maanantai 30. syyskuuta 2013

Syyskuun kotimainen kirjasato & sananen lokakuusta


Syyskuussa luin kuin vahingossa pääasiassa vain kotimaista kirjallisuutta, mikä on ehkä minun kohdallani melko poikkeuksellista. Jostain syystä kotimainen kirjallisuus tuntuu aina jäävän vähän muiden jalkoihin ja myönnän, että odotukseni kotimaista kirjallisuutta kohtaan eivät useinkaan ole kovin korkealla. Tässä kuussa kuitenkin sain kunnon annoksen kotimaisia teoksia ja ilokseni täytyy sanoa, että melko hyviä sellaisia.

Syyskuussa luin
Eve Hietamies: Yösyöttö
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta
Laura Save: Paljain jaloin
Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän
Pauliina Rauhala: Taivaslaulu
Philip Teir: Talvisota - avioliittoromaani

Anna Kareninaa, joka vielä vähän kesken

Syyskuussa ostin
Haruki Murakami: Norwegian Wood 10 e
Herman Koch: Illallinen 2 e
L.M. Motgomery: Sininen linna 1 e
Kazuo Ishiguro: Pitkän päivän ilta 2 e
Cecilia Samartin: La Peregrina 2,50 e 
Tove Jansson: Kuvanveistäjän tytär 7,95 e
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät 6,95 e
Kristina Carlson: William N. Päiväkirja 2,95 e
+
Sain kolme kirjaa


Lokakuussa blogissani piti olla hieman erilainen kuukausi, mutta erinäisistä syistä se siirtyy varmaan marraskuulle. Mutta erilainen kuukausi lokakuusta varmasti kuitenkin tulee minulle itselleni, sillä aloitin tänään itselleni aivan uudessa työpaikassa ja vaikka päiväni eivät konkreettisesti kovin raskaita ole, niin ainakin tänään tuli niin paljon kaikkea uutta tietoa, että vähän väkisinkin kyllä väsyttää. Voi siis olla, että lukeminen voi ainakin alkukuussa olla vähän heikkoa, mutta kunhan tilanne tasaantuu, niin eiköhän sitä jälleen lukemiseenkin riitä energiaa.

Nyt energia ei kuitenkaan riitä tämän pidemmälle, joten hyvää huomenna alkavaa lokakuuta kaikille!

12 kommenttia:

 1. Meillä olikin sitten melko samanlainen syyskuu, sillä minäkin luin harvinaisen paljon kotimaista kirjallisuutta! Hassua :) Mutta seuraavat lukujonossa olevat useat kirjat ovatkin sitten kaikki käännöskirjallisuutta, pl. tällä hetkellä lukemani, ellen sitten jossain välissä intoudu jonkun kotimaisen pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua tosiaan! Minulla on nyt kesken muutama käännöskirja, mutta kyllä lokakuussa ainakin yhden kotimaisen tulen lukemaan - luultavasti saman, kuin mikä sinulla on nyt kesken ;)

   Poista
 2. Hieno kuva :)
  Blogattiin molemmat Itkosesta, sinulla oli oikein hyvä bloggaus. Anna Kareniinan bloggausta odottelen.
  ***
  Itsellekin, kun työt vaihtuivat syksykisi, aikaa lukemiseen ei ole ollut vaan menen eteenpäin kesällä lukemieni ja ennalta blogattujen voimin, olen lukenut yhtä 400-sivuista kirjaa jo viikon, enkä ole edes puolivälissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Niin blogattiin. Ja olikin hauska lukea toisen mietteitä kirjasta, kun oli juuri sen itse lukenut. Anna Karenina tulee varmasti lokakuun aikana, jahkan ehdin viimeiset sivut vielä lukea.

   Syksy on muutosten aikaa. Minä kyllä luulen, että saan lukuvireeni pian takaisin, mutta nyt juuri on vähän hitaampi vaihe.

   Poista
 3. Olet lukenut ihania kirjoja Katri. <3 Melkein kaikki ovat minulle tuttuja, ja ihania kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen! Pääasiassa minäkin kaikista pidin :)

   Poista
 4. Syyskuu oli minullekin kotimaisen kirjallisuuden kuukausi kuudella kirjalla. Luin myös kuusi ulkomaista kirjaa, joista suosittelen Katherine Boon Kätkössä kauniin ikuisen kirjaa. Se kertoo intialaisesta slummista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni tuntuu lukeneen nyt syyskuussa enemmän kotimaista. Katherine Boon kirja itseasiassa odotteleekin jo hyllyssä! :)

   Poista
 5. Onnea uuteen työpaikkaan! Carlsonin William N. päiväkirja oli minusta ihan mahtava, mutta vaati useamman lukukerran (käytin sitä yhden kurssin esseen pohjalla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska kuulla, että olet pitänyt kirjasta. Se on sen verran ohukainen, että taidan lukea sen jo pian. Katsotaan kuinka monta kertaa ;)

   Poista
 6. Onnea uusiin haasteisiin!:) Oletkin näköjään lukenut lähiaikoina kirjoja, jotka ovat minullakin lähitulevaisuudessa luvussa. Parin päivän sisään luen Taivaslaulun ja sitten onkin jo Talvisodan vuoro. Tulen kurkkimaan arvioitasi myöhemmin tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minä jään odottelemaan sinun arvioitasi ko. kirjoista :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.