Zadie Smithin kirjan kanssa en etene, mutta ehkä sen aika ei tosiaan ole nyt.

Yleensä lokakuut ovat olleet minun osallani sellaisia hiljaisia ja melko merkityksettömiä kuukausia, mutta tässä kuussa on kyllä sattunut ja tapahtunut. Yksi kuukauden muistettavimpia päiviä on ehkä viime perjantai, jolloin heräsin aamu viideltä töihin, töiden jälkeen kiirehdin kotiin hakemaan tavaroita, ja sitten kiirehdin linja-autoasemalle siirtyäkseni 200 kilometrin päähän, jossa alkoi sitten oma rumba kaupassa käymisten, ruoanlaittojen, syömisten ja saunojen kanssa. Voin kertoa, että taisin nukahtaa sinä iltanan ennen kuin pää ehti tyynyyn laskeutua. Eikä muutkaan päivät mitään hiljaisia päiviä ole ollut. Menty ja tultu on sitä vauhtia, että ne hassut vapaapäivät, mitä on ollut, ovat menneet lähinnä palautumiseen. Mutta ainakaan en ole ehtinyt murehtia jälleen pimeneviä iltoja saati kylmyyttä - aikaa selllaiseen ei vain ole ollut. Ehkä ihan hyvä niin.

Tekisi mieleni sanoa, että marraskuussa sitten luetaan, mutten uskalla luvata sitä itselleni. Katsotaan miten käy. Nyt aion kuitenkin ottaa kirjan käteen ja käpertyä sohvaan.

Voimia kaikille huomenna alkavaan marraskuuhun! Käyttäkää hämärät illat viisaasti - siis hyvän kirjan ja höyryävän teekupin kera!
 

2 kommenttia:

 1. Hih, nauratti käyttämämme sama ilmaisu samaan aikaan: lukusaaliin jääminen laihaksi :)

  Minäkin toivon marraskuun olevan parempi lukukuukausi kuin lokakuu oli, mutta tiedän jo nyt, että kuukausi tulee olemaan KIIREINEN :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha katsos vaan! Itseäkin alkoi naurattaa kun huomasin tämän :D

   Minun marraskuuni tulee olemaan ainakin erilainen, mutta kiireestä en vielä tiedä sanoa. Toivon, ettei ainakaan yhtä kiireinen kuin lokakuu. Mutta tsemppiä sinulle kiireisiin!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.