lauantai 30. marraskuuta 2013

Marraskuu, aurinko, kirjat ja joulukalenteri

Marraskuun auringossa kissa.

Marraskuu on ollut yllätyksekseni hyvä, yhtä hyvä kuin mitä lokakuu oli. Edes pimeys tai muutama pakkaspäivä eivät ole tuntuneet muualla kuin syötyjen keksien määrässä. Aurinkoa, leutoja säitä ja hymyä on riittänyt. Kuten myös kiireitä, mutta se on elämääni tällä hetkellä. Lukemisen kannalta marraskuu on ollut kohtalainen. Olen kiireistä huolimatta ehtinyt jonkin verran lukea ja yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki lukemani kirjat ovat olleet todella hyviä. Marraskuussa olen harmitellut vain sitä, että lukufiilis on ollut korkealla, mutta aika tosiaan hieman kortilla. En ole ehtinyt lukemaan ihan niin paljon, kuin mitä mieleni olisi tehnyt. Marraskuussa olen lukenut vain oman hyllyni teoksia.

Kuukauden luetuista on vaikea valita yhtä parasta, sillä Lumilapsi, Yötä ei voi vastustaa, Irlantilainen tyttö ja Kangastus 38 ovat kaikki olleet aivan uskomattomia kirjoja. En ole voinut kuin ihmetellä, miten hyllyyni onkaan voinut päätyä näin loistavia kirjoja ja miten olenkaan osannut valita ne luttavaksi näin peräkkäin. Näistä neljästä huipusta haluan kuitenkin antaa erityishuomion Yötä ei voi vastustaa - teokselle, joka oli suurista odotuksistani huolimatta vieläkin mahtavampi. En voi kuin suositella ja toivoa, että kirjailijan teoksia suomennetaan vielä lisää. Kuukauden heikoin kirja oli La peregrina.

Oman hyllyni lukemattomia olen lukenut tässä kuussa ja ensi kuussa jatketaan. Näin marraskuun lopussa tilanne on se, että hyllystäni olen saanut luettua viisi teosta ja hyllyyn on saapunut kolme. Voiton puolella ollaan, vaikka ei ehkä ihan niin vahvasti kuin mitä odotin. Täytyy toivoa, että joulukuun kiireiden keskellä ehtisi vielä lukemattomien pinoja hieman pienentämään.

Marraskuun luetut

Eowyn Ivey: Lumilapsi
Delphine de Vigan: Yötä ei voi vastustaa
Susan Fletcher: Irlantilainen tyttö
Cecilia Samartin: La Peregrina
 Kjell Westö: Kangastus 38

Hyllyni uudet asukkaat

Moniga Fagerholm: Amerikkalainen tyttö, n. 3 e
Doris Lessing: Eloonjääneen muistelmat, 2 e
Kjell Westö: Kangastus 38, saatu Leenalta


Huomenna eletään tosiaan jo (miten tämä tapahtui?!) joulukuuta. Kirjablogeissa se tarkoittaa joulukalenteria, jossa eri blogeissa aukeaa aina vuorotellen yksi kalenteriluukku. Tällä kertaa mukana on 25 blogia. Ensimmäinen luukku aukeaa Luettua elämää - blogissa huomenna. Minun blogissani luukkku avataan 9.12. Jännityksellä jo odotan, mitä muut ovat keksineet ja mitä minä keksin. Heh. 

Ihanaa huomenna alkavaa joulukuuta kaikille! Yrittäkää kiireiden keskeltä löytää aikaa myös rauhoittumiselle ja lukemiselle. Minäkin yritän.

12 kommenttia:

 1. Samoissa tunnelmissa ollaan molemmat, onneksi joulu tulee ja rauhoittaa kiireet. :)

  VastaaPoista
 2. Oi mikä kissa! Ja en malta odottaa, että luet Fagerholmin Amerikkalaisen tytön, siinä on upeaa kieltä ja hieno tarina. Hieno kirja, siis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meidän karvapötkö.
   Kirja on kiinnostanut pitkään ja kirjailija vielä pidempään, joten yritän lukea sen pian. Ja tässä oman hyllyn kirjoja lukiessa se on kyllä aika korkealla lukupinossa :)

   Poista
 3. Hyvin olet kiireistä huolimatta ehtinyt lukemaan, ja vielä hienoja kirjoja! Toivon joululahjaksi Westön kirjaa, odotan sen lukemista kovasti. Harmi ettei Samartin kolahtanut sinulle, itse pidin La Peregrinasta :)
  Ja ihanaa että joulu tulee, ensi viikon olen pyhittänyt joulukirjoille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä aina jossain rakosessa ehtii lukea, jos vain haluaa. Ja hienoja kirjoja kyllä, voisin suositella melkein jokaista. (Paitsi Samartinia...)

   Toivottavasti pidät Westöstä. Minusta se oli huikea!

   Joulua kyllä odottaa aina kovasti, vaikka jo näin vanhempi onkin. (Jouluhulinaa kaupoissa en odota koskaan. Hyi.) Huomasin, että sinulla onkin teemaviikko. Jään seurailemaan, mitä tuleman pitää ;)

   Poista
 4. toivon mukaan lomalla on aikaa lukea Rikos ja rangaistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän lomalla löydy aina aikaa lukea, ainakin jonkin verran. Meillä lomailu menee aika pitkälti tänä vuonna kyläilyihin, mutta ehkä sitten kun viimein pääsen maalle, niin kiireet loppuvat ja aikaa kirjoille riittää.

   Poista
 5. Siis... mikä aurinko? :D Täällä oltiin etenkin alkukuu ihan harmaassa säässä, masentavaa.

  Hyviä ja hyvältä vaikuttavia kirjoja olet lukenut kyllä. Fletcher kiinnostaa yhä, mutta ehken ainakaan seuraavaksi lue tuota Irlantilaista tyttöä, ja Westön uutuudesta olen varovaisen kiinnostunut.

  Joulukuussa on tosiaan pakko yrittää rauhoittua edes muutamaksi päiväksi kaiken kiireellisen parista. Toivottavasti onnistumme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on paistanut aurinko ei nyt joka päivä, mutta useampana päivänä viikossa! Nytkin aurinko paistaa :)

   Fletcheriltä suosittelen Tummanhopeinen meri -kirjaa. Se on suosikki. Ja lue Westö! Voisin kuvitella, että siitä tykkäisit.

   Toivotaan onnistumista. Juuri tänään katselin kalenteria joulukuun kohdalta ja huh huh, ehkä sitten aattona :D

   Poista
 6. Mahdollisimman rauhallista joulun odotusta siis sinulle:) Itse pääsen rauhoittumaan varmaankin vasta ensi vuoden puolella, kirjakauppa-alalla kun olen niin kiirettä pukkaa uuteen vuoteen asti!:) Ensi vuosi tuleekin olemaan kokonaisuudessaan rauhallisempi. Tarkoituksena olisi hylätä kaiken maailman lukuhaasteet ja mennä kirjaharrastuksen parissa omaa tahtia ja keskittyä enemmän muihin ajanviettomahdollisuuksiin. Odotan siis innolla tulevaa. Himolukeminen on ollut hauskaa edelliset kolme vuotta, mutta nyt tunnen vahvasti, että on aika vähentää entisestään lukemiseen käytettyä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja toivotaan, että sinäkin kiireiden keskellä saisit vähän levätä. Minulla on tänä vuonna lomaa koko joulun aika - tarkoitan siis jouluviikkoa - joten silloin viimeistään yritän rauhoittua. Vaikka sekin viikko on jo täynnä tohinaa, mutta onneksi vain sellaista mukavaa tohinaa.

   Minä itse käytän lukemiseen melko vähän aikaa, sillä olen nopea lukemaan. Sen sijaan minä voisin yrittää vähän vähentää tietokoneella notkumista... Mutta ihanaa ensi vuotta sinulle uusien juttujen parissa!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.