tiistai 16. huhtikuuta 2013

TTT: Kirjoja, joiden lukemista odotan enitenAjattelin olla hurja, ja tehdä blogiini ensimmäisen listan Top Ten Tuesdayn hengessä. Näitä listoja on ollut mukava lukea toisten blogeista ja nyt kun en ihan hirveästi ehdi lukea kirjoja, niin tällä saa kuitenkin kivasti eloa blogiin. Alkuperäisesti idea on lähtöisi The Broke and the Bookish - blogista, mutta monelle varmaan tuttu ihan suomalaisista kirjablogeista, sillä aika moni näitä listaa. Idean listaan voi napata tuolta The Broke and the Bookish - blogista, mutta minä keksin listan aiheen nyt ihan omasta päästäni ja listailen kirjoja, joita en juuri nyt ehdi lukea, mutta joiden lukemista jo kovasti odotan. (Ja teemasta huolimatta kuvassa olevan Teemestarin kirjan olen lukenut ja blogiinkin vielä jonain kauniina päivänä sen tuon. Tai vähemmän kauniina.)

Top Ten Tuesday: Kirjoja, joiden lukemista odotan eniten

♥  Susan Fletcher: Noidan rippi

Flectherin Tummanhopeinen meri sai minut täydellisesti pauloihinsa ja tällä hetkellä en malta millään odottaa, että saan lukea lisää Fletcheriä. Paljon blogeissakin kehuttu Noidan rippi löytyy omasta hyllystä ja on kyllä lukulistan kärjessä.

John Irving: Minä olen monta

Irving on yksi ehdottomimpia lempikirjailijoitani ja onnekseni minulla onkin vielä monta hänen teostaan lukematta. Hyllystäkin löytyy muutama lukematon Irving ja niistä ensimmäisenä luettavaksi pääsee kyllä tämä uusin suomennettu. En malta odottaa!

♥ Haruki Murakami: Norwegian Wood

Sputnik - rakastettuni sai janoamaan lisää Murakamia ja lukulistalla jo tovin roikkunut Norwegian Wood pomppasi kyllä nopeasti kärkisijoille. Harmi, että tätä ei (vielä) löydy omasta hyllystä. Asia on varmaan pakko korjata!

Leo Tolstoi: Anna Karenina

Anna Kareninakin on roikkunut lukulistallani pienen iäisyyden. Nyt kun kirja on saapunut omaankin kirjahyllyyn, niin siihen tarttuminen on alkanut tosissaan kutkuttamaan. Ajattelin ottaa tästä itselleni keveän kesäprojektin.

Vladimir Nabokov: Lolita

Tällä on samat perusteet olla listallani kuin Anna Kareninallakin. Pitkään on pitänyt lukea ja nyt kun kirja omassa hyllyssä on, niin olen jo pariin kertaan meinannut aloittaakin, mutta aina olen sitten valinnut kuitenkin jonkun muun. Ehkä tämänkin voisi yrittää mahduttaa kesään.
 
Michael Cunningham: Säkenöivät päivät

Aiemmin lukemani Tunnit sekä Illan tullen ovat olleet molemmat vallan ihastuttavia kirjoja. Omaankin hyllyyni ovat löytäneet näiden lisäksi tiensä vielä lukematta olevat Säkenöivät päivät sekä Samaa sukua. Molempien lukemista odotan paljon, mutta Säkenöivät päivät vaikuttaa juuri nyt kiinnostavammalta.

Paolo Giordano: Alkulukujen yksinäisyys

Ostin tämän kun muistin muutamassa blogissa tätä kovin kehutun. Vaikuttaa todella kiinnostavalta ja jos uskallan sanoa, niin jopa minun kirjaltani. Toivottavasti en tule pettymään, sillä kovasti tämänkin lukemista jo odotan.

Mari Strachan: Hiljaisuus soi h-mollissa

Tämänkin olen halunnut lukea pitkään ja tämäkin löytyy tosiaan jo omasta hyllystä. Toistaiseksi aika ei ole ollut tälle sopiva, mutta siitä huolimatta en tätäkään malttaisi odottaa. Jo kirjan nimi on ihana!

Marisha Rasi-Koskinen: Valheet

Ihastuin Rasi-Koskisen Katariinaan kovasti, joten Valheet päätyi lukulistalle heti kun kuulin siitä. Ajattelin kesällä tarttua tähän.

Kjell Westö: Lang

Tämä on ehkä vähän huijausta, sillä tiedän, että tämä on seuraavana lukuvuorossa. Lang on kuitenkin ensimmäinen Westöni, joten odotan pienellä jännityksellä miten minun hänen kanssaan käy. Westöä kun löytyy omasta hyllystä lukemattomana kahden kirjan verran.


Sellainen oli ensimmäinen TTT - listani! Vaikeaa tämän tekeminen ei ollut, sillä olisin voinut hyvin näpytellä tähän vaikka toisetkin kymmenen kirjaa. Tämä lista onkin enemmän suuntaa antava ja mieleni muuttuu koko ajan. Langin luen seuraavaksi, mutta se mitä sen jälkeen - no, se selviää sitten! Nämä ovat kuitenkin sen verran korkealla lukupinossa, että varmasti ainakin tämän vuoden puolella tulen lukemaan jos en muuten.

Mutta hei, onko kenelläkään samoja lukematta vai joko nämä ovat kaikki luettu? Ja onko näistä joku ylitse muiden tai parempi jopa unohtaa?

Ainakin itse jaksan taas tsempata (huomenna työvuoro alkaa 6.30, se toden totta vaatii tsemppausta) kaiken hässäkän keskellä, kun tiedä, että ainakin tulossa on kivoja kirjoja vaikka nyt en niihin ehtisikään paneutua.

31 kommenttia:

 1. Kaikki kolme, jotka olen jo listaltasi lukenut (Norwegian Wood, Anna Karenina ja Lolita) ovat olleet mahtavia kirjoja. Alkulukujen yksinäisyyden haluaisin lukea, mutta minulla on kyseisen kirjan suhteen sellainen kunnianhimoinen tavoite, että saisin luettua sen italiaksi suomenkielinen käännös apunani. En siis ole lukenut yhtään kirjaa italiaksi enkä varmaan vielä ole niin edistynyt italian opinnoissa, että uskaltaisin italiankieliseen kirjaan tarttua, joten luultavasti Alkulukujen yksinäisyyden lukeminen siirtyy ainakin ensi vuoteen. Irvingiä haluaisin lukea, koska en ole lukenut vielä yhtään Irvingin kirjaa. The World According to Garp odottaisi omassa hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet pitänyt! Nyt en ainakaan jaksaisi odottaa, että itsekin ehdin kirjat lukea.

   Aika hurja, mutta varmasti kiva ajatus lukea Alkulukujen yksinäisyys alkuperäisellä kielellä. Minulla on niin surkea kielipää, että luen pääasiassa vain suomeksi. Englanniksi todella harvoin jotain. Ruotsiksi tai ranskaksi en viitsi edes yrittää, vaikka molempia olenkin opiskellut. Tsemppiä kuitenkin lukuhaasteeseen!

   Ja lue ihmeessä Irvingiä! Garp on yksi lempparikirjojani!

   Poista
 2. Anna Karenina ja Norwegian Wood ovat minullakin lukulistallani ja kiinnostavat kovasti. Oikeasti veikkaan että pidän jopa järkälemäisestä Anna Kareninasta. Blogiaikana paksut kirjat ovat kohdallani valitettavasti jääneet vähemmälle. Pitäisi vaan malttaa rauhoittua ja lukea rauhassa. Ehkä minun pitää laittaa blogiini joku tiedotus, että nyt ei tapahdu mitään, luen Anna Kareninaa. ;)

  Alkulukujen yksinäisyyttä olenkin tainnut hehkuttaa joka paikassa. Oli vain niin virkistävää lukea fyysikon kirjoittama ihmissuhdetarina. Kyllä se kirjoittajan tausta tekstissä näkyi. Ja onneksi hyvällä tavalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minullakin on järkäleet jääneet vähän vähemmälle, mutta niitäkin olen lukenut. Ylipäänsä niihin tarttuminen vaatii vähän enemmän.

   Minä odotan paljon Alkulukujen yksinäisyydeltä. Toivottavasti en pety, kun muut sitä niin hehkuttavat.

   Poista
  2. Kehitettäisiinkö Anna Kareninasta joku kimpppaluku. Se puuttuu minultakin, mutta kiinnostaisi :)

   Poista
  3. Kesällä sopisi ainakin minulle mainiosti :)

   Poista
 3. Olen lukenut näistä vain Norwegian Woodin ja Valheet -- molemmat todella hyviä, mutta toiseen ihastuin ja toista pikemminkin ihailen. Molemmissa kyllä sataa paljon :).

  Ai niin, Anna Kareninaa olen lukenut johonkin asti. Ja Alkulukujen yksinäisyys on tbr-listallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti minäkin ihastun tai ainakin ihailen Norwegian Woodia ja Valheita, sillä sen verran kovasti niitä jo odotan :)

   Katsotaan mihin asti minä pääsen Anna Kareninassa, kun aloitan.

   Poista
 4. Mitään näistä en ole lukenut, mutta Anna Karenina ja Lolita ovat ikuisella lukulistallani. Ehkä joskus seuraavan 20 vuoden aikana...
  Kiva idea tällainen blogipostaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli kirjojen suhteen sama ajatus, kunnes ostin ne alesta omaan hyllyyn. Nyt ne on PAKKO lukea ainakin suhteellisen pian, sillä eihän niitä muuten kehtaa esillä pitää.

   Kiva, että tykkäsit postauksesta! Minusta näitä on välillä kiva lukea, niin ajattelin itsekin kokeilla ja kivaahan listan värkkäilykin oli.

   Poista
 5. Valheet hain juuri kirjastosta, joten lukulistalla on =)

  Oih, ihanaa, että pääset lukemaan Norwegian Woodia, Anna Kareninaa ♥ Nuo muut taitaa olla mullakin lukematta, nämä kaksi olen siis lukenut. Itse odotan innolla, että pääsen lukemaan Fletcheriä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään odotteleen siis postaustasi Valheista. Ja toivon todella tykästyväni Norwegian Woodiin ja Kareninaan, sen verran kovasti odotan.

   Ja Fletcher on (yhden kirjan perusteella) ihana!

   Poista
 6. Olen lukenut näistä vain Langin. Se oli minusta hyvä, mutta odotan innolla mielipidettäsi - kirjassa käsiteltiin muistaakseni esim. mediamaailmaa, jonka kuvauksen voi kuvitella vanhenevan melko nopeasti. Tuntuuko kirja edelleen tuoreelta? Mediamaailman lisäksi mieleen ovat jääneet Westön aina yhtä hienot Helsinki-tunnelmat.

  Lolita nököttää minullakin hyllyssä ja on odottanut vuoroaan jo pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan mitä pidän Langista, kunhan sen ehdin lukea. Lupaan pohtia kirjan tuoreuttakin ;)

   Lolita pitäisi kyllä lukea pian pois alta. Ei kehtaa ikuisuuksia pitää sitä tuolla lukemattomien pinossa.

   Poista
 7. Anna Karenina on minunkin listallani, ja itse asiassa jopa olen saanut sen omaan hyllyyni! Muuten sen suhteen ei ole vielä kamalasti tapahtunut edistystä. Ihastuin viimeisimpään leffaversioon, joten nyt viimeistään pitäisi lukea kirjakin. Myös Norwegian Wood kiinnostaisi, sitä on kehuttu niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole Anna Kareninasta nähnyt leffaversioita, ja haluankin ensin lukea kirjan, ennen kuin katson elokuvan. Toivottavasti Norwegian Woodi on kehujensa arvoinen ;)

   Poista
 8. Hieno lista!
  Noidan rippi oli mielestäni kaunis ja ihana elämys, se havahdutti nauttimaan omasta ympäristöstä syvemmin.

  Norwegian Wood on tällä hetkellä minulal tauolla, vähän arkinen stoori minun makuun, yritän kuitenkan saada kirjan loppuun jossain vaiheessa.

  Anna Kareninan kanssa olen painiskellut jo monta kuukautta. Alkuosio on mahtava, mutta loppua kohden, kun suurimmat suhdesolmut näyttäisivät selvinneen, juoni on muuttunut mielestäni melko puuduttavaksi. Vielä 200-sivua olisi luettavana...

  Lolita on lukematta, mutta kiinnostaa kovasti kulttimaineensa takia!

  Hiljaisuus soi H-mollissa oli minusta ihastuttava. Kirja havahdutti minut maagisen realismin maailmaan ja olen sen jälkeen etsiskellyt vastaavia lukukokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että Noidan rippi ja Hiljaisuu soi h-mollissa ovat olleet mieleesi. Ja minusta on vallan rohkaisevaa, että olet päässyt noinkin pitkälle Kareninan kanssa! 200 sivuahan on pikku juttu ;)

   Saa nähdä miten minun käy Norwegian Woodin kanssa. Ja toivottavasti Lolita on maineensa veroinen.

   Poista
 9. Monta ihanaa kirjaa! Norwegian Wood, Valheet ja Alkulukujen yksinäisyys ovat kaikki mielestäni loistavia. Suursuosikkini Irvingin Minä olen monta on taattua Irvingiä, muttei ehkä hänen parhaimmistoaa.

  Minäkään en ole vielä lukenut Westön kirjoja. Olisi jo aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan, että näiden myötä saan upota moneen upeaan tarinaan.

   Ja minä en edes tiedä, miten olen näinkin pitkään Westöä onnistunut välttelemään.

   Poista
 10. Olen lukenut ihanan Norwegian Woodin ja Alkulukujen yksinäisyyden, molemmista on arvostelu blogissani. Molemmat aivan huippulukemista, suosittelen.
  Anna Kareninan haluan lukea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet pitänyt! Pitänee käydä lukemassa arviosi sitten, kun olen itsekin kirjat lukenut :)

   Poista
 11. Olen parhaillani lukemassa Fletcherin Meriharakat ja se on aikas hyvä. Irvingiltä olisi tarkoitus lukea lähitulevaisuudessa Garpin maailma ja sen jälkeen olisin valmis tutustumaan hänen uudempiin teoksiin. Murakamia lähden testailemaan tämän kuun loppupuolella kun tartun kirjaan Mistä puhun kun puhun juoksemisesta. Anna Karenina on jo luettu, mutta Lolita odottaa lukijaansa kirjahyllyssä. Lolita on klassikko, jonka aion 100 prosentin varmuudella lukea joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Garpin maailma on yksi ehdoton lempparini, joten toivottavasti tykkäät. Kivaa, että sinulla on vielä niinkin hyvä teos lukematta. Toivottavasti myös Murakami iskee.

   Meriharakat löytyy minunkin lukulistaltani :)

   Poista
 12. Ihanaa, että Noidan rippi löytyy listaltasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummanhopeisen meren jälkeen juoksin lähes hulluna hakemaan sen kirjakaupasta itselleni ;)

   Poista
 13. Kivaa, että sinäkin aloit listailemaan :) Näitä on tosiaan mukava lukea toisiltakin.

  Alkulukujen yksinäisyys oli kyllä hyvä, voisin kuvitella sinun pitävän siitä. Muita listaltasi en olekaan lukenut, mutta Irvingin Minä olen monta on edelleen kesken. Se on ollut hyvä, harmittaa vain etten ehdi lukemaan sitä nopeammalla tahdilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä listailut ovat kyllä kivoja, niin lukea kuin tehdäkin. Täytyy kyllä kehitellä tälle jatkoa!

   Toivottavasti pitän Alkulujen yksinäisyydestä, kun sitä niin kehutaan. Ja Irvingin luen heti kun ehdin.

   Poista
 14. Listastasi olen lukenut Anna Kareninan ja Lolitan. Tein lukiossa Lolitasta aineen ja sain kiitettävän, mutta onneton olen hävittänyt KAIKKI lukioajan aineeni :/ Olisi kiva lueskella niitä nyt, varsinkin kun bloggaan kirjoista.
  Teemestarin kirja kiinnostaa kovasti ja kiva lukea arviosi siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemestarin kirja oli hyvä! Tykkäsin :)

   Minä juuri yksi päivä luin lukiossa kirjoitettuja esseitä. Kaikkia tosin minäkään en ole säästänyt :(

   Poista
 15. Nyt vasta huomasin tämän. Paljon hyviä kirjoja, eniten odotan mielipidettäsi Noidan ripistä - aivan ihana kirja! <3

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.