sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Haastekoonti: Seitsemän sarja - sarjishaaste & Avioliittojuonia -haaste

Olen päätynyt maalle Jouce Carol Oatesin kanssa.

En ehtinyt ihan kaikkia luonnoksissa lojuvia postauksia saada valmiiksi ja julkaisuun asti, ennen kuin hurautin tänne keskelle peltoja ja metsiä. Yritän kuitenkin täältä käsin saada vielä pari postausta julkaistua ennen kuin vuosi ehtii vaihtua. Ja nyt ensimmäisenä  on tullut aika koota yhteen vuoden 2013 haasteet.

Seitsemän sarja -sarjishaaste

Päätin vuosi sitten osallistua Susan järjestämään sarjakuvahaasteeseen, sillä vaikka olen aina lukenut paljon sarjakuvia, niiden analysoiminen, jakaminen tai blogiin tuominen on tuntunut haastavalta. Ja haaste ei sen tiimoilta tuonut mitään uutta tähän. Lukeminen onnistui,  mutta blogiin kirjoittaminen tuntui ylitsepääsemättömältä. Voin tosiaan sanoa haastaneeni itseni. Joulupäivänä viimeistä sarjakuvapostausta tehdessä taisin myös vähän jupista, että jatkossa sarjakuvat saavat kyllä pysyä kaukana blogistani. Heh, noh, katsotaan kuinka käy, mutta ei minusta vieläkään aktiivista sarjakuvabloggaajaa tullut. Jätetään se heille, jotka sen hallitsevat.

Haasteeseen luin ja bloggasin seuraavat sarjakuvat:

1. Marjane Satrapi: Luumukanaa 
2. Marjane Satrapi: Pistoja 
3. Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet
4. Kati Närhi: Mustasuon mysteeri 
5. Cyril Pedrosa: Ekoloogiset 
6. Sylvain Ricard & James: Järjen veit
7. Anni Nykänen: Mummo

Pidin kaikista lukemistani sarjakuvista, mutta eniten taisin ihastua Marjane Satrapin albumeihin sekä Anni Nykäsen Mummoon, jonka olenkin lukenut jo useamman kerran.

Kiitos vielä Susalle mainiosta haasteesta. Pienestä jupinasta huolimatta oli kuitenkin mukava tuoda sarjakuviakin omaan blogiini, vaikka taitavat kyllä jatkossakin jäädä kaunokirjallisuuden jalkoihin täällä.

Avioliittojuonia -haaste

Luen harvoin, jos koskaan, tarkoituksella kirjoja, joiden keskeisin aihe on avioliitto. Suoraan sanoen aihe ei ihan hirveästi herätä kiinnostusta mitä kirjallisuuteen tulee.Osallistuinkin ikään kuin vahingossa Sinisen linnan kirjaston Marian järjestämään Avioliittojuonia -haasteeseen, sillä yllättävän paljon tulee luettua kirjoja, joissa ainakin sivutaan avioliittoa.

Haasteeseen luin ja bloggasin seuraavat kirjat:

1. Karoliina Timonen: Aika mennyt palaa
2. Lionel Shriver: Kaksoisvirhe
3. Pauliina Rauhala: Taivaslaulu 
4. Philip Teir: Talvisota - avioliittoromaani
5. Leo Tolstoi: Anna Karenina

Yhteenkään näistä kirjoista en tarttunut siksi, että aiheena oli jossain määrin avioliitto, mutta kaikista se kuitenkin löytyi. Näin jälkeenpäin ajatellen tähän haasteeseen olisi saattanut sopia muutama muukin vuoden 2013 aikana lukemani kirja, mutta nämä olivat nyt selkeimmät ajatellen avioliittoa aiheena. Ehdottomasti lemppareimmaksi näistä nousi Anna Karenina, joka on edelleen yksi vaikuttavimpia lukemiani kirjoja. Yksi tämän vuoden parhaista.

Kiitos Marialle haasteesta. Oli mukava olla mukana, vaikkakin näin omalla tyylilläni.


Ensi vuodelle olen yrittänyt olla kahmimatta haasteita, sillä aion keskittyä lukemaan oman hyllyn kirjoja pois. (Syytä onkin, sillä joulun alennusmyynneistäkin saattoi kotiin päätyä muutama kirja Joyce Carol Oatesin -hassulla kirjoitusvirheellä varustetun- Sisareni, rakkaani lisäksi.) Mukaan lähden kuitenkin Vive la France! -haasteeseen, sillä omasta hyllystä löytyy useampi haasteeseen sopiva teos.


Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

15 kommenttia:

 1. Sarjakuvista on kyllä hankala kirjoittaa mitenkään kovin tyhjentävästi.

  Hah, Jouce Carol Oates :D Pitääkin tänään katsoa kotiin päästyäni, että onko omassa kappaleessani samaa kirjoitusvirhettä. Kiva, että sinäkin sait kirjan, eikö se nyt tullutkin Suomalaiseen ihan kunnon joulun jälkeiseen aleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja koen itse olevani todella huono arvioimaan piirrosjälkeä mitenkään muuten kuin juuri siinä mielessä, tykkäänkö vai en.

   Vähän tuo kirjoitusvirhe tosiaan nauratti, mutta onneksi kansipapereissa on sentään oikein. Ja juu, Suomalaisen alesta tämän kävin perjantaina hakemassa. Siellä oli vino pino. Mietinkin jo, että onko alennukseen syynä tämä kirjoitusvirhe?

   Poista
  2. Niin ja Oatesin Blondin hain sitten taas Akateemisen alesta!

   Poista
  3. Minunkaan kappaleessani ei kansipaperissa ole virhettä, mutta saapa nähdä mitä paljastuu sen alta. :D

   Huomasin myös Blondin Akateemisen kuvastossa! Hauskaa, että Oatesia löytyi molempien aleista. Täytynee lähteä huomenna katsomaan löytyiskö Akateemisesta mitään muuta. Samalla voisi katsoa vaatepuolen, tarvisin jotain lämpimiä neuleita! Suomalaisen tarjonta vaikutti vähän nihkeältä.

   Poista
  4. Heh, kerro sitten, oliko sinullakin virhepainos!

   Akateemisesta minä ostin (eli pistin Samulin hakemaan minulle, kun itse olin jo täällä maalla) Oatesin lisäksi Rikos ja rangaistuksen ja McCarthyn Veren ääriin. Suomalaisessa oli tosiaan vähän huono tarjonta, mutta Oates ihan huippu! Minä en ole kovin innokas alennusmyynneissä kävijä muuta kuin kirjojen suhteen, koska en nykyään tunnu löytävän mitään ja ärsyynnyn siinä ryysiksessä :D Mutta toivottaavasti sinä löydät jotain kivaa! :)

   Poista
  5. Joucehan siinä luki minullakin. :D

   Poista
  6. Heh, eli luultavasti se on syynä myös suurehkoon aleen.

   Poista
 2. Toivottavasti pidät Sisareni, rakkaani -kirjasta. Minä tykkäsin siitä paljon ja pitäisikin jossakin vaiheessa lukea taas lisää Oatesia.

  En ole vielä edes uskaltanut kunnolla katsoa, miten huonosti minulla kävi haasteiden parissa. Alkuvuodesta olin niin innoissani kaikesta kirjablogimaailmaan liittyvästä, että kahmin haasteita aika paljon. Niiden mukaan lukeminen ei kuitenkaan sitten mennyt ihan suunnitelmien mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut kirjaa jo reilut 200 sivua ja ainakin tähän asti olen tykännyt hurjasti!

   Minä olen myös tosi huono haasteiden kanssa. Alkuinnostus lopahtaa nopeasti. Mutta tuo sinun ranskahaasteesi on ihan mahtava, kun omassa hyllyssä on tosiaan siihen sopivia kirjoja ja yhden olen jo ehtinyt lukeakin ;)

   Poista
 3. Mua naurattaa, että tohon avioliittojuoni-haasteeseen sopisi myös Rikos ja rangaistus. :D

  Piirrostyylejä olisi kiva oppia arvioimaan ja analysoimaan. Kuten kaikkea muutakin (taidetta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa mitä! Rikos ja rangaistus löytyy nyt hyllystäni! Samuli kävi hakemassa sen minulle Akateemisen alesta huimaan 3,90 euron hintaan.

   Niin olisi. Mutta minä olen aina ollut tosi huono siinä, ja usein huomaan vieroksuvani sellaista, mitä muut kehuvat :D

   Poista
  2. Mulle tulin nyt mieleen, että sun kannattaa ainaskin Emmi Niemisen Keskiviikko lukaista ja itse voin lainata sulle Miska Pähkinän (kunhan saan sen takaisin, kun se on nyt lainassa!). Ne on ihan mielenkiintoisia sarjakuvia.

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä! Katsotaan jos jossain välissä olisi sopiva aika taas sarjakuville, niin sitten voisin lainata. (Minulla kun edelleen niitä sinun kirjojasi lainassa...)

   Poista
 4. Kiitos haasteeseen osallistumisesta! Hienoja kirjoja luit; olen lukenut kolme ensinmainittua, Anna Kareninankin yli puoleenväliin, ja Teirin Talvisodan haluan lukea joskus.

  Pääsin sattumalta käväisemään Suomalaisen alessa, alekirjoja ei (ainakaan vielä) ollut tarjolla kovin montaa nimikettä mutta löysin silti paljon kiinnostavaa: yhden lasten kuvakirjan, Saarikosken Suomentajan päiväkirjat ja Hyryn Uuni. Oatesia ja Itkostakin harkitsin, mutta sitten totesin, että jotain rotia pitää olla kirjojen ostelussakin (tilasin vinon pinon kirjoja Adlibriksestä), enkä saa kirjojen lukemiseen sen enempää aikaa vaikka ostelisin niitä kuinka. Luen tuon Oatesin varmaan kirjastolainana sitten, jos sitä aikaa vaikka löytyisikin, kirja kiinnostaa kyllä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste oli mukava ja leppoisa - sujui hyvin, vaikken edes tarkoituksella valinnut kirjoja haasteeseen.

   Minäkin olen nyt ottanut uuden vaihteen kirjojen ostamisessa. Alennuksesta ostin vain sellaisia, jotka ovat jo olleet tovin lukulistalla ja jotka tiedän ihan varmasti lukevani. Ensi vuoden aionkin lukea omaan hyllyyn kertyneitä teoksia :)

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.