keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Paljon asiaa: lukutaitokampanja, mainos & blogiremppa


Kirjablogeissa ollaan tällä viikolla (6.9 - 13.9) kampanjoitu lukutaidon puolesta. Vaikka meille kirjabloggareille ja blogien lukijoille lukutaito on itsestäänselvyys, niin kaikille näin ei ole. Maailmassa on noin 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja vain kolmasosalla maailman lapsista on mahdollisuus käydä koulua.

En osaa itse edes ajatella, etten osaisi lukea. Se tuntuisi vähän samalta, kuin ei osaisi hengittää tai kävellä. Silti monelle lukutaidottomuus on arkea ja lukutaito vain haave. Lukutaito on kuitenkin avain parempaan arkeen, sen avulla on esimerkiksi parempi mahdollisuus työllistyä ja olla mukana maailman menossa. Tästä syystä Suomen Pakolaisapu järjestää pakolaisille lukutaitokoulutusta ja tällä viikolla kirjabloggaajat ovat mukana haastamassa lukijoitaan lahjoittamaan euron jokaisesta tällä viikolla luetusta ja blogissa arvioidusta kirjasta. 

En itse valitettavasti ehtinyt alusta alkean mukaan kampanjaan, mutta onneksi monet ovat ehtineet kampanjan aikana jo paljon lukea ja lahjoituksia onkin kertynyt mukavasti. Itse osallistun kampanjaan tällä kertaa vain lahjoittajana, mutta toivon, että moni teistä tekee saman! Jo muutamalla eurolla on mukana tukemassa.

Kampanjasta voi lukea lisää esimerkiksi Kirjainten virrassa- blogista ja lahjoituksen voi tehdä täällä.Luin vähän aika sitten Pasi Ilmari Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta, josta tykkäsin kovasti. Nyt odotan, että pääsen lukemaan Harjukaupungin salakäytävät sekä kirjailijalta lokakuussa ilmestyvän uutuuden Sielut kulkevat sateessa

Koska Jääskeläinen teki minuun hyvän vaikutuksen, päätin osallistua kirjailijan mainoskisaan. Kisan ideana on ensinnäkin tietenkin mainostaa Jääskeläisen uutta kirjaa, mutta myös huomioida se, että kustantamoilla harvoin on varaa mainostaa muita kuin varmasti menestyviä kirjoja. Näin monet hyvätkin kirjat jäävät ilman kunnon mainostusta ja huomiota, jotka taas ovat avain siihen, että kirjat päätyvät useampien lukijoiden käsiin. Mikä taas on avain siihen, että kirjailija saisi edes ohkaisen leivän pöytäänsä ja saisi paremman mahdollisuuden keskittyä kirjoittamiseen.

Jos kaipaat erilaista ja tuoretta kotimaista teosta, niin suosittelen kyllä tutustumaan Jääskeläisen teoksiin. Voisin väittää, että ihan hirveän montaa samanlaista kirjaa et ole voinut lukea aiemmin. 

Kannattaa muuten pitää mainoskisan idea mielessä, vaikka juuri Jääskeläistä ei haluaisikaan mainostaa. Sillä olen varma, että kaikki kirjailijat ilahtuvat aina, jos heidän teoksensa huomiota jossain saavat ja näin ehkä keräävät uusia lukijoita. Mainostaa voi vaikka sitä omaa lempparia, jota kukaan muu ei tunnu huomaavan!


 
Syksy on minulle aina muutosten aikaa ja se näkyy jälleen blogissani. Kun ulkona lehdet tippuvat puissa, saa kesäinen kukkaloiste ja iloiset värit väistyä täällä blogissakin. Kuten moni on varmaan huomannut, niin blogini banneri on vaihtunut, sivupalkki kokenut pienen rempan ja värimaailma hieman muuttunut. Myös Minä&blogi - sivu on osittain uusittu.

Bannerin kuva on tällä kertaa minun itseni ottama ja tietenkin myös muokkaama. Olen koko ajan mennyt siihen suuntaan, että blogissa ei enää olisi kuin itse ottamiani kuvia ja tämä tarkoittaa sitä, että syksyn aikana ensimmäisten postausteni kuvat kirjojen kansista saavat lähtöpassit. Olen ne lainannut kustantamon sivuilta, ja vaikka se luvallista onkin, niin en koe niiden sopivan enää blogiini. Jotkut aiemmat postaukseni saattavat siis jatkossa olla kuvattomia, mutta sama asia niistä silti välittyy. Uusissa postauksissa jatkan samalla linjalla ja otan kirjojen kansista kuvat itse.

Mielipiteitä ulkoasusta otetaan tietenkin mielellään vastaan.

Ihanaa syksyä kaikille!

18 kommenttia:

 1. Ihana uusi banneri! (: Muutenkin tykkään blogisi asusta paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mukava kuulla, että blogini ulkoasu miellyttää muitakin kuin vain minua :)

   Poista
 2. Aivan mykistävän kauniilta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania uusia ulkoasujuttuja! Missä olet saanut otettua noin hienon bannerikuvan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kun muutkin tykkää! Kuva on otettu laivalta matkalla Helsingistä Tallinnaan.

   Poista
 4. Aivan upea uusi banneri. Silmä lepää. :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis bannerikuva ja muutenkin ihanan kuulas ulkoasu! Minäkin olen miettinyt isompaa blogiremppaa, mutta toistaiseksi tyytynyt vain vaihtamaan taustakuvan. No, inspiraatiota odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura<3

   Minulla blogi tuntuu elävän jatkuvasti, mutta ehkä se on tämä taipumukseni kyllästyä herkästi. Ja toisaalta blogi tuntuu koko ajan muuttuvan vain enemmän omannäköisekseni.

   Sinulla on kyllä ihana se uusi taustakuva!

   Poista
 6. Uusi banneri on oikein tyylikäs, blogin otsikko vaan erottuu ainakin minulla hieman heikosti noin vaaleaa taustaa vastaan. Mutta yleisilme sivuilla on mukavan rauhallinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestäsi! Minä pohdin pitkään, että onko blogin otsikko nyt liian vaalea, että häivettyykö se jo liikaakin, mutta päätin sen nyt kuitenkin antaa olla. Tarkoitukseni oli, että se vähän häivettyisi kuin sumu... Jos tässä muutamassa päivässä se tuntuu olevan turhan vaalea, niin muutan sen sitten näkyvämmäksi.

   Poista
 7. Ihana ja herkkä bannerikuva, muutenkin uudistus näyttää levolliselta ja hienolta :)

  VastaaPoista
 8. Sellaista vain tuli mieleen, kun tosiaan olen juuri Turkuun muuttanut, mikä olisi hyvä kirpputori löytää kirjoja? Olen huomannut, että olet aika usein tehnyt hyviä kirjalöytöjä kirppiksiltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen itse ostanut varmaan jokaiselta Turun kirpputorilta kirjoja, mutta ehkä eniten/parhainta tarjontaa on yleensä ollut Manhattanilla tai Kontissa. Toisaalta olen tehnyt huikeita löytöjä myös länsikeskuksen Kirppis-Centteristä (kirjoitetaankohan se edes noin?) ja Linkkikirppikseltä. Ihana kirppis ja juuri avattu Paikallinen kirpputori ovat myös oivia paikkoja tehdä kirjalöytöjä :)

   Poista
 9. Vähän jälkijunassa kommentoin - todella kaunis bannerikuva! :)

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.