perjantai 19. heinäkuuta 2013

Blogistanian lukumaraton II & omat suunnitelmatHei ja huh, täällä on vietetty vallan menevää ja jopa vähän kiireistä kesää, mutta kaikkien laukkujen pakkailujen ja purkailujen välistä piti tulla mainostamaan ja alkulämmittelyhöpinät pitämään ensi viikon koitosta ajatellen! Kirjabloggaajathan ottivat ja tempaisivat 10.7. yhteisellä lukumaratonilla, jolloin luettiin kirjoja 24 tunnin aikana niin monta sivua ja kirjaa kuin ehdittiin. Itseltä ensimmäinen koitos jäi välistä, sillä tallailin tuolloin Tallinnan kaduilla, mutta minun ja muutaman muun onneksi ensi viikon keskiviikkona 24.7. järjestetään kesän toinen lukumaraton ja tällä kertaa minä olen mukana!

Tai ainakin kovasti yritän olla. Olen tuolloin matkalaukkuineni noin 200 kilometrin päässä kotoani, joka on pieni haaste jo itsessään, sillä vaikka lukumaratoniin sopivat puitteet tuolloisesta sijainnistani löytyykin,  niin - kirjoja saati tietokonetta ei löydy. Kirjat otan tietenkin täältä mukaan (kunhan olen ensin ehtinyt kirjastoon hakemaan muutaman kirjan lisää), mutta matkustamiseen sopivaa tietokonetta minulta ei tällä hetkellä löydy. Yritän kyllä ratkoa pulman, sillä haluan kovasti päästä maratonpäivänä päivittämään, mutta toistaiseksi näyttää vähän heikohkolta. 

Aion myös tehdä kaikkien maratonkonkareiden neuvojen vastaisesti ja ottaa luettavakseni melkoisia paksukaisia. Ohuempiakin kirjoja pinosta toki löytyy, mutta vähän. Olen nimittäin todennut, että olen aika huono lukemaan ohuita kirjoja. Sen sijaan hyvään tiiliskiveen voin surutta uppoutua tunneiksi, jos vain mahdollista on. En siis valitse itselleni vaikeita ohukaisia liikaa, vaan tyydyn kunnon tuhteihin ystäviin. Voi olla että tulen katumaan tätä ja raskaasti, mutta siitä kuulette lisää sitten myöhemmin!


Lämmittelyhöpinöiden jälkeen kerrataan vielä maratonin säännöt, jotka menevät näin:

1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.

2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 24.7. klo 18.00 -> lopetus 25.7. klo 18.00.) Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 

3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa. 

4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 

5. Lukumaratonista saa mielellään kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja varsinkin maratonin kuluessa. 

6. Lukumaratonin hastagina somessa on #lukumaraton.

Lukumaratonin lisäksi mukana on minihaaste Kitalaenpuhdistusnovelli, jonka ideana on lukea novelleja maratonin lomassa ja pikaisesti postata niistä.

Maratoniin voivat osallistua kaikki halukkaat, löytyi blogi tai ei. Maratoniin mukaan voi ilmoittautua Hys, äiti lukee nyt! - blogissa. Aiemmasta maratonista voi lukea enemmän vaikkapa Kirsin kirjanukassa, josta löytyy jälkipuintia osa 1 ja osa 2.


Tällä hetkellä lukumaratoniin aikovat ottaa osaa seuraavat bloggaajat:


http://suketus.blogspot.fi (Eniten minua kiinnostaa tie)
http://rainwilds.blogspot.fi/ (Solaris)
http://aitilukeenyt.blogspot.fi (Hys, äiti lukee nyt!)
http://kirjakissa.blogspot.fi/ (Yöpöydän kirjat)
http://elegiakirjat.blogspot.fi (Elegia)
http://pieni-kirjasto.blogspot.fi (La petite lectrice)
http://teawithannakarenina.blogspot.fi/ (Tea with Anna Karenina)
http://tapahtumahorisontti.blogspot.fi (Aberdeen Diaries)
http://kirjanpauloissa.blogspot.fi/ (Kirjan pauloissa)
http://sininenkeskitie.blogspot.fi/ (Sininen keskitie)
http://kristankirjat.blogspot.fi (Lukutoukan kirjablogi)
http://helmi-maariapisara.blogspot.fi/ (Pisara)
http://doyoulovebookslikeme.blogspot.fi/ (Book lover)
http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi (Anna minun lukea enemmän)
http://lonkeropiirakka.blogspot.fi/ (Lonkeropiirakka)
http://yksiviela.blogspot.fi/ (Yksi rivi vielä...)
http://kirjanurkkaus.blogspot.fi/ (Kirjanurkkaus)
http://bibliofiles2.wordpress.com/ (Bibliofiles)
http://tarukirja.blogspot.fi/ (Tarukirja)
http://kuutarlukee.blogspot.fi/ (Kuuttaren lukupäiväkirja)
http://hdcanis.blogspot.fi (Hyönteisdokumentti)
http://systomykoosi.blogspot.fi (Systomykoosi)
http://kirjojenkeskella.blogspot.fi (Kirjojen keskellä)
http://calendula.stazzy.net (Calendula)
http://pigeonnaire.blogspot.fi (Kujerruksia)
http://satunluetut.blogspot.fi/ (Satun luetut)
http://kirjakko.blogspot.fi/ (Kirjoista)
http://todellavaiheessa.blogspot.fi/ (Todella vaiheessa)
 http://sininenlinna.blogspot.fi/ (Sinisen linnan kirjasto)

Sellaista siis ensi viikolla tiedossa! Nyt minä alan valmistautua kirjastoreissuun ja matkalaukkujen pakkaamiseen. Palaillaan mahdollisesti vielä ennen keskiviikkoa yhden kirja-arvion verran ja keskiviikkona sitten maratoonailujen merkeissä! Hyvää viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Ihana kuva ja hienoa, että ainakin yrität olla mukana maratoonaamassa. Itsekin saatan kallistua paksujen klassikkojen kannalle, saa nähdä... Ja päivittämisestä tuli mieleen, että eikö iPhonelle saa bloggerin sovellusta? Tämä siis yksi heitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja lukemaan ainakin pystyn, mutta blogin päivittäminen voi olla hankalaa. Ja iPhonella bloggeria pystyy (käsittääkseni) päivittämään, mutta en tiedä millaista sähläämistä se on :D Katsotaan mitä tässä keksii.

   Minä valikoin nyt paksuja ja ohuita kirjoja mukaan. Saa nähdä mitä lopulta luen. Vaikka no, ihan hirveän kirjavarastoa en viitsi matkalaukussa raahata :D

   Poista
 2. Onpas meitä jo paljon ilmoittautunut :)

  Ja tiiliskivissä on varmaan hieman riskiä, jos kirja on oikea niin silloin kokemus on varmasti huippu mutta jos on väärä niin...
  Ohuissa kirjoissa pääsee vaihtelemaan tyylejä helpommin.

  Mutta itsehän aion myös panostaa tuhannen sivun pakettiin, katsotaan miten käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä monta! Kiva, että näin monelle on mahdollista :)

   Tiiliskivissä on riskinsä ja tästä syystä olen valinnut tuollaisen/tuollaiset suht inhimillisen paksuiset yksilöt. Otan kuitenkin mukaan myös kasan ohuempia kirjoja, jos tiiliskiven kanssa meneekin homma mönkään.

   Innolla odotan kyllä miten tämä kenenkin kohdalla menee. Tsemppiä!

   Poista
 3. Tsemppiä maratonille! :) Olisi hauska seurata etenemistäsi jos vain pääset silloin blogin äärelle, mutta jälkeenpäinkin tulen kyllä kurkkimaan, että miten meni!

  Minustakin olisi ollut ehkä kiva osallistua yhteiseen lukumaratoniin, mutta harmi, että päivä on keskiviikko ja olen tietysti silloin ja seuraavana päivänä töissä, joten ei tule mitään :( Mutta ehkä vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Yritän kyllä kovasti järjestää itseni blogin ääreen tuolloin, mutta katsotaan.

   Harmi, ettet nyt ehdi, mutta eiköhän näitä myöhemminkin järjestetä. :)

   Poista
 4. Katri, minulle on ikuinen mysteeri, miten joku näihin ehtii. En saa järejstettyä omaan elämääni mitään 24 tunnin lukupaussia. Sellainen oli pari suvea sitten ja se kesti viikon, mutta silti hoidin koiran, puutarhan etc., mutta yöt luin...Sinuhea. 30 vuotta oli tehnyt kirjan vain paremmaksi!

  Mukavaa maratonia ja matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minullekin on vielä vähän mysteeri, että miten oikeasti mukamas ehdin lukea 24 tuntia tai edes suurimman osan siitä. Ja tiedän jo nyt, että vaikka tuolloin lomailenkin, niin osa ajasta menee kyllä muuhunkin. Mutta en ota turhan vakavasti tätä. Luen mitä ehdin :)

   Kiitos!

   Poista
 5. Tsemppiä vain matkaan! Maratoniin voi mainiosti osallistua myös jälkikäteen lukemastaan kirjoittamalla! Ajantasainen raportointi ei varmasti ole mikään ehdoton edellytys, säännöthän ovat joustavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ja näin minäkin ajattelen, että kirjoittelee sitten jälkikäteen jos nyt ei sitten keskiviikkona voi. Olisi vain niin kiva saada mietteitä ja tunteita ylös juuri suoraa maratonilta :)

   Poista
 6. Hauskaa maratonia jo näin etukäteen! Hurjan monta bloggaajaa näemmä ottaa maratoniin osaa - eikö kukaan muu ole töissä kesällä kuin minä:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muiden puolesta en osaa sanoa, mutta itse (valitettavasti/onneksi) en ole töissä. Tosin monillahan on nyt kesälomat, että ehkä siitäkin johtunee tämä suurehko osallistujamäärä :)

   Poista
 7. Mukavaa maratonia! :)
  Minuakin jo kovasti jännittää, esim. se, pysynkö hereillä päivällä vai torkahtelenko jatkuvasti.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ja samoin! Itseäni mietittyttää, että kuinkahan ison siivun yöunet haukkaavat tästä lystistä. Minä(kin?) kun olen kova nukkumaan jos vain mahdollista on!

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.