perjantai 31. toukokuuta 2013

Toukokuun kirjoja & haaste

(Tuomiokirkko eräänä toukokuisena päivänä.)


Luetut:

Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana
♥ Kjell Westö: Lang
♥ Mikael Niemi: Veden viemää

+ Blogattu: 

Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
 

Ostetut:

♥ Alex capus: Leon ja Louise (1 e)
Susan Fletcher: Meriharakat (6, 30 e)
♥ Riikka Pulkkinen: Vieras (4 e)
♥ Mariska Rasi-Koskinen: Katariina (2 e)
♥ Sarah Winman: Kani nimeltä jumala (3,50 e, ostettu sisarelle)


Toukokuu oli - kuten jo etukäteen mainitsinkin - kiireinen ja stressaava. Etenkin stressaava. Blogin suhteen se näkyi harvempina postauksina, mutta ihan täällä oikeassa elämässä se näkyi aika monin merkein. En ehtinyt toukokuussa lukea kuin lukupiirikirjan Langin kokonaisuudessa, Veden viemää ja Huominen on liian kaukana minä luin toukokuussa loppuun, mutta suurimmaksi osaksi olin lukenut ne jo aiempien kuukausien aikana. Hyvin hiljaista on siis lukurintamalla ollut. Enkä edes tiennyt, että lukemista voi kaivata näin paljon! Kun tuossa pari päivää sitten koitti hetki, että tajusin voivani jälleen lukea, niin en osannut valita edes luettavaa, kun olisin halunnut lukea kaiken kerralla. Nyt onkin sitten taas kolme kirjaa kesken ja vielä kaksi tekisi mieli aloittaa - ihan vain kurkistaa, mitä tuleman pitää.

Toukokuussa kuitenkin ehdin tehdä muutaman kirjalöydön, joista etenkin Katariinan tapaus oli riemastuttava. Eikä bloginikaan ihan hiljaa ollut, sillä toukokuussa esittelin kirjahyllyni, listasin blogiaikani 10 parasta kirjaa sekä 2000-luvun parhaimmat kotimaiset

Mutta sellainen kuukausi. Ihan hirveästi mokomaa ei tee mieli muistella, vaan katse on jo suunnattuna kohti kesäkuuta ja silloin kohdattavia kirjapinoja. Lopussa vielä vastauksia Lurulta saamiini haastekysymyksiin pahoittelujen kera siitä, että reagointi otti näin paljon aikaa!

1. Kenet kirjan henkilön ottaisit mieluiten kämppikseksi?
2. Miten sopisitte siivousvuoroista?

Tove Janssonin kirjoista tuttu Muumimamma voisi olla aika ihana ja tuoda mukanaan tuulahduksen  naisellista voimaa, eikä vähiten siivouksen ja ruoanlaiton merkeissä.

Minä kirjoittaisin muistelmiani (blogia....) ja mamma voisi tuulettaa asuntoamme. 

3. Kenen kirjan henkilön kanssa lähtisit mieluiten lomamatkalle? 
4. Mihin matkustaisitte?

En millään keksi nyt ketään matkakumppania! Mutta kuka hän olisikaan, niin minä suuntaisin hänen kanssaan meren äärelle kauniiseen rantakaupunkiin, jossa saisi nauttia lämmöstä, hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta. Ja hyvistä kirjoista tietenkin.

5. Kenet kirjan henkilön kutsuisit mieluiten illalliselle? 
6. Mitä ruokaa tarjoaisit?

Siilin eleganssin Renée Michelin. Voisimme puhua kirjoista ja kirjallisuudesta vaikka koko illan! Jos hän ei pääsisi, saattaisin lähettää kutsun Augusten Burroughsille, vaikka se ehkä onkin vähän huijausta, mutta hei - mieshän kirjoittaa pääasiassa itsestään!

Jotain vegaanista herkkua, josta ei arvaisi sen olevan vegaanista. Alkuruoaksi kuitenkin varmaan raikasta salaattia lisukkeilla ja jälkiruoaksi jotain suklaista, ehkäpä raakasuklaata.


7. Kenet kirjan henkilön mieluiten adoptoisit?
8. Miten hänet kasvattaisit?

Vaikea kysymys, sillä kirjallisuudessa on niin paljon pieniä orpoja lapsia, jotka kaipaisivat itselleen vanhempia. Ei tunnu reilulta alkaa valitsemaan heistä. Mutta voisin adoptoida useammankin ja kasvattaa heidät rakkaudella. Huolenpitoa ja yhteisiä sääntöjä, hauskuutta ja mukavaa arkea - sellaisessa haluaisin heidät kasvattaa empaattisiksi ja itsevarmoiksi ihmisiksi.

9. Kenen kirjan henkilön kanssa joutuisit mieluiten autiolle saarelle?
10. Miten siellä pärjäisitte?

Moni on vastannut tähän jonkun Potterista tutun henkilön. Ja ehkäpä minäkin tekisin saman, sillä taikuudesta olisi varmasti tuossa tilanteessa melkoinen hyöty. Esimerkiksi Severus Snape voisi olla mielenkiintoinen kaveri autiolle saarelle. Näkisinköhän hänet sääret paljaina?!

11. Kuka kirjan henkilö mieluiten olisit?

Olen ollut niin moni ja tulen varmasti vielä olemaan. Sehän lukemisessa niin hienoa onkin, että voi elää useamman elämän omansa lisäksi. En siis olisi kukaan tietty henkilö vaan mielelläni jatkan tällä linjalla, että olen vähän kuka sattuu milloinkin.Ihania lämpimiä päiviä teille kaikille! Minä painelen nyt takaisin kirjan pariin! Moikka!

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia, ota lukuajasta ilo irti. <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa jos ehdit nyt lukemaan paremmin! Toivittavasti kiireinen toukokuu meni hyvin ;).

  Odotan innolla mielipidettäsi Leonista ja Louisesta, minä tykkäsin siitä :). Ja Meriharakat in tietty täydellinen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin pitäisi ehtiä lukemaan enemmän! Jee! Ja en tiedä menikö hyvin, mutta ainakin se on viimein ohi.

   Meriharakat päätyvät varmaan melko pian luettavakseni. Leon ja Louisekin toivottavasti kesän aikana.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.