perjantai 20. syyskuuta 2013

Kirpparilöydöt & pohdinta: onko kirpparilöytöjen esittelyssä mitään mieltä?


L.M. Montgomery: Sininen linna, 1 e
Herman Koch: Illallinen, 2 e


Syyskuun alussa kirjabloggarit järjestivät tempauksen, jonka idenaa oli ostaa normaalihintainen kirja ja esitellä se blogissa. Tuolloin pohdin, että voisin joskus jatkossakin esitellä normaalihintaisena ostamiani kirjoja, vaikka se tuntuukin vähän hassulta. Tosin nyt on alkanut tuntua hassulta ylipäänsä esitellä blogissa kirjaostoksiaan. Normaalihintaisten kirjojen esittely ei jotenkin tunnu luontevalta, sillä niissä ei ole ollut samaa ideaa mikä taas kirpparilöytöjen tai alennuskirjojen kohdalla on. Kirpparilöytöjen ja alennuskirjojen esittely taas on alkanut tuntua haljulta, sillä sehän on kärjistetysti ajatellen suoraan pois kirjailijan taskusta. Minun voitto, kirjailijan häviö.

Oikeastaan on alkanut nousta pintaan sellainen ajatus, että ehkä pitäisi luopua kirjojen esittelystä blogissa kokonaan. Sillä kirjan ostopaikasta riippumatta se herättää kuitenkin ristiriitaisia tunteita jo minussa. Ja voisin kuvitella, että myös lukijoissa. Eihän muuten olisi syntynyt tempausta, jossa nimenomaan ostetaan normaalihintainen kirja. Onhan se selkeä reaktio johonkin. Ja myönnän, että koin itse tarpeen osallistua, koska ostan harvemmin kirjoja normaalihintaisena ja vielä harvemmin esittelen niitä normaalihintaisia täällä. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Toisaalta tuntuu kurjalta luopua tavasta, joka on syntynyt jo hyvin varhaisessa vaiheessa blogiurallani. Onhan se vähän hassua, mutta toisaalta minusta keventänyt mukavasti blogia ja tuonut siihen oman särmänsä. On myös ihanaa, kun esittelee täällä jotain itselle huikeaa kirpparilöytöä ja tietää melko varmasti, että joku ruudun toisella puolella ymmärtää intoiluni. Kirjablogimaailmassa harvoin saa osakseen samanlaista hämmentynyttä katsetta kun poikaystävältäni, jolle olen yrittänyt kädet täristen selittää, miten ihme on löytää juuri tämä kirja juuri tähän hintaan kirpparilta. 

Eikä kyseessä kuitenkaan ole vain hinta. Vaikka sekin on iso tekijä. Sillä kyllä minä kihersin kun eräs uutuus maksoi kaupassa vielä kolmekymmentä euroa, kun minä ostin omani kirpputorilta neljällä eurolla. Ja eihän kirjan ostoa tarvitse punnita ihan yhtä kauan, jos se maksaa kaksi euroa kuin jos se maksaa kaksikymppiä. Siihen kuitenkin liittyy paljon muutakin. Kirpparilta voi löytää painoksia, joita ei enää myydä missään. Voi löytää harvinaisuuksia, joita ei myöskää saa mistään. Kun kirjakaupasta saa lähes poikkeuksetta sen mitä lähtee hakemaankin, niin kirpparilta voi vain löytää. Se on sattumanvaraista. Onnenkauppaa. Löytämisen iloa.

Päätin kuitenkin, että hitsit, tästä tavasta en luovu. Kirpparilöytöjen esittely on ehkä vähän hassua, mutta iso osa minun blogiani. Koen sen iloksi itselleni ja olen lähes aina saanut vain hyvää palautetta teiltäkin. Olisipa tyhmä luopua tästä vain siksi, että siitä saa väännettyä kyseenalaisen jutun jos niin haluaa. Ja kun totuus on, että kuten ennenkin niin varmasti tulevaisuudessakin suuri osa kirjoistani tulee ostettua kirpputorilta. Kannatan kuitenkin kaiken muun ohella myös kierrättämistä.

Ja hei ihan oikeasti: katsokaa nyt mitä löytöjä! Vitsit miten kauan olen halunnut lukea blogeissa kehutun Illallinen ja nyt se vain tupsahti eteeni uutuuden karheana kahden euron naurettavaan hintaan. Sininen linna on ollut lukulistallani myös pienen ikuisuuden ja kun näin tuon painoksen ja kun näin tuon hinnan, niin - ei sen jälkeen tarvinnut kovin pitkään miettiä hankintaa.

Mutta mitäpä mieltä te olette kirpparilöytöjen esittelystä ylipäänsä? Oma pohdintani nyt ei ihan hirveän syvällistä ole, mutta olisi kiva kuulla muiden mietteitä. Ja kertokaa toki samalla, että millaisia kirjalöytöjä te olette viimeksi tehneet?

Hyvää viikonloppua!


45 kommenttia:

 1. Oi ja voi! Minäkin haluaisin löytää Sinisen linnan! Se on ihana kirja.

  Minun mielestäni kirpparilöytöjen esittely on mielenkiintoista - siis lukijana. Nytkin löytösi valoi uskoa siihen, että ehkä minäkin vielä löydän oman Sinisen linnani. :) Minä ostin viimeksi kirppikseltä Laura Lindstedtin Sakset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole Sinistä linnaa vielä lukenut, mutta nyt aion ja pian!

   Jos en nyt ihan väärin muista, niin tämä on jo toinen pongaamani Sininen linna kirpparilta. Ensimmäinen pongaamani oli todella huonossa kunnossa, niin jätin silloin ostamatta. Onneksi tuli toinen kappale vastaan<3 Etköhän sinäkin siis omasi löydä.

   Sakset on minulle täysin vieras.

   Poista
 2. Hyviä löytöjä. Ota huomioon se, että samasta kirjasta on jo maksettu se täysi hinta. Nyt kirja saa enemmän lukijoita kuin jos se jäisi kirjahyllyyn pölyyntymään. Itse olen ostanut valtavasti kirjoja uusina, alehinnoilla ja kirpparista. Kannatan kierrättämistä ja olen myynyt kirppareilla kirjoja, antanut niitä lahjoiksi ja jos joku on halunnut lainata, olen sanonut, että ei tarvitse palauttaa.
  Mutta olen onnellinen kirjastoista ja siitä valtavasta kirjamäärästä, mitä sieltä voi lainata. Kirjastot maksavat kirjoista, eli me jokainen veronmaksaja maksamme kirjaston kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista ja hyvistä pointeista!

   Poista
 3. Kirpparilöytöjen esittelyt on aivan paikallaan. Tykkään lukea toisten löydöistä (ihanaiset kirjat olet löytänyt!) enkä ainakaan itse ole koskaan vaipunut syyllisyyden valtaan, kun ostelen kirjoja kirpparilta tai vaikka kirjaston poistokärrystä. Sehän on kierrätystä, joka lienee yleensä hyvä asia. Polttaako ne kirpparikirjat pitäisi? :) Ja pitäisikö syyllistyä siitäkin, että käyttää kirjastoa - paremman tuotonhan kirjailija kai saisi, jos kaikki ostaisivat lukemansa kirja itse kaupoista?

  Hiljattain ostin omaksi kirpparilta Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjon parilla eurolla. Huh... kun joku halusi omastaan luopua, niin pitihän se ostaa omaan hyllyyn. Kovakantinen ja hyväkuntoinen (jonka olin jo aikoja sitten lukenut kirjaston kautta)!

  Lopuksi, ostan kyllä normaalihintaisiakin, esim. lahjaksi (ja silloin kirja saattaa olla kalliimpi kuin mitä itselle raaskisin ostaa), joten tuen myös kirjakauppoja ja kirjailijoita sitä kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista!

   Minäkin tykkään lukea toisten löydöistä ja en ole koskaan tätä ajatellut sen enempää, kuin vasta nyt. Jotenkin vain tuntuu hieman haljulta kirjoittaa kirpparikirjoista juuri siksi, että etenkin hyville kirjailijoille toivoisi tietenkin hyvän myynnin ja pulskat rahapalkkiot!

   Minäkin ostan normaalihintaisia, mutta vähemmän. Lahjaksi tosin melkein aina ja usein juurikin kalliimpaa, kuin mitä itselleni ostaisin. Illallisenkin olen itseasiassa aiemmin ostanut kalliimmalla ystävälleni, mutta itselle vasta nyt.

   Poista
 4. Minä luen suurimmaksi osaksi vuosikymmenien takaisia kirjoja ja niitä löytää vain joko kirpparilta tai kirjastosta. Kirjastomatkat ovat kuitenkin nivelvaivojen takia työläitä, joten ainoa keino suuret lukuhalut omaavalle on ostaa kirjoja ja mieluiten mahdollisimman halvalla. Itse pidän kirjablogia ja kirjoitan kirjoista jakaakseni lukukokemuksen, en niinkään sitä, onko kirja kirpparilta ostettu vai uutuustuote.
  Viimeksi ostin nettiantikvariaatista kaksi lännenaiheista nuortenkirjaa.
  MInulle yksi merkityksellimpiä kirjalöytöjä on antikvariaatista ollut Aili Somersalon Päivikin satu jota olin metsästänyt tosi pitkään ennen kuin tärppäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että joitain kirjoja ei enää edes löydä kirjakaupasta. On pakko turvautua kirjastoon tai toivoa löytävänsä kirpparilta.

   Minäkin haluan jakaa lukukokemuksia, mutta alusta asti olen tykännyt aina välillä esitellä kirpparilöytöjä ihan muuten vaan ja taidan kyllä pitää tästä tavasta kiinni.

   Hauska kuulla, että olet löytänyt pitkään etsimäsi kirjan juuri antikvariaatista! Sieltähän sitä varmaan melkein parhaimpia löytöjä tekee.

   Poista
 5. Minusta kirpparilöytöjen esittely on kiinnostavaa, kiinnostavampaa kuin muiden "normaalihintaisten" kirjaostosten.

  Ostamiaan kirjoja voi kehuskella bloggausten yhteydessä tai erikseen, sana on vapaa Suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Mutta jotenkin se on ehkä alkanut tuntua vähän hölmöltä hommalta. Vaikka väliäkös tuon, en ole koskaan väittänyt olevanikaan muuta kuin hölmö ;)

   Kiitos kivasta kommentista!

   Poista
 6. Mulle ei ole juolahtanut mieleenkään koko asia – esitelläkö täyshintaisia kirjoja, kirpparilöytöjä, lahjoja, arvostelukappaleita, kirjastolainoja, whatever. :D Siis en ole koskaan ajatellut, että mitä vikaa tai haittaa missään noissa olisi, koska se on jonkun toisen blogi, se toinen tekee mitä haluaa ja miten itsestä parhaalta tuntuu. En koskaan, en ainakaan muista, ole kohotellut kulmiani jonkun kirjablogin ääressä, että mitäs tuo nyt tuommoista esittelee tai lukee tai on tehnyt. Joten jatka toki sillä linjalla, mikä itsestäsi tuntuu parhaalta, koska mä en ainakaan tunnu ajattelevan mistään mitään :DD Ja mä tykkään lukea kaikkea mahdollista!

  Itse en ole tehnyt mitään varsinaisia kirjalöytöjä pitkiin aikoihin, kun en ole käynyt etsimässäkään, mutta viimeksi kaupasta ostin Peter Franzénin Samoilla silmillä, joka onkin jo luvussa. Vaikuttaa hyvältä, kuten esikoinenkin oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Laura, joka ei ajattele mistään mitään<3

   En minäkään sitä ole hirveästi aiemmin ajatellut, mutta nyt se on noussut pintaan. Ehkä syynä lienee tuo normaalihintaisten kirjojen ostamisen mainostus. Tuntuu jotenkin syylliseltä ensin kirjoittaa moista ja sitten esitelläkin pian uusia kirpparihankintoja... eh.

   No ehkä moista ei pidä liikaa miettiä vaan tehdä, mikä parhaalta tuntuu. Ainakaan hirveän moni ei (vielä) ole motkottanut ;)

   Franzénia en ole itse lukenut, mutta kirjojen aiheet kyllä kuulostavat kiinnostavilta.

   Poista
 7. Kyllä kirpparilöytöjä saa minusta hehkuttaa koska löytäminenhän on hienoa, ja vakavissaan, en usko että kovinkaan usein kirpparilöydöt ovat pois uusien kirjojen ostosta, jos ei ostaisi kirpparilta niin silloin ei olisi kai ostanut lainkaan.

  Kirppiksellä työskentelevänä käsien kautta kulkee aika paljon kirjoja ja niitä tulee kanssa aika ajoin otettua itselle luettavaksi (ostaminen on vähän harvinaisempaa, ennemmin luen kerran ja tuon sitten takaisin). Viimeisin tällainen bloggaamani on Tomasi di Lampedusan Tiikerikissa, ja tuossa yksi toinen kirja odottaa lukujonossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tämä on monien mielestä ihan okei! Jotenkin tämä on minusta ollut aina ihan kiva tapa, mutta nyt tuon syyskuun alun tempauksen jälkeen vähän tuntunut haljulta. Ehkä ihan turhaan? Eihän se, että ostaa kirjan kirpparilta kuitenkaan tarkoita, ettei ostaisi myös normaalihintaisiakin. Tai käyttäisi kirjastoa.

   Vitsit olen salaa kade, että sinulla on tuollainen etulyöntiasema päästä ensimmäisenä katsomaan kirpparille saapuvia kirjoja! Hitsit!

   Poista
 8. Esittele pois, jos siltä tuntuu, tietenkin! =D Onhan se kiva katsella, mitä kirjoja toiset ovat löytäneet, vaikkakaan omaan filosofiaani se ei kuulu. En kierrä kirppareita, ja jos jonkin kirjan ostan kaupasta, esittelen sen sitten kun olen sen lukenut. =D Minäkin himoan tuota Illallista, onpa kyllä hieno löytö, Akateemisessa hipelöin sitä (viidentoista euron hintaan), mutta sinnepä se jäi. =D Ehkäpä kirjastosta sen vielä bongaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos kommentista! Ja onhan tämä ehkä vähän hassu tapa näitä esitellä, mutta kun minusta se on välillä niin kivaa.

   Illallinen oli hieno löytö. Juuri siistä syystä, että itseltäkin se olisi 15 euron hintaan kauppaan jäänyt. TOSIN ostin kirjan jo aiemmin ystävälleni lahjaksi vähän kalliimmalla, mutta itselle vasta nyt.

   Poista
 9. Pyh pah! Ehkä mä olen vähän itsekäs ja ahne, kun välitän vain omasta kukkarostani, mutta mä ajattelin huomenna vähän leijua mun tämänpäiväisillä löydöilläni. Prismassa oli synttärihulinat ja sieltä löytyi kolme viimevuotista uutuutta ihan pilkkahintaan. Pulkkisen Vieras 5 euroa, Hautalan Kansalliskirja euron ja Ollikaisen Nälkävuosi 2 euroa!

  Jokainen ostaa sen hintaisia juttuja kuin itse haluaa. Mä sijoitan normaalihintaiseen kirjaan aika harvoin. Varsinkin jos se on suomenkielinen ja hinta huitelee 30 euron tietämillä. Sellaisia ostan vain jos kyseessä on joku pitkään odotettu supertärkeä kirja (köhPotteritköh).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hulluja löytöjä sulla! Ja hyviä. Mitä nyt Kansalliskirjasta en hirveästi itse syttynyt.

   Sitähän se on, että niin pitää tehdä kuin haluaa. Mutta ehkä tässä blogimaailmassa väistämättäkin alkaa välillä vähän miettiä, että mitähän nuo lukijat nyt tuumaa, kun TAAS esittelen kirpparikirjoja enkä mitään normaalihintaisia....

   Ja Potterit joo, ne olen minäkin ostanut suurimmaksi osaksi ihan täyteen hintaan :D

   Poista
 10. Älä luovu missään nimessä. Kuten itse sanoit, olet jo kovin varhaisessa vaiheessa esitellyt blogissasi kirjaostoksia. Mukava näitä on joka kerta katsella ja lukea.

  Kirja kiertäköön, meillä on kaikilla koko elämä aikaa hankkia kirjoja kaikilla mahdollisilla tavoilla: kaupasta, kirpparilta, kirjastosta, kerjäämällä. :)

  Nämä esittelyt ovat omaleimaisia ainun blogissasi, ja pidän näistä valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna<3

   Sinun kommenttisi todellakin made my day.

   Poista
 11. Ihannehan olisi työpaikkani kannalta että kaikki uutuuskirjat saataisiin myydyksi sillä kampanjahinnalla mutta eihän se niin mene missään kirjakaupassa. Alekamppiksia/erikoistarjouksia on pitkin vuotta ja varsinkin nyt kun kauppaan tulee paljon syksyn uutuuksia niin on tarvetta tulee tyhjätä varastoja, hyllyt muuten alkaa täyttymään myymättömistä kirjoista - se mikä aika sitten missä kaupassa on koska on pakko laskea hintaa että saa ne kirjat myytyä jotka on ostettu yli vuosi sitten (varaston kun ei parane kasvaa ja kasvaa). Mutta se että kirja joutuu roskiin/poltetuksi tuntuu kirjan ystävästä ikävältä ajatukselta (näin valitettavasti välillä osalla kirjoista käy, kun kukaan ei huoli edes ilmaiseksi, mikä toki kirjakaupassa on harvinaista, silloin lähtee vaikka joku auton korjausopaskin näin kärjistetysti sanottuna). Minusta on silti hienoa että on monia kanavia mistä ostaa käytettyjä kirjoja (kirppikset, antikvariaatit, INFO-kirjakaupat ja todennäköisesti muutkin kirjakaupata tekevät yhteistyötä antikvariaattien kanssa), voin antaa jollekin kirjan jota ei enää itse tarvitse ja sitten on myös bookcrossing. Ja ilman kirjastoja olisi minultakin jäänyt moni kirja lukematta - ymmärrän että kirjaston on tarve kehittyä mutta itsestä tuntuu surulliselta jos kirjahankintojen määrärahat pienevät enemmän ja enemmän kun tarvitaan rahaa muihin toimintoihin. Mutta toisaalta se on meistä lainaajistakin kiinni että jos lainaamme yhä enemmän ja enemmän niin myös lainaustilastot näyttävät että tarvetta on kirjastossa kirjoille ja muullekin kirjaformaatille. Niin ja siis minusta on ihana lukea mistä ja millaisia kirjoja ihmiset on ostaneet. Niinkuin blogini nimi sanoo, elämä on täynnä kaikkea kirjasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta kommentista!

   Minustakin on sääli, että kirjastojen tilanne näyttää vähän uhkaavalta. Itse pyrin tasaisesti lainaamaan kirjoja, mutta tällä hetkellä oma hylly pursuilee niin paljon kirjoja, että pakko lainaamisen sijaan vähän lukea niitäkin. Kirjastoa pitäisi ehkä kamppanjoida nimenomaan sillä, että siellä pääsee myös irrottautumaan siitä kaikesta nykypäivän menosta. Tarkoitan siis, että ovathan e-kirjat ja muut nykypäivää, mutta toisaalta jatkuva koneiden käyttö voi rasittaa ja näin voisi olla kenelle vain terveellistä vähän irrottautua siitä kaikesta. Tai näin äkkiseltään tuli itselleni mieleen.

   Hauska kuulla, että sinusta on kiva lukea tällaisia postauksia. Koska niin on minustakin!

   Poista
 12. Kun aloin lukemaan tekstiäsi mietin että apuapapua, toivottavasti et nyt luovu näistä kirpparipostauksista! Pidän näistä todella paljon ja on ihanaa nähdä toisten löytöjä. Ja muuten, mielenkiinnolla odotan arviotasi Illallisesta, itse jätin kesken..
  Viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä<3

   Kiva, että pidät näistä. Ja katsotaan kuinka Illallisen kanssa käy ;)

   Poista
 13. Mielestäni kirjaostosten bloggaamisessa ei ole mitään pahaa. Luen niitä mielellään, joten jatka ihmeessä niistä bloggaamista! :) (Ja olen kateudesta vihreä jos joku on löytänyt edullisesti kirjan jota himoitsen) Minusta Osta normaalihintainen kirja -päivä onnistui herättämään monelta eri kantilta, sinulla ehkä siltä kantilta, että mitä kirjaostoksia kannattaisi blogata, minä taas havahduin siihen, kuinka kalliita kirjat ovat ja miten asiaan voitaisiin saada muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että niin monen mielestä tämä on edelleen ihan okei, että välillä vähän höpisee mitä kirjoja on tullut ostaneeksi. Vaikka se kieltämättä vähän hassua ehkä onkin :D

   Se on kyllä totta, että uutuudet ovat kovin kalliita. Mutta en usko, että niiden hinnat kovin herkästi putoamaan tulevat. Niin moni taho tarvitsee niistä korvauksen. TOSIN luulen, että hieman halvemmilla kirjojen hinnoilla menekki olisi suurempi.

   Poista
 14. Ei ole totta, miten Illallinen kahdella eurolla?! Haluaisin ehkä sen omaani hyllyyni, se oli niin hyvä lukukokemus :) Toivottavasti pidät siitä!

  Mielenkiintoinen teksti ja paljon hyviä kommentteja. Olen aika pitkälti kaikkien kanssa samaa mieltä, kirjalöytöjä on ihanaa lukea/ katsella blogeista!
  Minustakin on kiva silloin tällöin esitellä jotain ostoksia, vähän jotain erilaista tavallisten kirja-arvioiden keskellä.
  Ei mielestäni kirjojen kierrättäminen/ ostaminen/ lainaaminen/ esittely ole keneltäkään pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kahdella eurolla kyllä! Hih, vähän olin innoissani ;) Katsotaan pidänkö. Jos en, niin ainahan voin lahjoittaa sen sinulle.

   Kiva kyllä, että niin monet tykkäävät näistä välipostauksista, joissa esitellään ostamiaan kirjoja. Itsekin pidän niistä kovasti, mutta tosiaan tuo alkukuun tempaus sai pohtimaan tätä vähän uudelta kantilta.

   Poista
 15. Kyllä saa – ja suorastaan pitää! esitellä kirpparilöytöjä, etenkin jos ne ovat niin ihania kuin nuo kaksi tuossa kuvassa! Tai siis Sininen linna on ihana ja Illallinen on kamala, mutta hyvä kirja.

  Komppaan monia muita tässä ketjussa: second hand- ja aleostokset eivät ole pois normaalihintaisten kirjojen myynnistä. Olisi ekologisestikin kestämätöntä, jos jokainen lukutoukka ostaisi jokaisen kirjansa uutena eikä laittaisi sitä kiertoon / lainaisi kirjastosta mitään jne.

  Nimenomaan edulliste, ja vieläpä käytettyjen, kirjalöytöjen esittelystä ei pitäisi tuntea huonoa omaatuntoa. Sen sijaan kalliiden ostosten (olivat ne sitten kirjoja tai jotain muuta) jatkuva esittely voisi antaa kulutuskeskeisen kuvan ja herättää joissakuissa kateutta. No, itse asiassa minä olen (hyvällä tavalla) kateellinen kanssabloggaajien kirppiskirjalöydöistä, sillä meilläpäinkään ei ole kirppiksiä tai antikvariaatteja, joista löytyisi edullisesti uutuuksia tai muita kiinnostavia kirjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että niin monet pitävät tällaisista postauksista ja että ovat kanssani samoilla linjoilla. Minäkin kannatan kierrätystä - no en kai muuten kirppareita koluaisi - ja en koskaan edes ole haaveillut, että voisin ostaa kaikki kirjani uutena TAI että ylipäänsä ostaisin kaikki lukemani kirjat. Mutta alkukuun tempaus vain sai pohtimaan tätä asiaa myös toisesta näkökulmasta. Eihän me kirjailijoidenkaan nälkään haluta kuolevan ;)

   Hih ja minäkin olen kyllä kateellisempi (hyvällä tavalla myöskin) kirpparilöydöistä kuin jos joku on ostanut uutuutena jotain. Koska se ensimmäinen vaatii aikamoista tuuria ja jälkimmäinen "vain" rahaa.

   Poista
 16. Harvassa taitavat olla kirjailijat, jotka olisivat kovin harmissaan siitä, että heidän kirjojaan luetaan ja vieläpä esitellään julkisesti. Olivat kirjat sitten kirjastosta, kaupasta tai antikvariaatista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelisin. Toki tuskin harva kirjailija sitäkään harmittelee, jos joku maksaa heidän kirjoistaan täyden hinnan ;)

   Poista
 17. Katri, oi mitkä kirjat oletkaan löytänyt ja vielä edullisesti! Molemmat, sekä Sininen linna että Illallinen olivat minulle 'enemmän'.

  Minua itseäni eivät kirpparit kiinnosta, en ole vain sitä tyyppiä, mutta kirjakauppojen alet ovatkin sitten jo ihan toinen juttu;)

  Minä ostin ystävälleni viime viikolla lahjaksi Piikka Pelon Jokapäiävinen elämämme ja maksoin siitä runsaat 40 euroa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä itsekin tosi iloinen löydöistäni! Koska ovat melko harvinaislaatuisempia näkyjä kirppareilla.

   Kirpputorit ja alennusmyynnit ovat minulle molemmat paikkoja, joista kyllä rahaan kirjoja kotiin välillä vähän turhankin reippahasti.

   Huh, kallis oli ostoksesi. Mutta hienoa, että normaalihintaisiakin kirjoja ostetaan ja niinhän minäkin ostan. Ehkä tässä kirpparilöytöjen esittelyssä vain se vähän jää sivuun, kun ei niitä normaalihintaisia oikein osaa blogiin tuoda vain ostoksena.

   Poista
 18. Kirjahankinnat ovat aina iloinen asia, ovatpa sitten peräisin kirpparilta tai uutuushyllystä! ;)

  VastaaPoista
 19. Hei, minäkin kannatan sitä, että kukin blogatkoon siitä, mistä itse kokee mukavaksi blogata. Itsehän hyppään niiden postausten yli, jotka eivät kiinnosta ja varmasti muutkin osaavat tehdä niin. Tosin kirpparilöytöpostauksesi luen aina :)

  Opiskelijana taloudellinen tilanteeni harvoin sallii täysihintaisten kirjojen ostamista, mutta haaveilen kovasti siitä, että jos joskus olisi varaa ostaa yksi täysihintainen kirja esim. kerran kuussa. Se olisi kuin karkkipäivä, kun saisi rauhassa vaeltaa hyllyjen välissä ja valita kiinnostavimman kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelen, että jokainen bloggaa mikä omalta tuntuu. Mutta on kyllä hauska kuulla muiden mielipiteitä tästä asiasta ihan siksi, että yksin usein jää näkemään asian vain yhdeltä kantilta ja ehkä turhaan epäröimään. Minä pitkään mietin kirjoitanko tästä lainkaan ja nyt olen tosi iloinen, että kirjoitin, koska kaikilta on tullut niin hyviä kommentteja ja hyviä pointteja!

   Ja hauska kuulla, että tykkäät tällaisista postauksista. Kirjoittelen niitä jatkossakin mielelläni kun tiedän, että ainakin joku muukin tykkää niistä kuin minä :D

   Taloudellinen tilanne minullakin on usein se este, mikä estää täysihintaisten ostamisen itselleni. Toisaalta sitten lahjaksi ostan niitä pitkin vuotta. Mutta ehkäpä sitten kun työelämä on vakaampaa, niin voikin itseään "karkkipäivillä" hemmotella :) Toivotaan näin!

   Poista
 20. Mutta kirpparilöytöjen esittelyhän on mahtavaa - ekologisuuden brändäämistä parhaimmillaan! Ja jos tapa tuntuu rakkaalta, niin älä anna minkään vaikuttaa. Teet juuri niin kuin parhaalta tuntuu. Blogisi on ihana ja paras tällaisenaan, rakastan muuten uutta banneria (tai mikä hän nyt onkaan, ihana kuitenkin! <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora<3

   Omista lähtökohdista ja haluistahan täällä blogataan, mutta välillä sitä sitten harhautuu ehkä turhaankin epäröimään, että tekeekö sittenkin jotain vähän hölmösti. Ja aina on kiva kuulla myös muiden mielipiteitä. Esimerkiksi nyt on tullut esiin tosi hyviä pointteja, joita ilman tätä postausta olisin jäänyt vaille :)

   Poista
 21. Täällä on niin hyviä kommentteja, että komppaan vain muita, mutta kirpparikirjoista on aina kiva lukea. Etsin usein joitakin kirjoja nettidivareista ja muualta ja on innostavaa huomata, että hyviä löytöjä tehdään. Lisäksi tälläkin tavalla saa lukuvinkkejä.

  Ja Sininen linna, oi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kyllä kuulla, että monet pitävät näistä postauksista. Koska näitä on ihan kiva aina välillä tehdä! Ja totta, että näinkin saa toki lukuvinkkejä :)

   Toivottavasti pidän kirjan sisällöstä edes puolet yhtä paljon kuin tuosta "mummola"-painoksesta, kuten siskoni totesi.

   Poista
 22. Mä en ole jostain syystä kauhean kiinnostunut toisten kirjaostoksista, vaan ennemmin niitten kirjojen sisällöstä. Jos itse esittelisin ostoksiani blogissani, esittelisin tasapuolisesti kaikkia riippumatta ostopaikasta, koska normaalihintaiset kaupasta ostetut kirjatkin usein ilahduttaa samalla tavalla kuin muutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Vaikka minä tykkään kirjoittaa näitä postauksia ja lukea muidenkin blogeista, niin ymmärrän, ettei kaikkia voi kiinnostaa (eikä se nyt tietenkään ole edes tarkoitus). Se on yksi syy miksi tätäkin postausta pohdin, koska vähän tuntuu siltä, että tällainen tapa on jotenkin naurettavaa.

   Normaalihintaisetkin ilahduttavat paljon, mutta jostain syystä itse olen kokenut niistä kirjoittamisen vähän hankalaksi blogiin. Ainakaan erillisiin postauksiin. Kuukausikoosteissa usein mainitsen ostamani kirjat.

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 23. Anna tulla vain, kirjaostospostauksia on kiva lukea, oli ostokset sitten normaalihintaisia tai kirppari/alelöytöjä :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.