keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Heinäkuun luetut & muut kuulumiset


Heinäkuussa olen ollut enemmän poissa kuin kotona, matkustanut useita kilometrejä ja tunteja, nukkunut vieraissa sängyissä ja kaivannut omaani, uittanut varpaitani monilla merenrannoilla, ollut mustikassa ja poiminut mansikoita ja marjoja suoraan puskista suuhuni, katsellut samaa peltomaisemaa monta päivää putkeen, halunnut ottaa mukaani jokaisen näkemäni kissanpennun, ulkoiluttanut ja leikittänyt koiraa, kuunnellut radiota tauotta, ajanut nurmikkoa, ruskettunut auringossa ja kastunut sateessa, tavannut paljon tuttuja ja sukulaisia, pelannut lautapelejä ja korttia, leiponut tuhtia suklaakakkua, saunonut ja katsonut televisiota perheen seurassa. Ja olen lukenut. Lukenut hitaasti ja nopeasti, lukenut samaa kirjaa monta päivää ja monta kirjaa samana päivänä. Olen osallistunut blogistanian toiseen kimppalukumaratoniin ja lukenut 24 tunnin aikana niin paljon kuin olen ehtinyt.

Olen lukenut:

♥ Riikka Pulkkinen: Vieras
 ♥ Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä
Cecilia Samartin: Nora & Alicia
♥ Lionel Shriver: Kaksoisvirhe
♥ Susan Fletcher: Noidan rippi (arvio tulossa)
Alan Bennett: Epätavallinen lukija (arvio tulossa)
 Hernan Rivera Letelier: Elokuvankertoja (arvio tulossa)
♥ Ranya ElRamlyn: Auringon asema (arvio tulossa)
Ian McEwan: Vieraan turva (arvio tulossa)
 ♥ Julie Kibler: Matkalla kotiin (arvio tulossa)
♥ Charles Bukowski: Pulp (arvio tulossa) 

Luettuja on kertynyt ja blogattavien lista kasvanut. Minun piti lähteä sunnuntaina kotiin, mutta jäinkin vielä viikoksi tänne peltojen ja metsien keskelle, joten vajaan viikon päästä vasta tulee  arvioita. Hyviä ja vähemmän hyviä on tullut luettua, ja hyvin erilaisia kirjoja, joten monipuolinen kuukausi on ollut. Olen mennyt ja meinannut niin, etta kirjoja en ole ehtinyt ostamaan kuin yhden (Bernhard Schlink: Lukija) eurolla kirpparilta. Ajattelin tosin käydä  paikallisella kirpparilla, kun sen kirjatarjontaa on kovin kehuttu. Katsotaan. Yhden kirjan olen saanut, mutta siitä lisää arvion yhteydessä. 

Millainen heinäkuu teillä on ollut? 

Haluan vielä ennen elokuun puolelle taipumista toivottaa kaikki uudet lukijat tervetulleiksi ja varoittaa, että ensi viikolla saattaa tulla useampi postaus viikossa. Siihen asti heippa!
 

17 kommenttia:

 1. Kuulostaa nautinnolliselta. Minäkin olen ihan lomamoodissa, enkä käsitä, miten voin mennä kohta töihin! (Ihan tosi mielelläni menen, mutta tuntuu se oudolta tämän pitkän kesän jälkeen.)

  Minäkin luin heinäkuussa paljon ja kaikenlaista. Nyt on kesken (muun muassa) Joyce Carol Oatesin Haudankaivajan tytär, joka on todella vaikuttava. Maratonilla kuin Maria Peuran Valon reunalla, jonka haluaisin kaikkien lukevan!

  Onneksi kesää on vielä monta viikkoa jäljellä. Nautitaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesan jalkeen paluu arkeen on aina aikamoinen loikka. Vaikka kylla itsekin jo vahan kaipaa sita arkeakin kaiken menemisen ja tulemisen keskella. Heh, vaikka en mina viela ole lomailuun kyllastynyt! (Haaveilen muutosta maalle ja arjesta taalla....)

   Oatesia minunkin pitaisi lukea enemman. Olen lukenut vain yhden teoksen, mutta pidin siita paljon. Ehka syksylla sitten. Ja Maria Peura taytyy laittaa korvan taakse!

   Onneksi. Ja nautitaan koko pitkan talven edesta!

   Poista
 2. Kuulostaa todella ihanalta ja rentouttavalta lomalta!
  Olet ehtinyt lukemaan paljon, minäkin olen saanut yllättävän paljon luetuksi nyt tässä kuussa vaikken lomailekaan. :) Innolla odotan tulevia arvioitasi, ei haittaa yhtään että alat tykittää useampia postauksia ensi viikolla! :D

  Kivaa keskiviikkoa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ja rentouttavaa onkin ollut ja mika onni, etta saan viela hetken tata jatkaa taalla maalla :)

   Hih, ensi viikolla tykitetaan, mutta nyt on hyva aika lukea muiden blogeja.

   Kiitos ja kivaa keskiviikkoa sinullekin! :)

   Poista
 3. Kirjoittelinkin omaa listaani, kaikkea on tullut luettua, matkustettiin vain Suomea sinne ja takaisin, ja matkalla oli kiva lukea =)

  Mua kiinnosta, mitä tykkäsin Auringon asemasta, joten sitä odotellessa: kesän ihanaista jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen huono lukemaan matkoilla, paitsi maalla ja mökillä.

   Arviota tulossa ensi viikolla! :)

   Poista
 4. Bukowskin Pulpin arviota odotan tietty, kun sen olen itse lukenut, ahahahahaha. Taidettahan se ei ollut, mutta omasta mielestäni hyvää viihdettä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko mielipiteeni Pulpista julkaisukelpoinen... Heh ei vaan. Bukowskin parashan se ei ole. Mutta kirjoittelen siitä, kun kotiin pääsen :)

   Poista
  2. Siitä kirjasta kyllä tietää sen, että se jakaa mielipiteitä, vaan niin taitavat kaikki kirjat tehdä.

   Poista
 5. Kuulostaa mukavalta kesältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on ollutkin :) toivottavasti sinullakin!

   Poista
 6. Ei ollenkaan huono varoitus tulevista postauksistasi :D Minua kiinnostaakin eniten ajatuksesi Kiblerin ja Fletcherin kirjoista - ensiksi mainitun kun olen lukenut itsekin ja jälkimmäinen kirjailija kiinnostaa toki edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, postauksia kyllä tulee aika pamaus kun vain kunnon koneen ääreen pääsen! Fletcheristä kirjoitan varmasti ensimmäisten joukossa :)

   Poista
 7. Oi, olet lukenut monia kiinnostavia kirjoja. Epätavallinen lukija kiinnostaa minua ja koska itse pidin aikoinaan Auringon asemasta, odotan innolla mitä sinä kirjasta tuumaat.

  Sinun kesäsi on ollut selvästi ihan mahtava. Sellainen kuin kesän pitää ollakin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolla luvassa arvioita aimo annos! :)

   Tämä kesä on ollut hyvä, vapaa ja menevä. On saanut nauttia!

   Poista
 8. Kiva kesä! Oman lomani ensimmäinen puolisko (puolitoista viikkoa pitkä) meni nopeasti mökkeillessä ja erilaisissa riennoissa, mutta syyslokakuussa lomailen vielä toistamiseen ja kesäkiireiden väistyttyä tulee silloin varmasti keskityttyä rentoiluun enemmän. Olen siinä mielessä tosin syksyihminen, että kun illat pimenee ja alkaa kaivata neuletakkia päälle, menojalka alkaa vipattamaan ja yleensä kalenteri täyttyy kaikenlaisesta kivasta, mutta kyllä aina on aikaa hyvälle kirjallekin kotisohvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvähän se lomalla on viipottaa menemään, arkena kun usein tulee jumiteltua kotona. Minäkin olen syksyihminen ja silloin aina energiaa täynnä :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.