tiistai 7. toukokuuta 2013

TTT: Blogiaikani kymmenen parasta kirjaa


Monissa blogeissa on viime aikoina listattu blogiaikana luettuja parhaita kirjoja, ja minäkin ajattelin toteuttaa tämän näin Top Ten Tuesdayn hengessä. Olen pitänyt blogia reilut kaksi vuotta ja lukenut tuossa ajassa goodreadsin mukaan 150 kirjaa (muutama sarjakuva on mukana). Aivan helppoa kymmentä parasta ei ollut valita, mutta ei mahdottoman vaikeaakaan. Osa listan kirjoista pääsisi varmasti myös elämäni kymmenen parhaan joukkoon, jos sellaisen listan joskus tekisin. Listan kirjat eivät ole sen kummessa järjestyksessä. Elämänkerrat jätin suosiolla listauksesta pois, koska niiden vaikuttavuus on pitkälti riippuvainen muista kuin välttämättä kirjallisista ansioista.

Top Ten Tuesday: Blogiaikani kymmenen parasta kirjaa

♥ Susan Fletcher: Tummanhopeinen meri

Kirjan lukemisesta on vasta reilu kuukausi aikaa, mutta kirja oli minulle niin täydellinen, että sen pukeminen sanoiksi on vaikeaa. Nyt seison merien ja vesien äärellä eri ihmisenä.

♥ Sarah Winman: Kani nimeltä jumala

Tämänkään lukemisesta ei ole kuin hetki, mutta voisin palata kirjan maisemiin vaikka heti. Olen ostanut kirjaa kaksi kappaletta kirpparilta ja toisen lahjoittanut ilosanomaksi sisarelleni.

♥ Muriel Barbery: Siilin eleganssi

Yksi parhaimpia lukemiani kirjoja ikinä. Kirja on kuin pala minua ja jos voisin elää kirjassa, eläisin mielelläni tässä. Nykyään en enää uskalla juurikaan suositella tätä, koska se tuntuu siltä, kuin suosittelisi toista kurkistamaan omaan sieluunsa.

Marisha Rasi-Koskinen: Katariina

Kirja, joka on niin lähellä täydellistä kuin kirja voi olla. Olen kirjoittanut tästä vain lyhyesti blogiin, koska en tuolloin osannut pukea sanoiksi kirjaa. En osaa vieläkään. Se vain on - täydellinen.

♥ Claudie Gallay: Tyrskyt

Niin taitavasti kirjoitettu kirja, että sitä on vaikea uskoa. Muistan vieläkin kirjan tunnelman ihollani. Aikoinani annoin tälle "vain" neljä ja puoli sydäntä, koska en ihastunut loppuun. Mutta kun pelkän kirjan kannen näkeminen saa kuulemaan tyrskyt vasten kallioita, niin ehkä ajatukseni kirjan lopetuksesta voidaan unohtaa. Varsinkaan, kun en keksisi tälle kuitenkaan parempaakaan tapaa loppua.

♥ Delphine de Vigan: No ja minä

Luin kirjan Ota riski ja rakastu kirjaan - haasteen tiimoilta ja rakastuin. Kuin joku olisi kirjoittanut ajatuksiani ylös.
 
♥ Kate Morton: Paluu Rivertoniin

Lähes täydellinen lukuromaani. Vaikka kirjan tarina ei aivan kaikkine vivahteineen enää olekaan muistissa, niin muistissa on silti se tunne, joka kirjan lukemisesta syntyi. Onneksi pääsin osaksi tätä tarinaa.

Kirja, jota en tule enää koskaan lukemaan. Niin voimakas, että vei yöunet ja ravisteli päiviä lukemisen jälkeenkin. Ehdottomasti yksi vaikuttavimpia lukemiani kirjoja.


Jos joku ei vielä tiennyt, niin Irving on henkilökohtainen Jumalani. Tämän kirjan kohdalla mietin pitkään, mikä siinä oli vikana - viaksi osoittautui se, että kirja oli liian hyvä, eikä kärsinyt edes tauosta, jonka kirjan lukemisessa pidin.

♥ Augusten Burroughs: Maagista ajattelua

Olen lukenut Burroughsilta kaksi kirjaa blogiaikanani ja - no, mitä voi sanoa kun kirjailija on kuin soulmate minulle? Voisi kirjoittaa mitä vain, minä lukisin ja rakastaisin. Monta hyvää kirjaa listasta jäi uupumaan, mutta se taitaa olla sanomattakin selvää. Luulen myös, että jos tekisin saman listan esimerkiksi viikon päästä, voisi se näyttää hieman eriltä. Suosittelenkin kurkkaamaan sivupalkkiini, josta voi selata kirjoja niille annettujen pisteiden mukaan. Sieltä löytyy nekin loistavat kirjat, jotka oli pakko jättää nyt mainitsematta (etten ihan rikkoisi listauksen periaatteita).

11 kommenttia:

 1. Näitä listoja on kyllä todella mielenkiintoista lukea. Listalta jo lukemani kirjat (Siilin eleganssi ja Kani nimeltä jumala) ovat olleet hienoja lukukokemuksia ja melkein kaikki muutkin listasi kirjat ovat lukulistalla. Olisipa loputtomasti aikaa vain lukea... Haluan tehdä joskus omankin listani, mutta jotenkin tuntuu vielä liian vähältä kirjat, joista voisi valita. Varmaan 60-70 niitä tällä hetkellä on. Kyllä niistäkin saisi hienon kymmenen kärjen, mutta taidan minä silti malttaa odottaa, blogiini tuomieni kirjojen määrä kasvaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on ollut kyllä kiva lukea. Oma lukulista on jälleen vain kasvanut näiden myötä.

   Näistä suosittelisin lukemaan kaikki hahas!

   Poista
 2. Jee, täältähän löytyy vaikka mitä aarteita! Nyökyttelen Fletcherille, Mortonille, Gallaylle... Arvaas mitä, mulla on Katariina lainassa ja mietin jo, jaksanko kirjaa aloittaa. Nyt kyllä en voi olla lukematta :D

  VastaaPoista
 3. Ooh, hieno lista! =D Monta mielenkiintoista nimeä. Näistä vain Kani on minulla luettuna, mutta minua kiinnostavat niin Fletcher, Siili kuin Tyrskytkin. Preciousin olen nähnyt elokuvana, josta pidin todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue Fletcheriä ja Siili ja Tyrskyt! Aivan huippuja. Precious on elokuvanakin vaikuttava, mutta kirjana jotenkin vielä mahtavampi.

   Poista
 4. Hyvältä vaikuttava lista! Minäkin aion lukea jossain vaiheessa lisää Fletcheriä, lisää Irvingiä, Tyrskyt ja Burroughsia.

  Kurkkasin samalla reissulla myös kirjahyllyysi, hyvältä näyttää sielläkin!:) Nykyajan kirjat ovat kyllä mukavan värikästä sakkia. Vanhemmillani kun katselen heidän kirjahyllyään niin on niin mustankirjavaa ja muita tummia värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinulla on vielä noin mahtavia lukukokemuksia edessä.

   Nykyajan kirjat ovat kyllä värikkäitä. Tosin pakko sanoa, että pokkarit ovat melko tylsiä! Ihan kateellisena katselen aina muun kielisiä pokkareita, jotka loistavat kirjakaupoissa, kun suomennokset jäävät väkisin melko huomaamattomiksi >:(

   Poista
 5. Ihanaa, että Kani ja Siili löytyivät listaltasi <3 Siili oli minunkin listani kärkikahinoissa mukana, mutta jouduin sen kuitenkin lopulta tiputtamaan. Gallay ja Irving kiinnostavat ja jälkimmäinen odottaa jo omassa hyllyssä. Fletcheriä aion myös lukea (lisää).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irvingiin sinun kyllä PITÄÄ ehdottomasti tutustua. Ja Gallaykin on vallan kiinnostava. Tosin itse en ihastunut hänen toiseen kirjaansa juurikaan, mutta Tyrskyt oli ihana! Ja Fletcheriä minäkin aion lukea lisää :)

   Poista
 6. Neljä vahvasti samaa ja yksi osin: Siilin eleganssi (myös lukijoiden suosikki), Tyrskyt ja iki-ihana Paluu Rivertoniin. Pidän Irvingistä, mutta Viimeinen yö Twisted Riverillä ei ollut paras Irving-sarjaani, mutta parempi yllättäen kuin uusin...

  Tummanhopeinen meri odottelee hyllyssä, mutta minulla on Fletcherin kanssa aina ollut on/off, joten aika näyttää;)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.