lauantai 1. joulukuuta 2012

Marraskuun luetut


Marjo Niemi: Juostu maa
Diana Gabaldon: Muukalainen
Irvine Welsh: Trainspotting
Anthony Burgess: Kellopeliappelsiini
David Foenkinos: Nainen, jonka nimi on Nathalie


 
Jospa toinen kerta toden sanoisi ja saisin vaikka ihan näin joulukuun ensimmäisen päivän kunniaksi nämä marraskuun luetut julkaisuun asti. Kirjoittelin nimittäin tämän postauksen jo eilen luonnoksiin, mutta kun myöhemmin palasin julkaisemaan tekstin, niin eipä sitä löytynytkään. Mutta eiköhän se marraskuun muistelo onnistuu vielä tänäänkin, vaikka alan kyllä olla jo ihan joulukuun tunnelmissa. 
Marraskuu oli minulle siitä poikkeuksellinen, että kerrankin minulla oli aikaa. Aikahan tarkoittaa sitä, että ehtii myös lukea ja niinhän minä kyllä luinkin. Marraskuussa tuli luettua muun muassa 800 sivuinen harlekiini, Irvingin järkäle loppuun ja vaihtoehtokirjallisuutta. Kuun parhaimmistoon lukeutuivat ehdottomasti Irvingin ja Sapphiren kirjat, ja vähiten tykästyin Gabaldonin ja Foenkinoksen kirjoihin. Mutta monipuolinen ja antoisa kuukausi on ollut. Näiden kirjojen lisäksi luin marraskuussa Zadie Smithin kirjaa, joka on muutamaa sivua vaille luettu. 

Blogin puolella poikettiin normaalista sen verran, että loppuun suorittamani Rumat Kapinalliset - haaste oli vahvasti esillä ja esittelin kirjanmerkkini. Muuten mentiin aika samoissa merkeissä kuin aiemminkin. Joulukuukin tulee toivon mukaan oleman kirjojen täyteisä. Itse joulua lähden viettämään muihin maisemiin koneen ulottumattomiin, joten pieni blogitauko on silloin tulossa. Mutta ehkäpä se taukoilu tekee ihan hyvää - itse kullekin. Ja siihen on vielä aikaa, sitä ennen toivottavasti ehdin palailla tänne ainakin muutaman kerran luettujen kirjojen merkeissä.

Hyvää ja rauhaisaa joulukuuta kaikille! 

2 kommenttia:

 1. Hyvä lukukuu on ollut sinullakin. :)

  Rauhaisaa joulua sinullekkin! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvä oli kyllä. Kiitos samoin! :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.