lauantai 26. tammikuuta 2013

Kirjahyllyyni viimeksi saapuneita


♥ Mats-Eric Nilsson: Aitoa ruokaa
♥ Charles Bukowski: Pulp
♥ Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan
♥ Anne Swärd: Kesällä kerran
♥ Vladimir Nabokov: Lolita
  Leo Tolstoi: Anna Karenina


Tammikuu on kirjojen suhteen aina aika runsas kuukausi. Tuntuu kuin mopo olisi karannut käsistä pahemman kerran kun katselee tuota yhtäkkiä hyllyyn ilmestynyttä uusien kirjojan määrää (ja no onhan se mopo ehkä vähän käsistä karannutkin). Määrä kun ei ole aivan pieni. Mutta sellainen se tammikuu vain on alennusmyyntiensä kanssa. Kuka nyt raaskisi jättää sen jo ikuisuuden lukulistalla keikkuneen kirjan ostamatta, jos sen saa hyvässä lykyssä ihan pikkurahalla? Ja eihän ne heräteostoksetkaan nyt niin pahoja ole, kun ei kerran hinnalla ole pilattu? No joo, tällaisia puolustuspuheita minä pidän kotona, kun kirjahylly yhtäkkiä pullistelee niin, että ei ole toivoakaan saada sinne työnnettyä enää yhtäkään kirjaa. 

Mutta hei katsokaa nyt millaisia löytöjä?! Ja tästä pinosta löytyy kolme kirjaa, jotka olen saanut, joten niitähän ei periaatteessa edes lasketa. Aitoa ruokaa sain poikaystävältäni 6. vuosipäivän johdosta lahjaksi (mielestäni ehkä romanttisinta mitä minulle voi keksiä, ja siis olen tosissani!), Pulpin lähetti ihana Noora ja Saatana saapuu Moskovaan on arvontavoitto Ammalta. Anna Karenina oli alennuslöytö alle 10 eurolla, Lolilta oli vajaan viisi euroa ja Kesällä kerran löytyi kirpparilta kolmella eurolla, eli ei näistä nyt ihan heti talous ainakaan kaadu. Ja kirjahyllyn kaatumisesta ei puhuta.

Minulla oli joskus blogin perustamisen aikoina ajatus, että voisin silloin tällöin esitellä kirjaostoksiani täällä ja kuten blogiani seuraavat tietävät, niin näinhän minä olen tehnyt. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin ottaa uuden linjan ja listata ainakin jossain muodossa ihan kaikki ostetut ja saadut kirjat ylös itselleni ja myös tänne blogiin. Haluan nimittäin vuoden lopussa laskea, että kuinka monta kirjaa olen tarkalleen ostanut ja kuinka monta saanut. Eli näitä viimeksi ostettujen esittelyjä saattaa tulla tiuhempaan kuin ennen, mutta enpä usko sen ketään häiritsevän, kun nämä ovat ainakin viime aikoina olleet blogini luetuimpia postauksia. Ja siis minähän toivon, ettei näitä tule yhtään sen tiuhempaan kuin ennenkään, sillä sehän tarkottaisi sitä, että tässä tarvitaan pian useampi uusi kirjahylly.

Tällaisia löytöjä ja lörpötyksiä nyt tähän lauantaihin. Täällä jumitetaan edelleen Oksaksen uusimman kanssa ja pahasti, että katsokaan tulenko seuraavaksi kirjoittelemaan siitä vai jostain ihan muusta. Hyvää viikonloppua kaikille!
 

26 kommenttia:

 1. Hieno löytö tuo Swärdin kirja!

  Anna Kareninasta sen verran, että suomennoksissa on eroja. En halua maalailla piruja seinille, mutta itse olen pitänyt eniten Eino Kaliman suomennoksesta, toisissa on sellaisia ratkaisuja, joita en täysin ymmärrä. Toivotaan kuitenkin, että tykkäät, en malta odottaa kuulla mielipidettäsi (haluan toki myös tietää mitä pidät Pulpista)! :)

  Ja Lolita on hauska. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Swärd oli kyllä todellinen löytö. Varsinkin kun kirja näyttää koskemattomalta.

   Ja katsotaan miten käy Kareninan kanssa. Jos tuo ei miellytä, niin eiköhän sen eteenpäin ainakin saa annettua. Mutta toivon parasta! :)

   Nyt täytyy varmaan alkaa tahkomaan näitä, että saisi joskus kirjoitettuakin näistä. Ehkä sitten kun saan tuon hiton Oksaksen kirjan selätettyä.

   Poista
  2. Minulla on tuo samainen versio Kareninasta luvun alla. Järkytyin kyllä hivenen kun sain sen varausjonosta kirjastosta; on se hurjan paksu möhkäle! Taitaa olla pakko hommata Karenina omaksi. En varmasti ehdi lukea tätä mötikkää lainausajassa...

   Tämä Kariston Kareninan kansi on mielestäni niin kaunis, että ihan sen vuoksi haluttaisi hommata juuri tämä versio omaksi. Mutta pitää pitää mielessä nooran kommentti suomennoksesta. Se painaa tietysti kuitenkin enemmän vaakakupissa.

   Poista
  3. Minä en viitsinyt edes yrittää lainata tuota kirjastosta, kun ei siinä hyvin olisi käynyt :D Vaikka olenkin nopea lukemaan sinänsä.

   Kariston kansi on kyllä vallan ihana! Ja jokaisen suomennetun kirjan kohdallahan on pieni riski, että miten se toimii. Toivottavasti ei ole ainakaan ihan häiritsevän huonoa suomennosta tässä :)

   Poista
 2. Hienoja hankintoja ja vähän sama on käynyt mielessä, että ihan kiva kirjoittaa myös kirjahankinnoista, joiden suhteen olen myös ollut ahkera alkuvuodesta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hauska lukea toisten kirjahankinnoista ja omassakin blogissani olleet sen verran suosittuja postauksia, että ajattelin kyllä edelleen jatkaa näiden väsäilyä. Tosin tänä vuonna haluan tosiaan ihan kokreettisia lukuja siitä, kuinka monta kirjaa vuodessa tulee ostettua. Vähän jännittää miten tässä käy :D Toivottavasti luku ei ihan hirveän isoksi nouse...

   Poista
 3. Kivoja löytöjä olet tehnyt ja samaa mieltä Oksasen uusimmasta... Mie väsyin jo alkumetreille ja päätin jättää suosiolla kirjan odottamaan "parempaa ajankohtaa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitto kun minä olen jo sen verran pitkällä tuossa Oksasessa, etten kuitenkaan enää viitsisi jättää keskenkään. Mutta ehkä täytyy vaan reilusti ottaa rinnalle toinen kirja ja lukea tuota Oksasta sitten hitaampaan tahtiin siinä sivussa.

   Poista
 4. Kirjahyllyni bilettää päätöstä tilata Anna Kareninan sijaan Piiat. Tuo on nimittäi niin jumalattoman kokoinen mötikkä ettei se mahtuisi sinne oikein- eikä väärinpäin :D Uusi kirjahylly lämmittäisi kovasti mieltä, mutta en edes halua kuvitella minkälainen kirjavyöry äkillisestä tilan syntymisestä seuraisi...

  Kivoja kirjoja ja innolla odottelen myös tulevan vuoden ostospostauksiasi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo kyllä vie useamman kirjan tilan! Jouduin ihan raivaamaan kirjahyllyä, että sain sen sinne sovitettua :D Tosin olen pian pistämässä hyllystäni kirjoja eteenpäin, joten sitten tulee taas vähän tilaa. Ja uusi kirjahylly on tulossa myös! Tosin saa nyt nähdä, että koska saadaan se haettua... pitänyt tässä jo kuukauden ajan käydä hakemassa, mutta se kokoamisprojekti kauhistuttaa sen verran, että ollaan kiltisti annettu vielä asian olla.

   Minä odottelen kauhulla niitä postauksia... varsinkin sitä lukemaa, jonka vuoden lopussa saan ostetuista kirjoista.

   Poista
 5. Anna Karenina näyttää niin järkyttävän kokoiselta möhkäleeltä, että mulla menisi tod.näk. ikä ja terveys kys. kirjan parissa, mutta jään mielenkiinnolla odottelemaan arviotasi siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuon Kareninan kanssa varmasti tovi menee. Mutta se on ollut lukulistallani varmaan aina, joten eiköhän se kuitenkin läpi tule tahkottua :)

   Poista
 6. Kiva kun esittelet hankintoja, kiinnostaa aina! Itse olen vuoden 2011 alusta lähtien listannut kaikki kirjaostokset Excel-tiedostoon, josta näkee kätevästi myös, paljonko niihin on tullut sijoitettua... Määrät ovat sellaisia, etten välttämättä kehtaisi niitä ihan sensuroimatta blogissa julkaista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että nämä postaukset kiinnostaa muitakin! Itsekin tosiaan tykkään lukea muiden postauksia kirjahankinnoista :)

   Minua harmittaa, etten ole aiemmin tajunnut pistää ylös mitä tulee ostettua. Siis ihan uteliaisuudesta kyllä kiinnostaa se määrä, koska en oikeasti osaa edes arvioida montako kirjaa vuodessa ostan. Ja kun teen tämän näin julkisesti (eli luultavasti sensuuri iskee jossain puolessa välissä vuotta haha... no ei vaan) niin ehkäpä osaan pitää jonkin rotin tässä touhussa.

   Poista
 7. Anna Karenina on kyllä kirja, joka on hyvä löytyä omasta hyllystä - klassikko ja niin paksu, että lukemiseen saattaa mennä hetki (nimimerkki Anna Karenina tauolla jostain vuodesta 2005 tai jotain...;))

  Ihana tuo valokuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en edes uneksinut, että lainaisin Kareninan kirjastosta. En varmasti onnistuisi lukemaan tuota siinä laina-ajassa, mutta nyt ei ole mikään kiire. Ja tuohan se oman arvonsa kirjahyllyynkin ;)

   Kiitos!

   Poista
 8. Mukavasti klassikkoja olet löytänyt/saanut! Lolita kiinnostaisi minuakin. Saatana saapuu Moskovaan ja Anna Karenina olivat joskus luettavanani, ensimmäisessä pääsin jopa melko pitkälle ja jälkimmäisessä tyyliin toiselle sivulle, mutta olin silloin kyllä sen verran nuori, että saattoi olla etten ollut kovin kiinnostunut. Mutta joskus aion kyllä nuo molemmat tiiliskivet selättää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua vähän naurattikin, kun tajusin miten klassikkopainotteiseksi on mennyt, vaikken edes ole mikään suurin klassikkojen ystävä. Olen sen verran moneen pettynyt.

   Minä en ole koskaan aiemmin yrittänyt lukea kumpaakaan, vaikka ovat lukulistalla roikkuneet tyyliin aina. Mutta eiköhän ne läpi tule tahkottua jossain välissä. Ovat kuitenkin sellaisia kirjoja, jotka nyt vain täytyy lukea - vaikka väkisin.

   Poista
 9. Hienoja löytöjä!! Minäkin hankin samaisen Loliltan painoksen hyllyyni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pidän löydöistäni kovasti ja tuo Lolitan painos on mielestäni aikas ihana.

   Poista
 10. Saatana saapuu Moskovaan on monen ystäväni suosikkikirja ja sitä on suositeltu minulle jo vuosia. Kirjan vanhempi suomennos itse asiassa odottaa hyllyssäni, mutta mietin että pitäisikö hankkia se uudempi.

  Kesällä kerran on ihan kiinnostava, siinä on vahva tunnelma. Bukowskia pitäisi lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tiedän muutamia, jotka ovat pitäneet hurjasti tuosta Saatana saapuu Moskovaan, joten toivottavasti itsekin pidän. En kuitenkaan odota liikoja, sillä yleensä petyn kaikkiin klassikoihin ja muuten suuren suosion saaneisiin kirjoihin.

   Poista
 11. Hieno kasa! Anna Kareninaa luen parhaillaan jo neljättä (?) kuukautta, mutta aion sen tässä.. öö.. sanotaan vaikka että tämän vuoden puolella, lukea loppuunkin asti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kaunis kasa? Vielä kun se mahtuisi kirjahyllyyn.

   Minäkin ajattelin, että voisi tuon Kareninan ottaa ihan sellaiseksi sivukirjaksi. Ettei edes yritä lukea sitä kerralla putkeen. Mutta katsotaan! Toivottavasti sinä saat luettua sen tämän vuoden puolella ;)

   Poista
 12. Annan kyllä suuret aploodit kaikille jotka Tolstoin järkäleen saa läpikäytyä, kasvaahan tuota sängyssä pään yläpuolella pidellessä jo habakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo poikaystäväni sanoi, että tuo jos tippuu naamalle, niin varmaan kuolee :D

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.