keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Huippuja kirppislöytöjä


Vuonna 2009 luin Jane Austenin Viisastelevan sydämen ja ihastuin kirjaan suuresti. Se on edelleen suosikkini Austenilta ja kirjan pohjalta tehdyn elokuvan katson noin puolen vuoden välein. Kirjan lukemisesta lähtien olen halunnut ostaa sen omaan hyllyyni, mutten ole törmännyt kirjaan missään. Kun jokin aika sitten kerroin blogissani haikailevani tätä hyllyyni, vinkkasi ihana Anni, että kirja olisi myytävänä eräässä divarissa. Riemastuin ja tarkoitukseni oli hakea kirja, mutta elämän kuohuissa unohdin koko jutun. Kun kirja tänä vuonna julkaistiin uudelleen pokkarina, ajattelin ostavani sen omakseni, mutten ollut ehtinyt toteuttaa aikomustani kun tapahtui onnekas sattuma.

Olimme yhdellä Turun isoimmista kirpputoreista, enkä ollut löytänyt mitään. Viimeisten hyllyvälien kohdalla - siinä kohtaa kun jo väsyttää, eikä enää oikein jaksa edes katsella - silmiini pisti harvinaisen tutun näköinen kansi yhdessä pöydässä. Juuri se, jota olin turhaan etsinyt vuosia. Hoin mielessäni, että vaikka kirja maksaisi mitä, ostan sen. Kun näin hintalapun, sydämeni saattoi oikeasti jättää lyönnin välistä.

Kirjan hinta oli 1 euro.

Viisastelevan sydämen alla oli Ylpeys ja ennakkoluulo samaan hintaan. Minulla itselläni Ylpeys ja ennakkoluulo on jo hyllyssä, mutten voinut jättää kirjaa ostamatta sellaiseen hintaan. Varsinkin kun kummankin kirjan kunto oli moitteeton. Niinpä kävelin kassalle, annoin myyjälle kaksi euroa ja kävelin Austeneiden kera ulos.

Nyt voidaan tosissaan puhua henkilökohtaisesti ehkä parhaimmista kirpparilöydöistäni. On nimittäin aivan mieletön tunne löytää tällä tavalla jotain, jota on niin pitkään haikaillut. Eikä voi kuin ihmetellä, miten kaikkien hassujen sattumien kautta kävi näin hyvin.

Ylpeys ja ennakkoluukin sai hyvän kodin siskoni luota.

Hei kyselen tätä aina aika ajoin, joten kysytään taas, eli mikäs on teidän viimeisin huippu kirjalöytönne?

P.S. Arvontaan voi vielä osallistua!


16 kommenttia:

 1. Hienot löydöt, Austen on yksi ikisuosikeistani. <3

  Oma viimeisin huippulöytöni on yksi lastenkirja: Eva Ibbotsonin Pelastakaa kummitukset oli lapsuuteni suursuosikkeja ja nyt sain kirjan omakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun myös ja ihana löytää kirja, jota on näin pitkään haikaillut. (Tokihan kirja varmasti olisi löytynyt aiemmin jos aktiivisesti olisin etsinyt, mutta toisaalta hyvä näin.)

   Minä aina katselen kirppareilla (ja muuallakin) lapsuudesta tuttuja teoksia. Harmi, etten ole vielä löytänyt juuri niitä, joita olen hyllyyni vähän kaavaillut. Mutta ihanaa, että sinä löysit<3 ehkä se on tulevaisuudessa sinunkin lapsiesi suursuosikki.

   Poista
 2. Jee, kiva että sait tämän käsiisi :) Ja huippuhintaan!
  Silloin kun itse luin Viisastelevan sydämen, minulla oli joku kirjaston varaston ikäloppu painos ja mietin vaikuttiko se lukukokemukseeni. Joten.... Akateemisessa oli viikonloppuna pokkarit -20% ja nyt minulla on se kauniskantinen Viisasteleva sydän, jonka sisällöstä en ole ihan varma. Mutta aion kokeilla sitä uudelleen ;)

  En olekaan käynyt pitkään aikaan kirppiksillä tai antikvariaateissa! Kyllästyin, kun varsinkin kirppiksillä pyöri koko kesän samat kirjat.. Kuukausi sitten sain tosin päähäni, että minun on saatava se valtava Narnia -järkäle ja antikvariaatista se sitten oli pakko käydä hakemassa. Se olkoon viimeisin löytöni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olen kyllä niin iloinen tästä :) varsinkin kun jäi harmittamaan tosi paljon kun unohdin silloin hakea sen, kun vinkkasit.

   Ehkä Viisasteleva sydän aukeaa nyt sinullekin, jos ja siis kun luet sen uudelleen. Vaikka eihän kaikki voi kaikesta pitää. Minä pidän Austenin tyylistä ylipäänsä, joten sekin voi vaikuttaa.

   Kesällä oli joo kirpparilla ihan samat kirjat. Itsekin pidin pitkän tauon, kun ei vaan jaksanut. Mutta nyt viimeksi tosiaan kannatti mennä! ;)

   Poista
 3. Oijoi, upeaa! Itse löysin Austenin Kasvattitytön tarinan kansipapereitten kera joskus kirpparilta myös euron hintaan... Oma Austen-suosikkini on muuten Järki ja tunteet. Ja Viisasteleva sydän on bloggausjonossa!

  Oma viimeisin huppulöytöni taitaa olla Margaret Atwoodin Sokea surmaaja kovakantisena ja kansipapereilla hintaan 1e. Lisäksi olen ihan innoissani penkonut pääkirjaston vaihtarihyllyä, ja sieltä toistaiseksi hienoin löytö on Teoksen Babel-sarjan Thomas Bernhardin romaani Haaskio. Teos vastaa kunnoltaan uutta.

  Kirjalöydöt ovat ihania! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Austenien löytäminen tähän hintaan on kyllä ihan huippua<3 Ja täytyy häpeäkseni tunnustaa, että Järki ja tunteet taitaa olla ainoa, mitä en ole Austenilta lukenut. TAI jos olen lukenut, niin en muista lukeneeni. Tarina on kuitenkin tuttu elokuvana.

   Atwoodista olen kateellinen! Ja kirjalöydöt tosiaan ovat. Tokihan monia teoksia saisi, kun vaan marssisi kirjakauppaan, mutta minusta on välillä niin kiva löytää jotain juuri tällä tavalla. Ihan sattumalta.

   Poista
 4. Hieno löytö, varsinkin kun se on suosikkejasi! :)

  Omia viimeaikaisia löytöjäni esittelen paremmin viikonloppuna, kun kerron mitä joululahjakirjoja ostin muille ja tietysti myös itselleni, mutta hehkutan Suomalaisen löytönurkasta tekemääni löytöä (johon sain vihjeen eräältä kirjabloggaajalta): Joyce Carol Oatesin Sisareni, rakkaani hintaan 7,95 euroa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, harvoin osuu eteen yhtä hyviä löytöjä.

   Oh ja Oatesia<3 Suomalaisen löytönurkkauksesta minäkin muutaman kerran tehnyt hyviä löytöjä. Mutta aika paljon ne (tajutakseni?) vaihtelevat paikkakunnittain, sillä minusta kaikissa Suomalaisissa on aina eri kirjat löytönurkkauksessa. Tai tällä hyvin suppealla kokemuksellani sanoisin näin.

   Poista
 5. Kateellisena luen teidän kirpparilöydöistänne, kun minä en koskaan löydä kirpparilta halpoja/hyviä kirjoja. Pari kk sitten kuitenkin onnisti, kun sattumalta törmäsin Su Tongin Punaiseen lyhtyyn - minulla on ollu aikomuksena katsoa se elokuva mutta nyt sitten selvisi, että siitä on kirjakin! Ja kyllähän tämä kirja nyt eurolla lähti mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparilöydöthän ovat ihan onnenkauppaa, joskus löytyy, mutta useimmiten ei. Mutta kun tarpeeksi usein jaksaa käydä, niin kyllä sitä joskus onnistaakin. Ja hyvähän löytö sinullakin :)

   Poista
 6. Voin samaistua fiilikseesi, sillä itse löysin elokuussa SPR:n kirppikseltä kauan kaipaamani ja etsimäni Hovimäki-sarjan viimeisen kirjan hintaan 3,50! Se on varmaankin paras löytöni koskaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin huippua kun löytää jotain, mitä on oikeasti etsinyt kauan! :)

   Poista
 7. Hieno löytö, Katri! Joskus käy tuuri ja ehtii ensimmäisenä paikalle. Minäkin haluaisin lukea Viisastelevan sydämen. Pari muutakin austenia on lukematta, mutta Ylpeys ja ennakkoluulo on tähänastinen suosikkini.

  Viimeisin löytöni oli myyjäisten kirpparilöytö, Marjatta Kurenniemen Oli ennen onnimanni, joka irtosi eurolla sekin. Vähän aikaa sitten maksoin Forsytein tarusta kolme euroa, kun olin sitä jo jonkin aikaa etsinyt. Huikea tunne, tosiaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus käy kyllä tuuri. Suosittelen Viisastelevaa sydäntä, sillä onhan se lempparini. Ylpeys ja ennakkoluulokin on hyvä.

   Hienoja löytöjä sinullakin!

   Poista
 8. Mahtavia löytöjä! Mä luulen että minunkin paras kirpparilöytöni on Austenia, nimittäin Y&E sekä Järki ja tunteet yhteispainoksena parilla eurolla jokunen vuosi sitten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, Austen on kyllä paras. Järki ja tunteet minunkin pitäisi hommata.

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi!

Kommenttisi tulee näkyviin heti hyväksymisen jälkeen. Kommentien hyväksyntä on käytössä roskapostin estämiseksi. Pyrin vastaamaan kommentteihin mahdollisimman nopeasti.