keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Blogistanian lukumaraton II: tänään täällä!


Kohta se alkaa - blogistanian toinen kimppalukumaraton ja minun ihka ensimmäiseni! Innokkaimmat ovat aloitelleet jo keskiyöllä vuorokauden vaihteessa, mutta minä alan pienentämään kirjapinoja kello 12.00 ja luen siitä eteenpäin seuraavat 24 tuntia. Aivan koko aikaa en aio lukea, sillä jossain välissä syön, nukun ja ulkoilenkin, mutta tavoitteena on kuitenkin lukea suurin osa ajasta.

Sen suurempia valmisteluja en ole tehnyt. Kirjat ja herkut  löytyvät, eilen en lukenut kirjoja ja olen etsinyt itselleni suhteellisen rauhallisen lukusopin. Loppu menköön omalla painollaan.

Maratonini sujumista tulen päivittämään tähän samaan postaukseen suht tasaiseen tahtiin, sillä sain kun sainkin matkaani toimivan koneen. (Tässä ystäväni miniläppärissä on amerikkalainen näppäimistö eli ä:n ja ö:n kanssa pelailu on sen verran hidasta puuhaa, että ne voivat tulevista tilannepäivityksistä uupua kokonaan.)

Tervetuloa seuraamaan minun edistymistäni ja tsemppiä kaikille muille maratoonareille!

12.00 - 13.30: Ensimmäinen kirja luettu! 

Alan Bennettin Epätavallinen lukija (s. 115, Basam Books 2008) oli kivan kevyt aloitukseen. Aiheena kirjallisuus ja epätavallinen lukija eivät voisi enää paljon paremmin tilanteeseen sopia. Kirja oli viihdyttävä ja hyvä niin, sillä pientä alkukankeutta on ilmassa. Nyt siirryn ulos aurinkoon seuraavan kirjan kera!

13.30 - 14.40: Toinen kirja luettuna!

Hernan Rivera Letelierin Elokuvankertoja (s. 133, Siltala 2012) oli nopea- ja helppolukuinen kirja, joka antoi vahan potkua tahan touhuun. Valjan taiton vuoksi kirja ei vienyt edes tuntia (sen sijaan ulkona ymparilla porraavat otokat veivat kylla aikaa senkin edesta!). Taidan seuraavaksi napostella jotain kolmannen kirjan parissa. Ja ai niin, aion kertoa enemman ajatuksiani kirjoista sitten maratonin jalkeen. 

14.40 - 16.50: Kolmas kirja takana!

Ranya ElRamlyn Auringon asema (s. 190, Seven 2003) lumosi minut ja maratonin kolmatta kirjaa luin jo suurella innolla. Alkukankeuksista ei enää tietoakaan. Seuraavaksi tiedossa lukupaussi, sillä lähdemme mustikkaan. Sieltä palataan toivottavasti tarmoa ja lukuintoa täynnä jatkamaan.

16.50 - 19.30: Lukupaussi ohi!

Mustikoiden mittainen lukupaussi takana ja seuraava kirja jo tuossa onkin odottelemassa vuoroaan. Yritän lukea vielä pari ohuempaa teosta ennen kuin tartun paksumpaan kaveriin, jonka kanssa ajattelin viettää yön hiljaiset tunnit. Mutta nyt lukemaan!

19.30 - 22.45: Neljäs kirja luettuna!

Ian McEwanin Vieraan turva (s. 138, Seven 2010) oli hieman riskivalinta maratonia ajatellen, sillä en ole kirjailijan suurin fani ja hänen hidas tyylinsä vaatii aikaa. Halusin kuitenkin lukea myös oman hyllyn kirjoja, joten kirja pääsi mukaan. Ja no - kirja oli hidas ja vaati erityistä keskittymistä, mutta oli myös yllätyksekseni jopa ihan hyvä. Aikaa kului myös syömisen  ja perheen kanssa rupattelun merkeissä. Nyt aion vähän verrytellä ennen kuin tartun paksumpaan, mutta tyyliltään kevyempään kirjaan.

22.45 - 00.00: Puolivälissä ollaan! 

12 tuntia ja 640 sivua on nyt takana. Viides kirja lähti hyvää vauhtia liikkeelle ja koska vielä ei väsytä, niin jatkan kirjan parissa kunnes nukahdan. 

00.00 - 3.30: Viides kirja kesken & nukkumaan!

Huh, koskahan olisin viimeksi valvonut näin? 300 sivua hujahti kuin tuosta vain, mutta nyt pakko hetki nukkua. Yritän  herätä ajoissa, jotta ehdin vielä hitusen lukea ennen keskipäivää. Mutta nyt - hyvää yötä!

3.30 - 12.00: Ohi on!

24 tuntia enemman tai vahemman intensiivista lukemista takana. Fiilis on hyva ja 24 tuntia tuntuivat hujahtavan kuin huomaamatta. Paljon ajatuksia ja mietteita tallainen lukumaraton heratti ja tarkoituksena onkin tehda jonkinlainen "maratonin jalkeen" - postaus myohemmin. Kirjoista tulee myos oma arvio varmaan sitten, kun paasen oman koneeni aareen. 

Julie Kiblerin Matkalla kotiin-kirjasta ehdin lukea viime yona ja tanaan aamulla (vaikka nukuinkin aiottua pidempaan) yhteensa 401 sivua. 

Maratonin aikana luin yhteensa: 977 sivua. 
Sivumaara on mielestani hyva, vaikka vahan harmittaa, etta jai noin vahan paahan tonnista! No, ensi kerralla sitten.

Nyt taidan ajatella aamupalaa, joka jai valista kun aloitin heti herattyani lukea. Ja sitten - uskokaa tai alkaa - ajattelin lukea tuon Matkalla kotiin loppuun. Lukuintoani maraton siis ei ainakaan vienyt. Mutta maraton tunnelmiin palaillaan viela myohemmin, siihen asti, hyvaa torstaita!

Mikä lukumaraton? Kurkkaa aiempi postaukseni!

29 kommenttia:

 1. Monipuolinen kirjavalikoima sinulla maratonillesi, mutta niinhän se kannattaa ollakin :) Onnea koitokseen, kiva, että sait läppärin lainaan! Jään seurailemaan sinun ja muiden maratoonareiden etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monipuolisuus oli kylla hyvaksi, mutta kuten uumoilinkin - parhaiten etenin mita enemman kirjassa oli sivuja. Kylla mina vain itseni ja lukutyylini jo tunnen :)

   Mina en ole lukemiselta ehtinyt yhtaan seurata muita, mutta nyt taytyy korjata se asia pikimmiten.

   Poista
 2. Tsemppiä ja hauskuutta maratonille! Itsekin aloitan vasta myöhemmin, sinua noin 5 tuntia jäljessä. Intoa on vaikka muille jakaa ainakin toistaiseksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla taitaa olla nyt loppurutistus menossa, joten tsemppia!

   Poista
 3. Onnea matkaan! Mulla ei ole valmiina niin kirjapinoa kuin eväitäkään, mutta onneksi vielä ehtii :) Mun piti alunperin startata kahdeltatoista, mutta voi olla että lähtö venähtää jälleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taytyykin tasta toinnuttuani tulla kurkkimaan, miten muilla meni/menee :)

   Poista
 4. Tsemppiä maratonillesi! Olen lukenut pinostasi neljä kirjaa. Jännä myöhemmin lukea, mitä niistä ja noista muista pidit. Ja ennen kaikkea, miten ensimmäinen maratonisi sujui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja-arvioita ja maratonpuintia tulossa kylla viela myohemmin. Nyt taytyy hengahtaa. (Eli aion lukea... en vissiin turhaan pida tata kirjablogia, heh!)

   Poista
 5. Muiden maratonien seuraaminen on kiinnostavaa, ehkä vähän liiankin, kun pitäisi itsekin lukea. :) Onnea maratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mina pidattaydyin seuraamasta muita ja yritin keskittya lukemiseen. Nyt taytyykin heti ehtiessani kurkkia miten muilla meni/menee :)

   Poista
 6. Oi, Elokuvankertoja on loistava kirja! Mukavaa maratonin jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mielipiteeni Elokuvankertojasta saattaa jarkyttaa sinua, heh! Mutta hyva maratonkirja!

   Poista
 7. Voi, minun on pakko lukea Elokuvankertoja maratonini aikana, se on tuolla pinossa! Kiitos vinkistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pidit/pidat! Mina tulen kurkkimaan muiden edistymista hieman myohemmin :)

   Poista
 8. Peukut pystyyn maratoonarille! Minäkin olen lukenut maratonin aikana Elokuvankertojan ja Epätavallisen lukijan, hyviä muistoja tulee mieleen <3 Joskus mietitään sitä, jääkö kirjat ollenkaan mieleen, kun niitä lukee vuorokauden aikana monta, mutta minä muistan maratonkirjat paremmin kuin muut keskiverrot lukukokemukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuvankertoja ja Epatavallinen lukija olivat hyvia kirjoja maratoniin! En viela osaa sanoa, miten maratonkirjat jaavat mieleen, mutta ainakin kirjat tukivat hyvin toisiaan. Oli hassua huomata, miten erilaisissa kirjoissa oli mainintoja samoista asioista. Mutta katsotaan kuinka kay.

   Poista
 9. Auringon asema on kaunis ja koskettava. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 10. Bennettistä tykkäsin paljon. :) Tuoreita mustikoita, oih... Kivaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bennet oli ihan hyva. Ja joo, mustikat ovat herkkua :)

   Poista
 11. Luit 12 tunnissa enemmän kuin minä 24:ssä! :D VIeraan turvan olen lukenut, ja mielestäni siinä oli aivan liikaa turhaa kuvailua siitä, kuinka henkilöt pukeutuvat ja lähtevät kaupungilla kävelyille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ei se sivumaara, vaan se, etta nauttii. Eikos se niin ole? ;)

   Minusta kaikki McEwanin kirjat ovat vahan pitkapiimaisia. Ensin hiton hidas alku ja sitten PAM joku juttu ja sitten se on ohi. Ei tyyli vielakaan iske minuun, mutta no tulipa luettua.

   Poista
 12. Hyvä tahti!

  Odotan postaustasi erityisesti Vieraan turvasta ja Epätavallisesta lukijasta. :)

  VastaaPoista
 13. Bennett ja ElRamly, molemmista tykkäsin.

  Hyvä satsi, tulen tässä jälkijunassa hehkuttamaan kun suorituksen aikana ei tosiaan tullut kuin silmäiltyä paria muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat olivat ihan hyvia!

   Olen itsekin ihan tyytyvainen ja hei, mina en ole viela edes aloittanut kierrostani toisten blogeissa. Kohta kylla teen sen!

   Poista
 14. Onnea :) Epätavallinen lukija oli tosiaan hyvä valinta maratonille :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.