sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Sunnuntain supinoita: kysymyksiä & vastauksia 
Sain tuossa hetki sitten haasteen sekä Jamilta että Jonnalta (kiitos tytöt!), jossa pitää kertoa 11 asiaa itsestään ja vastata sitten myös 11 esitettyyn kysymykseen. Ja näin sunnuntai-illan ratoksihan näihin oli vallan mukava vastailla! Koskan olen haasteen saanut kerran tai kaksi aiemminkin, niin jätin nyt keksimättä 11 asiaa itsestäni ja vastasin vain kysymyksiin, mutta eiköhän tässäkin riitä hetkeksi sulateltavaa.

Olen lukenut tässä viikonlopun aikana Kyrön Mielensäpahoittajan ja Närhen sarjakuvan, joista yritän kirjoitella ensiviikon alussa juttua. Mutta sitä ennen tämä haaste! (En tällä kertaa haasta tähän ketään, sillä tämä tuntuu kiertäneen vähän joka blogin jo ja olen jo aiemmin tähän haastanut kanssabloggaajia. Sori tyypit!)
Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa.


 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Kysymyksiä Jamilta:

1. Oletko optimisti, pessimisti vai realisti?
Olen jotain optimistin ja realistin välimaastosta. Haluan uskoa hyvään, haluan uskoa mahdollisuuksiin ja muutoksiin, mutta en kuitenkaan unohda todellisuutta. Nuorempana kylläkin olin aikamoinen pessimisti. Luojan kiitos en enää, se Katri nimittäin oli vallan rasittava välillä.

2. Ihastuttavin fiktiivinen maailma?
Ei tähän varmaan voi sanoa kuin J.K.Rowlingin luoma maailma Pottereihin. Oikeastaan se maailma ei ehkä ole välttämättä ihastuttavin, sillä onhan se melko synkkä ja pelottavakin, mutta sitten taas, kyllä minä ihan oikeasti olisin lähtenyt Tylypahkaan jos kirje vain olisi tullut!

3. Mikä on mielestäsi paras luonteenpiirteesi?
Ehkä empatia ja ymmärtäväisyyteni. Välillä tuntuu, että maailma on niin kylmä, että tuntuu hyvältä edustaa jotain muuta itse. Olen myös huomannut, että koska minun on helppo samaistua ja ymmärtää toisia ihmisiä, niin se on kasvattanut minusta aika suvaitsevaisen. Mutta en minäkään kaikkea hyväksy ja tietyistä ihmisistä/asioista minulla on aika kärkkäitäkin mielipiteitä. Siitä huolimatta minusta lämpö on jokaisessa ihmisessä parhain osa! 

4. Kerro jokin mukava lapsuusmuisto.
Kuumat kesät, jolloin juostiin siskojen ja serkkujen kanssa kilpaa jokeen uimaan. Heiteltiin vaatteet matkalla pellon reunaan, jotta voitiin vain juosta suoraa laiturille ja hypätä veteen. Myös mummin tekemät voileivät ovat jääneet mieleeni. Niitä oli aina tarjolla. Se oli ihanaa.

5. Biisi johon et koskaan kyllästy?
Yksittäistä biisiä on vaikea sanoa, mutta se voisi olla jokin Maj Karman tai Patrick Wolfin biiseistä. Mitä tahansa kun liikaa kuuntelee, niin siihen kyllästyy.

6. Jotain mitä odotat hyvin paljon?
Tulevaisuutta, opiskelua, Patrick Wolfin keikkaa, matkaa ulkomaille. Samalla yritän kuitenkin elää tässä ja nyt. 

7. Jos saisit muuttaa yhden asian maailmassa mikä se olisi?
Pahuus.

8. Maailmankolkka jossa haluaisit ehdottomasti vierailla?
Pakkomielteeni on jo muutaman vuoden ollut Kalifornia, joten eiköhän se jossain välissä täydy käydä katsastamassa. Siskoni juuri toi minulle matkamessuilta Kalifornian esitteitä. Mutta haluan nähdä niin paljon kuin mahdollista! 

9. Työ jota et koskaan haluaisi tehdä?
Ainakaan minusta ei olisi "bisnesmaailmaan". Minua ei voisi vähempää kiinnostaa esimerkiksi sijoitukset, pörssit tai muu vastaava. Haluan tehdä ihmisläheistä työtä.  

10. Lempikirja lapsuudessa/nuoruudessa?
Tykkäsin Pikku Vampyyrista! 

11. Mikä sai sinut viimeksi hyvälle tuulelle?
Oivaltaminen ja Jake Bugg. Ja suklaa.


Kysymyksiä Jonnalta

1. Kumpi on sinun mielestäsi parempi vuodenaika, kevät  vai kesä?
Kesä. Kevät on ihanaa aikaa kun odotetaan kesää saapuvaksi, mutta kun kesä saapuu, sitä ei voita mikään.
 
2. Mikä on lempivärisi?
Pidän monista väreistä ja helpompaa olisikin sanoa värejä, joista en pitäisi. Lisäksi lempivärini vaihtelevat vähän asiasta riippuen, esimerkiksi pukeutumisessani suosin mustaa, sisustamisessa suosin vaaleaa (tosin johtuu ihan siitä, että tämä hyvin pieni asuntomme näyttää aina vain pienemmältä, mitä tummempaa tänne yrittää tuoda), mutta pidän myös lämpimistä väreistä kuten vähän murretuista oranssin sävyistä, viininpunaisesta ja muista punertavista sävyistä, sekä keltaisesta... eli en kyllä osaa sanoa mitään yhtä!

 
3. Mitä sarjoja seuraat televisiosta?
En varsinaisesti katso televisiota juuri lainkaan, mutta esimerkiksi dvd-bokseilta tuijotin The Vampire Diariesin kolme ensimmäistä kautta putkeen tammikuussa ja nyt olen katsonut Avan:n sivuilta Iholla sarjaa. Ennen joulua myös katsoin Misfitsin kaksi tuotantokautta Yle Areenasta.

 
4. Ensimmäinen kirjamuistosi?
Lapsuuteni ja nuoruuteni kirjat ovat sekoittuneet pahasti mielessäni, enkä oikein osaa sanoa mikä voisi olla ensimmäinen. Muistan meillä olleen lapsuudessa satukirjan, jossa oli 365 satua ja sitten meillä oli kirjoja, joissa piti availla niitä luukkuja. Mutta mitään yksittäistä ei tule mieleen.

 
5. Mihin maahan haluaisit matkustaa, jos budjetti ja aika olisi rajaton? (Vain yksi maa.)
Koska vastasin jo Jamin kysymyksissä samankaltaiseen, niin sanotaan edelleen se Kalifornia. Tämän oakkomielteen on varmaan aiheuttanut useat tv-sarjat ja elokuvat, jotka sijoittuvat tuonne ikuisen auringon maahan.

 
6. Käytätkö koruja? Jos käytät, millaisia mieluiten?
Olen kyllä maailman surkein korujen käyttäjä. En juurikaan edes omista koruja. Viime aikoina olen käyttänyt pöllökaulakorua, jonka sain siskoltani joululahjaksi. Sitä ennen käytin toisenlaista lintukorua, jonka olin ostanut itse. Pääasiassa siis käytän kaulakoruja, toisinaan laitan korvaani jotkut kolmista korvakoruistani ja hyvin hyvin harvoin (kerran vuodessa) saatan käyttää rannekorua tai sormuksia. 

 
7. Mitkä täytteet valitset pizzan päälle?
Meillä tehdään vegaanista pitsaa ja usein sen päälle päätyy vähän vaihdellen tomaattimurskaa, sipulia, parsakaalia (ja tätä pitää maistaa ennen kuin voi tuomita!), paprikaa, ananasta, vegaanista salamia, herkkusieniä, vihreitä oliiveja ja vegaanista juustoa. Tuossa on aika vakiotäytteet, joista sitten aina valitaan muutama joita laitetaan. Joskus kokeillaan muutakin!


8. Minkä elokuvan kävit viimeksi katsomassa elokuvateatterissa?
Piin elämän. En vaikuttunut.

 
9. Mikä muumimuki on mielestäsi kaikkein hienoin?
Keltainen, jossa on pikkumyy. Minulla on se!

 
10. Kuka on mielestäsi mielenkiintoisin historian hahmo?
Mieleeni tulee äkisti vain psykopaateiksi laskettavia henkilöitä kuten Hitler. Hirvittävän vaikea yrittää valita yksi tai edes muutama. Sanotaan nyt Jane Austen.

 
11. Kuka on eniten arvostamasi ihminen?
Mielestäni tähän pitäisi jokaisen vastata niin, että on itse eniten arvostamansa henkilö. Luulen, että tässä kuitenkin haetaan takaa jotain muuta. Arvostan todella monia ihmisiä monista eri syistä, jotakuta arvostan siitä, että tekee loistavaa musiikkia tai kirjoittaa loistavia kirjoja. Toista arvostan koska auttaa muita pyytteettömästi ja toista taas kun uskaltaa seistä omien aatteiden ja arvojen takana vaikka ne poikkeaisivat valtaväestön arvoista. Arvostan myös onnellisia ihmisiä. En suostu nyt nimeämään tähän ketään tiettyä, mutta se voisi olla mitä vain linjalla John Irving, Tove Jansson, Patrick Wolf, poikaystäväni...


Sellaisia kysymyksiä ja vastauksia! Hyvää sunnuntai-iltaa ja yötä sekä huomenna alkavaa uutta viikkoa! Muistakaa lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.