keskiviikko 2. tammikuuta 2013

JoululahjakirjojaJoululahjaksi saatuja

Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat
Chris Keeney: Pinhole Cameras - A Do-It-Yourself Guide
Trash Magazine: Tilapäistä ja pysyvää asumista 
Minna Keinänen & Harri Nyman: Kissojen suomi
Harry Potter, Suuri velhouskirja elokuvien tekijöiltä.


Minulle on jo kahtena peräkkäisenä vuotena käynyt niin, että se eniten toivomani joululahjakirja jää saamatta. Ei se kuitenkaan ihan hirveästi harmita, kun paketeista löytyi näinkin paljon ja näin huippuja kirjoja! Olisittepa nähneet tämän 23 vuotiaan ilmeen, kun Suuri velhouskirja paljastui paketista. Voi sitä riemua! Riemuissani olen edelleen ja olen kirjaa jo ehtinyt katsella, mutta aion kyllä lukea sen ihan alusta loppuunkin vielä ja blogata siitä. Oksasen uusin ja Kissojen suomi löytyivät valmiiksi lukulistalta, joten nekin ilahduttivat paljon. Sen sijaan kirjan paksuinen Trash magazine ja pinhole kameroiden teko-opas olivat täysiä yllätyksiä, mutta varsin kivoilta vaikuttavia sellaisia! Varsin kivat kirjat siis sain, vaikka täytyy kyllä itse se yksi uupumaan jäänyt käydä vielä hakemassa.

Aikas monet ovatkin omissa blogeissaan omia joululahjakirjoja esitelleet, mutta saa kertoa tuonne kommenttiboksiinkin vielä että mitäs teidän paketeista paljastui. Oliko täysosumia vai huteja?
14 kommenttia:

 1. Tässä osoitteessa kohtuus oli tänä jouluna valttia. Sain kolme kirjaa, yhden (Sisareni, rakkaani) pyydettyäni, kaksi (Fok_it-albumi, Olet tässä Helsinki) mieluisina yllätyksinä.

  Olen myös pysytellyt poissa alennusmyynneistä, sillä nyt on pakko tehdä jokin ryhtiliike - muuten hukumme kirjoihin tässä pikku kaksiossamme! Eli luen nyt tiiviisti aiemmin hankkimiani ja epämieluisat/muuten omassa hyllyssä tarpeettomat lähtee sitten saman tien eteenpäin. Siinäpä uudenvuodenlupausta kyllikseen. ;)

  Mainiota uutta vuotta, Katri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Sisareni, rakkaani! Sen minäkin haluaisin lukea.

   Minä odottelen jo pääsyä alennusmyynteihin, mutten tiedä kyllä sallisiko talous sitä. Tai tiedän, ei sallisi :D Sen sijaan talouteemme on tulossa uusia kirjahyllyjä, joten tarvitseehan ne täytettä ;) Mutta yritän itsekin kyllä lukea omasta hyllystä pois kirjoja.

   Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 2. Sain ainoastaan Hannu Mäkelän kirjoittaman Eino Leino elämäkertaromaanin Mestari, joka oli todellinen yllätys. Vaikuttaa kuitenkin ihan hyvältä.

  Ja mies osti miulle vielä Sarah Watersin The Night Watchin kauppareissulla, ehkä se lasketaan joululahjaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyviltä lahjoilta kuulostaa! Tosin Eino Leinosta minä en tiedä sen enempää kuin mitä kuka tahansa lukion käynyt, noloa myöntää.

   Poista
 3. Joulupukki (äiti <3) toi mulle jouluna sen toisen Harry Potter jättiläisen, eli McCaben Harry Potter - Legendan. En oo oikein tajunnut, että mitä eroja näillä kahdella kirjalla on :D Se on niin iso ja painava, etten tiedä missä sitä säilyttäisin!

  Ja toinen joulupukki lähetti mulle When God Was a Rabbitin, jonka sainkin jo luettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tahtoisin sen Legendan, vaikka aika samantapaisilta vaikuttavat. Mutta Potter on Potter, löytyypä minulta Rohkelikon kaulahuivikin (en tosin käytä, sain joskus poikaystävältä haha...). Nuo on kylä isoja kirjoja, että jo lukeminen on vaikeaa, mutta toisaalta ihan kiva näin!

   Minulta jäi juurikin tuo When God Was a Rabbit saamatta, mutta haen sen kyllä itse itselleni pian! :)

   Poista
 4. Minä sain Mauri Kunnaksen Piitles-albumin ja Jari Tervon Laylan. Molemmat olivat täysiä yllätyksiä, mutta mieluisia sellaisia. Mulla on ollut ennakkoluuloja Tervoa kohtaan, enkä todennäköisesti olisi ainakaan ihan hetkeen yhteenkään ko. kirjailijan kirjaan tarttunut. Nyt kuitenkin on hyvä syy lukea jotain, mikä muuten olisi saattanut jäädä vieraaksi. Musta on muutenkin kiva saada yllätyskirjoja lahjaksi, silloinkin, kun eivät ole ihan täysosumia. On aina hauska nähdä, mistä lahjan antaja ajattelee minun saattavan pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään saada yllätyskirjoja, koska näin tulee luetuksi jotain ehkä itselle vieraampaa, mutta olen saanut sen verran "huonojakin" kirjoja lahjaksi, että nykyään esitän kyllä lahjojen ostajille ihan selkeät toiveet. Siskotkin (ja muu perhe) tykkää kun tulee selkeä toive, eikä tarvitse itse arpoa.

   Jari Tervon Laylan minäkin tahtoisin lukea, vaikka on minullakin ennakkoluuloja kyllä Tervoa kohtaan.

   Poista
 5. Minä sain Lundbergin Jään sekä Collinsin Nälkäpeli -trilogian ja jälkimmäistä kahlaankin nyt läpi aivan läkähtyneenä ja innostuneena. Kirja on imaissut minut jo nyt aivan täydellisesti mukaan!
  Tuo Kissojen suomi kiinnostaa jo ihan nimen perusteella! Ehkä piakkoin saamme lukea arvioita siitä? :)
  Niin ja todella mukavan pinon olet saanut kirjoja! Oikein hyvää ja lukuisaa vuotta <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkäpeli on koukuttava! Itsekin luin sitä läpi öiden. Myös Jää kiinnostaa.

   Kissojen suomesta varmasti tulee piakkoin tekstiä, tai no niin pian kuin sen ehdin lukaista.

   Kiitos ja samoin sinulle! :)

   Poista
 6. Oi, minä haluaisin tuollaisen Pinhole-camera-kirjan! Äidiltä sain itse lahjaksi Naisena olemisen taidon ja mieheltä yhden puuttuvan Anu Holopaisen Syysmaa-sarjasta. Huomenna aion vielä käväistä Akateemisen alessa, sitten kirjahankinnat kiinni, vähän samanlainen fiilis kuis Suketuksella että kirjoja on jo aika paljon. Ehkä vuoden lopussa voisi sitten tehdä karsintaa. Ehkä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinhole-camera kirja vaikuttaa kyllä varsin hyvältä, katsotaan mitä sen kanssa onnistutaan näpräämään.

   Minä en ole vielä ehtinyt aleihin, mutta josko tässä pian ehtisi käydä katsomassa. Minä perustelen kirjahankinnat sillä, että pian on tulossa uusi hyllykin ;)

   Poista
 7. Mielenkiintoisen kuuloisia lahjakirjoja! Kun kyyhkyset katosivat on minunkin lukulistallani, mutta vasta kun saan joskus sadan vuoden päästä luettua Puhdistuksen :D Näin muuten aiemmin Instagramissa kuvan näistä joululahjakirjoistasi ja Kissojen Suomi ihmetytti, koska nimestä ei saanut kunnolla selvää ja luin sen Rekkojen Suomeksi :D Mutta nytpä selvisi!

  Minä sain joululahjaksi kaksi mukavan kokoista lahjakorttia Suomalaiseen ja Adlibrikseen ja jälkimmäisellä olen jo tilannut muutamia englanninkielisiä kirjoja. Suomalaiseen täytyy suunnistaa viikonloppuna, ainakin pari Finlandia-ehdokasta on mietinnässä ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oikein hyvät lahjakirjat. Haha ja hyvä ruo Rekkojen Suomi :D haha. Ja joo, se kuva oli vähän surkea. Onneksi oikealla kameralla saa vähän tarkempia kuvia ;)

   Minä kävin tänään Suomalaisessa ja Akateemisessa alekirjoja ostelemassa. Olin tosin maltillinen ja ostin vain neljä! Luulen tosin piipahtavani niissä vielä uudelleen myöhemmin. Lahjakortit siis olisi kelvannut tännekin, mutta toisaalta oli kiva saada nämä kirjat ihan näin, en kuitenkaan olisi raaskinnut itse ostaa vaan olisin käyttänyt lahjakortit muuhun.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.