lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kirjallisuushaaste


 
Blogitaukoilija täällä vain hei.  Sain Tiinalta hetki sitten kivan kirjallisuushaasteen, johon tässä illan kevennyksenä ajattelin vastailla, kun nyt ihan hetkeen ei kirja-arvostelujakaan ole tulossa. Onpahan ainakin jotain postailtavaa, joten kiitos Tiinalle haasteesta! En laita haastetta eteenpäin, koska en ole ehtinyt lukea juurikaan blogeja, enkä tiedä yhtään kenellä tämä on jo ollut. Mutta tämän saa tästä poimia mukaansa ihan jokainen, jos vain mieli tekee.

1. Mikä kirja olisi juuri nyt paras kuvaamaan sinun elämääsi?
Jokin, jossa yhdistyisi kiire, stressi, ahdistus ja pelko, mutta myös oivaltamisen ilo, rauha ja odotuksen tuntu. (En ole muuten raskaana, vaikka tästä äkisti sellaisen mielikuvan voisi saada, haha.)

2. Luetko runoja?

Luen, mutta aivan liian vähän. Pidän kyllä runoista, mutta pidän sen verran enemmän romaaneista, että runot jäävät helposti jalkoihin. Runojen lukeminen vaatii usein enemmän, joten niihin tarttuminen ei ole itsestäänselvyys.

3. Käytkö kirjallisuustapahtumissa?

Valitettavan vähän. Kirjamessuilla käyn omassa kotikaupungissani.

4. Mistä kirjasta toivoisit tehtävän elokuvan?

Jostain sellaisesta, josta se luonnistuisi hyvin. Esimerkiksi Kate Mortonin Paluu Rivertoniin voisi olla aika upea elokuvana!

5. Minkä klassikon olet aina halunnut lukea muttet ole (vielä) saanut aikaiseksi?

Leo Tolstoin Anna Karenina. Löytyy omasta hyllystä, mutta ja kun.
 
6. Onko sinulla jokin lempikirja jota et ikinä kehtaa kysyttäessä (paitsi tietysti nyt) paljastaa?
 Ei tule mieleen mitään tiettyä, mutta harvoin tulee kovaan ääneen julistettua, jos on tykästynyt esimerkiksi hieman viihteellisiin nuortenkirjoihin, joiden kantavanan teemana on kolmiodraama...

7. Kenet kirjailijan haluaisit tavata?
On ehkä hassua sanoa näin, mutta en välttämättä ketään. Pelkään, että jos tapaisin esimerkiksi lempikirjailijoitani, niin he osoittautuisivat oikeassa elämässä jotenkin kuviteltua laimeammiksi. Mutta Augusten Burroughs voisi olla aika kiinnostava persoona! John Irving onkin tulossa Suomeen, mutta minulta taitaa hänen näkemisensä jäädä välistä.

8. Kenet romaanihenkilön haluaisit tavata?
Tuutikin tai Severus Snapen.

9. Kuka on mielestäsi kiinnostavin kirjailija (vaikket välttämättä hänen kirjoista pitäisikään)?
Tove Jansson sekä John Irving, mutta Irvingin kiinnostavuus perustuu hyvin pitkälti hänen teoksiinsa kun taas Janssonin kohdalla persoonaan ja hänen elämäänsä. Ja Augusten Burroughs tottakai!

10. Minkä kirjan ostit viimeksi?
Olisikohan ollut Susan Fletcherin Noidan rippi? Veikkaan vahvasti, että kyllä. Tai sitten Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja neljällä eurolla kirpparilta.

11. Mitä luet juuri nyt?
Minulla on tällä hetkellä kesken noin tsiljoona (eli kolme) kirjaa, mutta yhtäkään en ole ehtinyt hetkeen lukea eteenpäin. Kesken on Mikael Niemen Veden viemää, Mats-Eric Nilssonin Aitoa ruokaa sekä Chimamanda Ngozi Adichien Huominen on liian kaukana. Luen myös tällä hetkellä ihan muunlaisia juttuja.

Nappailkaa tämä mukaan jos haluatte! Minä yritän nyt tehdä pikavisiittiä teidän blogeihinne, etten ihan tippuisi kartalta.

2 kommenttia:

  1. Kivoja vastauksia, sähän tiedät, että mää fanitan tällaisia postauksia ♥

    Veden viemää tulossa ulos minulta alkuviikosta...

    VastaaPoista
  2. Kolme on niin yhtä kuin tsiljoona! Nimimerkki En koskaan liioittele enkä mitään. =D

    Tämä oli kiva haaste.

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.