keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kati Närhi: Mustasuon mysteeri


Kati Närhi: Mustasuon mysteeri
s. 132, Wsoy 2012

Luin tammikuussa Kati Närhen sarjakuva-albumin Saniaislehdon salaisuudet ja jo tuolloin kerroin aikomuksestani lukea myös tämän jatko-osan Mustasuon mysteeri. Ja kun tämä sitten kirjaston hyllyssä nökötti, niin tietenkin nappasin sen mukaani ja luinkin vielä samana iltana kertarysäyksellä. Ensimmäisen osan jälkeen osasin jo aavistella mitä tuleman piti ja sen suhteen ei tullut suuriakaan yllätyksiä. Mustasuon mysteeri kulkee hyvin samaa linjalla kuin Saniaislehdon salaisuudet.

Mustasuon mysteerissä Agnes on päätynyt sisäoppilaitokseen, sillä hänen vanhempansa ovat menehtyneet eikä hänen isoäitinsä pysty enää huolehtimaan hänestä. Sarjakuvassa seikkaillaan sisäoppilaitoksessa tutustuen koulun oppilaisiin ja yrittäen selvittää koulun suurta mysteeriä. Koulusta nimittäin katoaa surullisia tyttöjä, eikä kukaan tiedä minne he katoavat ja miksi. Agnes päättää ottaa siitä selvää.

Mustasuon mysteeri on mielestäni aiempaa osaa synkempi ja siinä on tummempia sävyjä. Sopiihan se hyvin teemaan, jossa surullisissa tytöillä on pääosa. Aiemmasta sarjakuvasta poiketen tässä keskityttiin Agnesin lisäksi huomattavan paljon enemmän myös muihin hahmoihin, ja heidän surullisiin salaisuuksiinsa.


Kuten ensimmäisenkin osan kohdalla, voi jälleen kiitellä Närheä loistavasta piirrosjäljestä ja sarjakuvan tummahkosta sävymaailmasta. Sarjakuvan aiheet ovat rankkoja, mutta samaan aikaan Agnesin viattomuus ja ajatusmaailma saavat lukijalen hyvälle tuulelle ja nauramaankin. Agnesin hahmo on vallan loistava!


Mutta kuten jo aiemmankin albumin kanssa sain todeta, niin vaikka tässäkin on hyvä sarjakuva, niin siitä olisi saanut vielä paremman. Edelleen jäin kaipaamaan jotain särmikkäämpää ja iskevämpää. Nyt lukukokemus jäi melko laimeaksi ja vajavaiseksi, siitä ikään kuin koko ajan uupui jotain. 

Edelleen kuitenkin voin suositella Närhen sarjakuviin tutustumista, sillä ihan hyvästä sarjakuvasta on kyse. Kannattaa tietenkin lukea ensin Saniaislehdon salaisuudet, joka on muuten mielestäni Mustasuon mysteeriä parempi.Kirjasta bloganneet myös Salla & Elma Ilona.  

Osallistun tällä Susan sarjishaasteeseen. Tämä on 4. haasteeseen lukemani sarjakuva.

2 kommenttia:

  1. Agnes on huipputyyppi! Jännää nähdä mitä kaikkea Kati Närhi vielä Agnesin ja lukijainsa "päänmenoksi" keksiikään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agnesin hahmo on kyllä vallan mainio päähenkilö :)

      Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.