perjantai 1. marraskuuta 2013

Loppui lokakuu ja alkoi jokin aivan muu


Lokakuu oli ihana. Aurinkoinen ja lämmin. Täynnä uutta. Vaikka kiire, ajottainen väsymys ja huutava kahvin tarve tulivat myös tutuiksi, se ei haitannut. Lokakuu oli minun kuukauteni. Niin hyvä, että sen voimalla ehkä jaksaa tulevatkin pimeämmät ja kylmemmät kuukaudet. Kirjabloggaajana täytyy tietenkin kertoa millainen kirjakuukauteni oli. Ostettujen kirjojen suhteen lokakuu oli runsas, mutta lukeminen jäi vähemmälle. Oikeastaan luin vain neljä kirjaa sekä sain Anna Kareninan päätökseen, mutta siitä suurimman osan luin jo aiemmin.


Luetut

Lauren Oliver: Requiem - rakkaus palaa
Leo Tolstoi: Anna Karenina
Leena Parkkinen: Galtbystä länteen
Michael Cunningham: Koti maailman laidassa
Lisa See: Pionin rakkaus

Ostetut
Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi 9,90 e
Chimamanda Ngozi Adichie: Puolikas keltaista aurinkoa 3,90 e
Téa Obreht: Tiikerin vaimo 3,90 e
Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis 3,90 e
Chris Cleave: Little Been tarina 3,90 e
Cecilia Samartin: Kaunis sydän 3,90 e
Bo Carpelan: Kulkeva varjo 2,95 e
Antti Hyry: Uuni 2,95 e
Herta Müller: Hengityskeinu 2,95 e
Mario Vargas Llosa: Tuhma tyttö 4,95 e
Kang Chol-hwan, Pierre Rigoulot: Pjongjangin akvaariot
 - 10 vuotta Pohjois-Korean Gulagissa 1 e


Kuten huomata saattaa, oman hyllyn varustelu on selkeästi ollut käynnissä lokakuussa. Toiset elolliset keräävät ruokaa varastoon talven varalle, minä taasen kirjoja. Kukin tyylillään. Ja koska oma hylly pursuilee lukemattomia kirjoja, niin loppuvuosi käytetäänkin niitä lukien.

Nämä kuukauden koosteet, jotka tänä vuonna otin itselleni tavaksi, ovat alkaneet hieman puuduttamaan. Harvoin tahtoo olla mitään kovin jännää sanottavaa kuukauden vaihtumisesta toiseen. Koska kuitenkin vuoden alussa lupasin kirjata tänne ylös jokaisen ostamani kirjan, niin vuoden loppuun jatketaan samaan malliin. Ensi vuodelle ajattelin kuitenkin keksiä jotain muuta. Vai jaksaako joku oikeasti lukea näitä kuukauden koosteita enemmänkin? 

Mutta kaikesta huolimatta hyvää marraskuuta ja viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Kuukauden kooste on tärkeintä itse kirjoittajalle, että huomaa miten kuukausi on mennyt. Mutta ehkä se, että arvioisit tulevaa kuukautta, mitä aiot lukea ja oletko mukana lukupiireissä ja tällainen voisi olla hyvä, sillä silloin moni voisi antaa vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja itseäni vartenhan näitä pääasiassa kirjoitankin. En oleta edes murto-osan lukijoista saavan näistä paljonkaan irti.

   Tulevasta on vaikea kirjoittaa enempää. Tiedäthän, että en yleensä suunnitele elämääni seuraavaa päivää pidemmälle ;)

   Poista
  2. Joo, ja tulevaisuuden suunnittelu voi myös liiaksi kahlita! Mutta tavallaan, jos on tiedossa lukupiirejä, niin voisivat olla hyviä sen perusteella, että ne voisivat rohkaista joitakin ihmisiä osallistumaan lukupiireihin, niitä siis, jotka vielä empivät. Ehkä, en tiedä.

   Poista
 2. Ostit kaksi samaa kirjaa Suomalaisten alesta kuin minäkin (tuskin noita muualla on myyty juuri viime kuussa tuohon hintaan) eli tuon Hengityskeinun ja Tuhman tytön. :) Minä luen näitä kuukauden koosteita, koska minua tällaiset tilastoinnitkin kiinnostavat. Päätös on tietysti omasi. Jos kaipaat muutosta ja sinulla on jokin muu idea, teet sitten tietysti niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisesta minäkin kirjat pongasin. Hauskaa nähdä mitä tullaan kirjoista tykkäämään :)

   Itsekin kyllä vilkuilen muiden kuukauden koosteita, mutta tuntuu jotenkin hassulta välillä vain listata luetut ja ostetut ja sitten vähän väkisin kirjoitella jotain kuulumisia. No katsotaan mitä mieltä olen sitten kun vuosi vaihtuu. Siihen asti ainakin jatketaan samaan malliin :) Ja ei tämä nyt joka kuukausi yhtä puulta maistu.

   Poista
 3. Minusta on ihan kiva tietää mitä kirjoja ihmiset ovat ostelleet :) siinä voi sitten kertoa odottavansa jonkin kirjan postausta esimerkiksi, jos joku kirja vaikuttaa kiinnostavalta tai jos on lukenut jonkin kyseisistä kirjoista, voi kertoa oman mielipiteensä siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin kiinnostaa muiden ostokset, joten tästä syystä itsekin niitä olen alkanut kirjaamaan ylös. Aion ehdottomasti jatkossakin jotenkin näitä listata, mutta katsotaan jaksanko ensi vuonna listata kirjat joka kuukausi. Kiitos kommentistasi!

   Poista
 4. Ooh, mikä kuva! Upea! Kuin taulu tai postikortti. Ihana! <3
  Olet lukenut hienoja kirjoja, ja ostanut vaikka mitä ihanaa. Carpelania. <3 Ja Uunin, oi että! <3 Varsinaisia aarteita!

  Minä kyllä ainakin tykkään lukea näitä kuukauden koosteita, joten olisi kiva jos jatkaisit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuva onkin yksi parhaimpia otoksiani tältä syksyltä omastakin mielestäni. Itsekin olen tyytyväinen löytöihini, vaikka määrä tuntuukin hitusen isolta :D

   Ainakin vuoden loppuun jatketaan näiden kuukausikoosteiden kanssa. Katsotaan mitkä fiilikset ovat sitten ensi vuoden puolella. Jollain tavalla varmasti jatkan luettujen ja ostettujen listausta, tahti vain voi muuttua.

   Poista
 5. Jos kirjoittaminen jostain aiheesta puuduttaa, älä kirjoita... kyllä sen jossain vaiheessa lukijakin alkaa huomaamaan, jos teksti on ns. väkisin väännetty. :) Ostettujen lista on kiinnostava, edullisia löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Vuoden loppuun aion jatkaa samaan malliin, mutta katsotaan keksinkö jotain uutta ensi vuodelle.

   Olen itsekin löydöistäni iloinen! :)

   Poista
 6. Minä käyn kyllä lukemassa kaiken mitä kirjoitat. ;)

  Mutta itse en tosiaan tee kuukausikoosteita, ja ihan hyvin olen pärjännyt, mutta kukin tietysti tavallaan.

  Minä olen niin kovasti yrittänyt vähentää kirjojen hankkimista, ja ihan hyvin on onnistunut. Mietin joka kerta tarkkaan, haluanko oikeasti tätä kirjaa omaan hyllyyni. Katsotaan, miten etenee – jossain vaiheessa varmaan repsahtaa taas... Minun pitäisi antaumuksella lukea omaa hyllyä tyhjemmäksi, sillä arvaan siellä olevan paljon kirjoja, joita en lukemisen jälkeen halua enää pitää. Vähitellen, vähitellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla! <3

   Minä halusin tänä vuonna tehdä kuukausikoosteet juuri ostettujen kirjojen vuoksi. Aion vuoden lopussa laskea kuinka monta kirjaa olen yhteensä ostanut. (Vielä en ole uskaltanut...) Mutta katsotaan jatketaanko ensi vuonna enää samalla tavalla.

   Minäkin olen yrittänyt vähentää, joten lopputulos on se, että olen hankkinut kirjoja enemmän kuin koskaan. Mutta nyt tuli kyllä ostettua sen verran edullisia kirjoja, etten jaksa murehtia. Loppuvuosi luetaan sitten näitä. Tsemppiä sinullekin oman hyllyn tyhjentämiseen :D

   Poista
 7. Hmm, en ole omaan blogiini kuukauden luetuista tai vaihtumisesta koskaan blogannut, mutta voisi se olisi kivakin yhteenveto tehtäväksi. Toisaalta, jos ei ole mitään sanottavaa niin alkaahan se tylsältä tuntua.
  Tykkään kuitenkin muiden yhteenvetoja silmäillä! Lähinnä paljonko muut ovat kuukaudessa lukeneet, on se kiinnostavin seikka. Vaikka näkeehän sen sivupalkistakin :D
  Anteeksi, kun tässä kommentissa ei ollut järkeä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan on sanottavaa, toisinaan ei. Ehkä nyt oli sitten tämä kuukausi, kun joutui vähän väkisin keksimään listojen lisäksi sanomisia. Heh. Ja kyllä minäkin näistä muuten tykkään, mutta no, katsotaan miten ensi vuonna jatketaan.

   Hih, hyvä kommentti oli! <3

   Poista
 8. Tjooh, jossain vaiheessa itse kirjoittelin pitemmät pätkät kuukausisummissa mutta nyt ne ovat lähinnä muistutuksia itselle että mitäs onkaan tullut luettua (ja ehkä ne muita satunnaisia kävijöitä muistuttavat että mistäs on ehkä juttua...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama minulla. Listaan luetut ja ostetut, sitten pohdin, että josko pari saatesanaa keksisi. Eihän sekään huono ole, mutta tuntui ainakin nyt vähän hassulta :D Katsotaan jatkanko ensi vuonna samalla linjalla, vai keksinkö muuta.

   Poista
 9. Itse kyllästyin jossain vaiheessa aivan totaalisesti omiin kooste-postauksiini ja jätin ne pois. Tuntuu, että muutenkin aikaa bloggaamiseen on niukalti, niin mieluummin sitten käytän sen ihan kirjapostauksiin. Mutta vuoden lopussa aion kyllä tehdä jonkinlaisen koosteen ja listata helmet, heh. :)

  Ja mie kyllä ainakin luen näitä siun kooste-postauksia, varmistan, ettei mene mikään tekemäsi arvio ohi. Kiva myös kuulla kuukauden lukufiiliksestä noin yleensä ja seurata, kuinka paljon on tullut luettua.

  Itse luin muuten lokakuussa 26 kirjaa. HUH. :D En edes jaksaisi tehdä moisesta määrästä koostetta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 26 kirjaa?! Oikeasti? Tsiisus.

   Ymmärrän kyllästymisesi, kun itsellä vähän samat fiilikset nyt. Toisaalta minäkin pidän näistä muiden blogeissa ja monesti näitä on ihan kiva kirjoitellakin. Joskus sitten ei vain nappaisi yhtään. No mutta katsotaan kuinka ensi vuonna jatketaan :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.