sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sunnuntain supinoita: viimeisimpiä kirjahankintoja & kirjamessut

Huomasin, etten ole hetkeen kirjoitellut kirjalöydöistä -vaikka hylly on kyllä saanut taas viime aikoina mukavasti täytettä - joten ajattelin näin sunnuntain ratoksi vähän vilauttaa viimeisimpiä löytöjä. Viimeksi heinäkuussa olen tainnut samanlaisen postauksen tehdä ja rehellisyyden nimissä en kyllä yhtään muista, että mitäs kirjoja olen tässä välissä ehtinyt hankkia, mutta ainakin nyt nämä seuraavat.Uutena ostettuja, kaikki alennetuin hinnoin:

♥  Marina Lewycka: Traktorien lyhyt historia ukrainaksi (5e)
Marina Lewycka: Muu maa mansikka? (n. 5e)
 Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max (n. 3e)
Teppo Vapaus: Herra Ylpön sydän (25 e)

Parkkisen kirjan olen jo lukenut, mutta tykkäsin kovasti, joten ostin omaankin hyllyyn kun Suomalaisesta kirjakaupasta halvalla löytyi. Ihan yksi lemppareitani! Ylpöstä kertovan kirjan ostin Turun kirjamessuilta ja olenkin sitä ehtinyt jo viime yönä tahkoa aikas pitkälle, joten luultavammin tulen siitä kirjoittelemaan seuraavaksi.

Kirpparilta löydettyjä:

John Steinbeck: Hyvien ihmisten juhla 
Richard Yates: Revolutionary Road (3 e)
Michael Ondaatje: Englantilainen potilas
Hannu Väisänen: Toiset kengät
Tuomas Vimma: Toinen (0,90 e)
Jasmin Darnik: Iranilainen tytär
Diana Gabaldon: Muukalainen

(En mitenkään enää muista kaikkien hintoja, mutta alle 5 euron ovat olleet.)

Sellaisia löytöjä. Itse olen aika innoissani ja joukossa on muutama sellainen, joiden lukemista olen harkinnut jo pitkään ja nyt ne löytyvät sitten ihan omasta hyllystä. (Joo, saa nähdä miten Lue oman hyllyn kirjat - haasteen kanssa tulee käymään... luen kyllä varmasti omasta hyllystä kirjoja, mutta luultavimmin näitä uudempia, en niitä, jotka ovat haasteessa mukana.) Oletteko te lukeneet näitä? Onko joukossa suosikkeja tai inhokkeja? 

Kirjoista kirjamessuihin. Oltiin eilen poikaystävän kanssa Turun kirjamessuilla ja - no,  onneksi pääsin ilmaiseksi, sillä en tälläkään kerralla oikein vaikuttunut. Luulisi, että kun pääsee paikkaan, joka on täynnä kirjoja ja kirjailijoita, niin hyppisi vähintää riemusta, mutta minä olen joka kerta vain pettynyt hieman enemmän. 

Ensinnäkin paikka on aivan täynnä ihmisiä ja kojut ja kujat ovat pieniä ja kapeita, jonka vuoksi on vaikea päästä lähelle haluamaansa. Sen lisäksi kirjojen hinnat eivät ole juurikaan sen edullisempia kuin kaupoissa pieniä alennuksia lukuun ottamatta. En kuitenkaan itse koe parin euron alennusta sen kaiken arvoiseksi, varsinkaan jos on maksanut jo pääsylipun. Vanhojen kirjojen hinnat ovat naurettavia, jos on tottunut kiertämään kirpputoreja. Kirjailijoita on vaikea kuulla, jos ei saa hyvää paikkaa ja kiinnostavampien puhujien kohdalla ei ole aina varauduttu siihen, että halukkaita kuuntelijoita voisi olla enemmänkin kuin istumapaikkoja (tai tilaa lavan lähettylillä ylipäänsä). 

Toki jos etukäteen jo tietää, ketä haluaa kuunnella tai hakee aivan tiettyjä kirjoja, esimerkiksi uutuuksia, joista messuilla voi saada muutaman euron alennuksen, niin saattaa messuilla ihan viihtyäkin. Itse olisin halunnut mennä perjantaina, mutten töiden vuoksi päässyt ja päätimmekin sitten mennä "haistelemaan ilmaa" lauantaina muuten vain, joka ei tietenkään ehkä ollut paras ajatus. Liikaa ihmisiä, ei ketään erityistä puhujaa, jota olisin halunnut nimenomaan kuunnella ja en edes etsinyt mitään tiettyä, joten lähinnä ilman haistelu päättyi siihen, että oltiin ihmisten tönittävänä ja yritettiin hetki pällistellä kirjoja, kunnes kyllästyneinä lähdimme reilun tunnin jälkeen kotiin.

Löysin tosin kirjamessuilta Teppo Vapauden kirjoittaman Herra Ylpön sydän, joka oli hieman edullisempaan hintaan kuin mitä itse olen aiemmin nähnyt. Raaskin jopa ostaa vaikka pitkään sitäkin harkitsin. Ensi vuonna jos päädyn menemään, niin yritän kyllä valikoida päivän ihan vaikka puhujien mukaan, sillä päätön zombailu tuolla vain ahdistaa. Ymmärrän kuitenkin ihmisiä, jotka messuista tykkäävät ja omalla tavallani tykkään itsekin niistä. Omalla tavallani sitten taas en. 

Älkää ymmärtäkö väärin. Ideana messut ovat kivat ja jos on selvä visio, mitä messuista haluaa saada irti, niin varmasti niistä sitten saakin enemmän irti. Itseäni ei kuitenkaan se ihmismäärä ja ahtaus niin paljon houkuttele, että jaksaisi ainakaan kovin pitkään aikaansa siellä muuten vain viettää. Mutta ehkä ensi vuonna sitten taas uudella asenteella mukaan menoon. 

Mutta mites teidän muiden messuilut? Ketä kävitte kuuntelemassa ja tuliko tehtyä löytöjä? Kiinnostaisi kyllä kuulla muidenkin kokemuksia!

Sen verran vielä blogiasiaa, että vihdoin ja viimeinkin olen saanut vähän pakerreltua blogini ulkoasua uuteen uskoon. Nolottaa melkein sanoakin, että ulkoasu on edelleen hieman kesken, mutta hiljaa hyvä tulee. Ei tässä enää ole kuin hienosäätöä, vähän korjailua sinne ja tänne, mutta älkää ihmetelkö jos blogi näyttää tässä seuraavan viikon aikana joka päivä vähän erilaiselta. Toinen blogiasia, että ellei nyt mitään ihan hullua satu, niin pitäisi taas hetken aikaa olla aikaa kirjoille ja blogillekin enemmän, että eiköhän täältäkin ala taas tippua ihan kirja-arvosteluja ja kommentteja teidänkin blogeihin! Ainakin tällaista toivetta elättelen.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja huomenna jälleen alkavaa uutta viikkoa kaikille!

15 kommenttia:

 1. Sinun jälkeesi Max. Oi että odotan sen lukemista. Ostin kirjan jo kesällä ja olen niin varma, että tulen ihastumaan kirjaan, että säästelen sen lukemista. Hassua.

  Turun messuilla olin minäkin sekä perjantaina että lauantaina. Aika ruuhkaista tosiaan oli. Koska itse olin messuilla töissä, seurasin lähinnä "omien" esiintymisiä. Kävin myös Turun uudessa kirjastossa. Se on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja oli ihana ja sopii varmasti juuri syksyn pimeneviin iltoihin loistavasti! Kannattaa lukea :)

   Luin juuri postaukseksi messuista ja olikin hauska lukea jonkun toisen ajatuksia. Ruuhkaista oli, mikä oli ehkä itselle kävijänä harmi, mutta tapahtumalle tietenkin iso plussa.

   Turun pääkirjasto on kyllä vallan ihana nykyään, vaikka sinunkin blogiisi jo nurisin, kuinka lähellä olevia asioita ei meinaa osata arvostaa. Hölmöä!

   Poista
  2. Ei se "nurina" ole hölmöä, vaan kyllä hyvässäkin on aina jotain "tavallista" ja toiseksi on totta, että niitä lähellä olevia asioita ei katso samalla tavoin. :) Itselleni Turku on aika vieras kaupunki, olen siellä onnellinen turisti.

   Mutta messuista - vaikka niistä kauniisti kirjoitinkin, olinhan siellä töissä - olen samaa mieltä, että ruuhkaa pukkasi. Huh!

   Poista
  3. Turku onkin varmaan kaunis kaupunki sellaiselle, joka vain on täällä käymässä. Kun muutin Turkuun, ajattelin tätä Suomen Pariisina. Vielä välillä teen niin, mutta useimmiten jään kiinni niihin epäkohtiin...

   Itse en varmaan selviäisi, jos olisin messuilla töissä.

   Poista
 2. Jep, Sinun jälkeesi, Max on todella ihana kirja! Yksi suomalaisista suosikeistani :)

  Kivoja kirjalöytöjä! Parkkisen kirjan ohella olen lukenut vain Revolutionary Roadin ja pidin siitäkin hyvin paljon, vaikka se oli raskas ja vaati hieman sulattelua.

  Minä skippasin täkäläiset kirjamessut kokonaan tänä vuonna, sillä olin ihan järkyttävän pettynyt viime vuotisiin. Paitsi oli kai ne tämänvuotiset messut ihan hyvät, kun ne nyt järjestettiin siellä missä aina perinteisesti. Viime vuonna ne olivat paljon pienemmässä paikassa, se vaikutti aika paljon pettymykseeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin suomalainen suosikkini! Olen suositellut sitä varmaan kaikille lähipiirini lukijoillekin :)

   Muistankin sinun pitäneen Revolutionary Roadista! Ja usein hyvät kirjat vaatii vähän enemmän lukijalta. Liian helppo kirja ei välttämättä ole hyvä. Mutta katsotaan mitä itse pidän.

   Minä olin nyt muistaakseni kolmatta kertaa messuilla ja mielestäni tämä oli ehkä surkein kerta. Toki siis juurikin ihmismäärä ja ahtaus vaikutti aika paljon, mutta muutenkin nyt tuntui jotenkin nihkeämmältä. Onko se sitten se, että on vain vanhemmiten tullut kriittisemmäksi ja vaativammaksi kuin ennen? Jos olisin maksanut tuosta lystistä jotain, olisin varmaan nurissut enemmän :D

   Poista
 3. Tuomas-Vimman toisen olen lukenut, katso sähköpostiisi, voitit blogini arvonnan pääpalkinnon :)

  Tätä sinun ei tarvitse julkaista, jos et halua, muistaakseni sinulla oli kommentin valvonta

  VastaaPoista
 4. Kiva että tuota Parkkista kaikki kehuvat, sillä olen sen aikoja sitten itselleni hankkinut mutta en vielä lukenut. Hyvä sijoitus siis. Marina Lewyckan Trkatorikirja on aivan mainio, uskon, että pidät siitä! Ei liian ryppyotsaista mutta kuitenkin ihan vakavaa asiaa. Gabaldonin sarjasta olen tehnyt pitkän jutun blogiinikin, todellista eskapismia arjesta. Seksiä myös ;)Yates on klassikko, ja kuten Laura totesi, hieman raskas aiheeltaan mutta vaikuttava. Englantilaista potilasta en ole kirjana lukenut mutta huikean leffan olen katsonut ja kyynelehtinyt pariin kertaan. Loistavia hankintoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä lukea Parkkisen kirja! Mielestäni yksi ihan parhaita kotimaisia, joita olen lukenut. Itse tykkäsin Lewyckan Meidät kaikki on tehty liimasta kirjasta, joten täytyy lukea hänen muitakin teoksiaan, kiva kuulla siis, että olet pitänyt :)

   Poista
 5. En ole ikinä ollut kirjamessuilla, kun ei täälläpäin oikein tuollaisia isoja ole - toisaalta houkuttaisi kovasti mutta toisaalta luulen että kokemukseni saattaisi olla vastaava kuin sulla nyt... Kohtuullinen ihmismäärä on ok mutta liika on liikaa.

  Ostoksistasi olen lukenut Parkkisen joka varmastikin päätyy tämän vuoden top kymppiin, ja Gabaldonin joka on yksi suosikeistani. Sarja menettää hohtoaan loppua kohti mutta alkupää on ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tällä kertaa ihmismäärä oli liiallinen, sillä en jaksanut oikein siellä seassa yrittää mitään nähdä tai kuulla, MUTTA kannattaa toki ehkä itse käydä kokeilemassa tykkääkö vai ei, sillä toisethan tykkäävät kovastikin kirjamessuista :)

   Parkkisen kirja on ihana! Katsotaan mitä itse pidän Gabaldonista :)

   Poista
 6. Minäkin liputan Gabaldonin puolesta! Itse tosin jumituin sarjan osaan kolme... Mutta Muukalainen on huippu hyvä :)

  VastaaPoista
 7. Gabaldonin kirja -niin kuin (melkein) koko sarja- on loistava :)

  Hienolta näyttää blogin ulkoasu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että minäkin pidän kirjasta ja ehkä sarjasta ;)

   Ja kiitos!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.